Sunday, Nov 24th

Last updateWed, 13 Nov 2024 8am

You are here: Home Technology Röportaj

FU CHUN SHIN (FCS) - PLASTİK ENJEKSİYON MAKİNELERİ

ALPLA, kalıcı etkiyi önceliklendiren bir vizyonla liderliğini sürdürmektedir

ALPLA Group Kurumsal Pazarlama ve İletişim Direktörü Dominic FielALPLA Group Kurumsal Pazarlama ve İletişim Direktörü Dominic Fiel ile şirketlerinin yenilikçi sürdürülebilir ambalaj çözümlerine değindiğimiz keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

ALPLA, plastik ambalaj sektöründe 1955 yılından bu yana faaliyet gösteren ve dünya çapında tanınan önemli şirketlerden biri. Yeni okuyucularımız için ALPLA’nın müşterilerine sunduğu çözümler ve ürün yelpazesi hakkında kısaca sizden de bilgi alabilir miyiz?

1955 yılında kurulan ALPLA, bir aile şirketi olarak varlığını sürdürüyor ve bu da şirketin üç aylık raporlar yerine on yıllık raporlara odaklanarak uzun vadeli bir bakış açısıyla faaliyet göstermesine olanak tanıyor. Bu uzun vadeli strateji, ALPLA'nın gıda ve içecek, güzellik bakımı, ilaç ve otomotiv dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde güvenli, uygun fiyatlı ve çevre dostu plastik ambalaj çözümlerinin geliştirilmesine sürdürülebilir bir şekilde yatırım yapmasını sağlamaktadır. ALPLA'nın portföyünde yeni hafif şarap şişesi, Paboco kağıt şişe, güzellik sektöründe roll-up şişeler ve tek kullanımlık ve yeniden kullanılabilir şişeler için %100 rPET seçenekleri gibi yenilikçi çözümler bulunmaktadır. 47 ülkedeki 196 tesisi ve dünya genelinde yaklaşık 23.300 çalışanı ile ALPLA, kısa vadeli kazançtan ziyade kalıcı etkiyi önceliklendiren sürdürülebilir bir vizyonla liderliğini sürdürmektedir.

Hipermak Makine, 20. yılını teknoloji ve inovasyon ışığıyla kutluyor

Babamız Saim Nantu’nun izini takip ederek 2004 yılından bu yana tam 20 yıldır, Hipermak markamızı büyütmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçmişten bugüne amacımız, yenilikçi vizyonumuz ve fark yaratan Ar-Ge faaliyetlerimiz ile farklı ürün grupları için uluslararası kalite standartlarında üretim yapmaktır. Şu anda ürün gamımız dahilinde endüstri 4.0 ve IOT altyapısına uygun anahtar teslim birincil ve ikincil paketleme hatlarını tasarlıyoruz. Farklı ürün grupları, ürün gramajları ve paket seçenekleri için dikey ve yatay makineler ile gruplama makinelerinin üretimini gerçekleştiriyoruz. 2022 yılından itibaren ise üretimine başladığımız kolileme hatlarımız ile de paydaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun hat sonu paketleme çözümleri sunuyoruz.

HİPERMAK Makine Yönetim Kurulu Üyeleri Sercan ve Sertaç Nantu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz? 

Sercan Nantu: Hukuk Fakültesi mezunuyum. Babamız Saim Nantu bu işi kurmaya karar verdiği andan itibaren, kardeşim Sertaç ve ben hemen her süreçte yer aldık. Lise yıllarımızda, derslerden arta kalan zamanlarda babamızın atölyesine gidip yardım ederdik. Bazen bir tezgahta parça işler, bazen de elimize bir takım çantası alıp makine montajını tamamlardık. O günlerden bugüne, şirketimiz 105 kişilik profesyonel bir ekibe dönüşmüş durumda. Bu bizim için büyük bir mutluluk. 

Sertaç Nantu: Teknik Eğitim Fakültesi mezunuyum. Hipermak olarak uluslararası pazarda sektörümüzü temsil etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. 20 yıldır edindiğimiz teknik bilgi ve tecrübeleri, sürekli gelişen teknolojiler ile harmanlayarak projeler geliştirmeye devam ediyoruz. 

Şirketimizin odak noktası ‘Sadelik, Yakınlık ve Uzmanlık’ çatısı altında toplanıyor

Telemecanique Sensors Ülke Müdürü Bilkay Bilgen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Telemecanique Sensors olarak endüstriyel otomasyon ve emniyet sensörleri üretiminde 90 yılı aşkın bir geçmişe sahibiz. Türkiye'de ise 20 yılı aşkın süredir elde ettiğimiz deneyim ve ‘Simply Easy’ vizyonumuz ile müşterilerimizin makine performanslarını artıracak daha akıllı sensör çözümleri için inovatif yolculuğumuza devam ediyoruz. Türkiye pazarı için hedeflerimiz büyük. Neredeyse tüm segmentlere uygun ürün gamımız ve uzmanlığımız sayesinde ülkemizdeki konumumuzu daha da sağlamlaştırma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Bilkay Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Akademik ve profesyonel özgeçmişinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmamın ardından Sabancı Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans programını tamamladım. Ardından Columbia İşletme Okulu, Yönetici Eğitimi EMBA Programı’nı bitirdim. Uluslararası birçok şirkette üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra 2022 yılında Telemecanique Sensors ile yollarım kesişti. Şirketimizde, Sensörler Grubu Lideri olarak başladığım kariyerime şu an Ülke Müdürü olarak devam ediyorum. 

 

“Ambalaj sürdürülebilir bir ekonomik değerdir”

Bak Ambalaj AŞ., Genel Müdürü Mehmet Emin Bozdağ, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Mehmet Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Akademik ve profesyonel özgeçmişinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

1967 yılında İzmir’de doğdum. Orta ve lise öğrenimi mi sırasıyla İzmir Saint-Joseph Fransız Ortaokulu’nda ve Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladım. Yükseköğrenimime Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde devam ede rek İngilizce Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. 1996 yılında, Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri’nden Polibak Plastik Film San. ve Tic. AŞ İhracat Bölümü’nde görev aldım. 2002 -2006 yılları ara sında yine Polibak AŞ İhracat Satış Müdürlüğü görevini icra ettim. 2006-2017 yılları arasında Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri’nden Bareks Plastik Film San. ve Tic. AŞ’de Genel Müdürlük görevini yerine getirdim. 2018 yılından günümüze, Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri’nden Bak Ambalaj AŞ’de Genel Müdür lük görevini ve Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmekte yim. Flexible Packaging Europe (FPE) Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev almaktayım.

5 kıtada 67 ülkeye ihracat yapıyoruz

nan Geri Dönüşüm Sistemleri AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Altunkayaİnan Makine, yarım asrı aşan tecrübesi ile bugün İstanbul Silivri lokasyonunda 15.000 m2 kapalı alana sahip fabrikasında ulusal ve global plastik üreticileri ve geri dönüşüm firmalarının ihtiyaç duyduğu plastik boyut küçültme makineleri ve geri dönüşüm yıkama, kurutma, ekstrüzyon sistemlerini üreten Türkiye ve dünyanın sayılı üreticileri arasında konumlanmıştır. İnan Makine, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ile müşterilerinin değişken ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak adına çağdaş ve teknolojik çözümler bulması, sorunlara zamanında müdahale, satış sonrası sağlanan eğitim ve teknik servis hizmetlerinin yanı sıra vermiş olduğu garanti ve güven ile sektörde yerini sağlamlaştırmıştır.

İnan Geri Dönüşüm Sistemleri AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Altunkaya, Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya'nın sorularını yanıtladı.

Yunus Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Tabii ki, aslında İnan Makine profesyonel iş hayatımın tamamını oluşturuyor diyebilirim. 2010 yılında İşletme Fakültesi’nden mezun olup kısa bir staj döneminden sonra 2011 yılı sonlarına doğru İnan Makine’de aktif iş hayatıma başladım. Firmadaki ilk pozisyonuma muhasebe-finans departmanında başlayarak daha sonrasında satın alma, planlama ve satış pozisyonlarında aktif olarak çalıştım. İstikrarlı büyümenin getirdiği kurumsallaşma ihtiyacı ile 2020 de Anonim Şirket yapısına bürünen İnan Makine’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2019 yılı itibari ile de firma hissedarı olarak görevimi sürdürmekteyim. 

Biliyoruz ki İnan Makine, yarım asrı aşan tecrübesiyle geri dönüşüm endüstrisine yönelik yeni teknolojiler geliştiriyor. Firmanızın kuruluş ve başarı hikâyesini kısaca sizden öğrenebilir miyiz?

1962 yılında Levent sanayisinde küçük bir atölyede ilk üretimine başlayan İnan Makine, yarım asrı aşan tecrübesi ile bugün İstanbul Silivri lokasyonunda 15.000 m2 kapalı alana sahip fabrikasında ulusal ve global plastik üreticileri ve geri dönüşüm firmalarının ihtiyaç duyduğu plastik boyut küçültme makineleri ve geri dönüşüm yıkama, kurutma, ekstrüzyon sistemlerini üreten Türkiye ve dünyanın sayılı üreticileri arasında konumlanmıştır. 

 

Müşterilerimize daha akıllı ve verimli çözümler sunuyoruz

SOMPLAST Plastik Satış Müdürü Ufuk KarataşSOMPLAST, 2008 yılında plastik sektöründe hizmete başlamıştır. Ve günümüze kadar Avrupa’dan birçok firmanın temsilciliğini layıkıyla yapmaktadır. Çözümlerimizde yapay zekâ ve makine öğrenimi gibi gelişmiş teknolojilerin kullanımı, veri analizi, öngörülebilir bakım, kişiselleştirilmiş öneriler ve otomatik süreçler gibi alanlarda önemli farklar yaratıyoruz. Makinelerimizdeki veri analitiği ve büyük veri yönetimi yetenekleri, müşterilerin verilerini derinlemesine analiz ederek değerli iç görüler elde etmesini sağlar. Bu, daha iyi kararlar almayı, müşteriye özel çözümler sunmayı ve rekabet avantajı elde etmeyi sağlar. 

SOMPLAST Plastik Satış Müdürü Ufuk Karataş Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya'nın sorularını yanıtladı.

Ufuk Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza profesyonel öz geçmişinizden ve SOMPLAST Plastik’teki görev tanımızdan bahsedebilir misiniz?

Yaklaşık olarak 15 yıllık bir özel sektör tecrübem var. Bu süreçte hem teknik servis hem de satış görevlerinde bulundum. SOMPLAST şirketinde ise satış müdürü olarak görevime keyifle devam etmekteyim. 

Son iki yılda plastik katkıları toplam ihracatımızı 3 kat artırdık

Akkim Kimya Plastik Katkıları Satış Müdürü Fatih Dikyurt

Akkim Kimya Plastik Katkıları Satış Müdürü Fatih Dikyurt ile gerçekleştirdiğimiz röportajda şirket olarak yakaladıkları başarılara, gelecek dönem hedeflerine ve ürünlerinin öne çıkan özelliklerine değindik.

"Akkim Kimya, kurulduğu andan itibaren her alanda öncü olma misyonuyla; hem ülkemizin ithalata bağımlılığını azaltmak hem de yenilikçi ve katma değerli ürünler geliştirmek için 1350 çalışanıyla 5 farklı lokasyonda faaliyetlerine devam ediyor. Kurum olarak, yaşama kimya ile değer katma amacını benimsiyoruz. Bu amaçla uyumlu olacak şekilde de temizlik, hijyen, su arıtma, tekstil, kâğıt, endüstriyel kaplamalar, inşaat, plastik, gıda, metal, enerji, deterjan, sondaj ve madencilik gibi hemen hemen hayatın her alanına dokunan çeşitli sektörlere hizmet veriyoruz."

Fatih bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza profesyonel öz geçmişinizden ve Akkim Kimya’daki görev tanımızdan bahsedebilir misiniz?

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Kariyerime Deloitte denetim ve danışmanlık firmasında başladım. Üretim, finans, medya ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren pek çok yurtiçi ve yurtdışı firmada, denetim ve risk yönetimi projelerinde yer aldıktan sonra bir süre Yapı Kredi Bankası’nda proje finansmanı tecrübem de oldu. 2016 yılında Akkök Holding bünyesine katıldım ve çeşitli pozisyonlarda çalıştım. Son iki yıldır da Akkim’de Plastik Katkıları Satış Müdürü olarak görevime devam ediyorum.

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç"Baskılı esnek ambalaj sektörünün vazgeçilmez stratejik bir paydaşıyız"

Aynı çatı altında hem rotogravür baskı silindiri hem flekso baskı klişe üretimi gerçekleştiren Bak Gravür AŞ, hem yurt içi hem yurt dışı faaliyetleriyle sektöründe öncü konumda olmanın gururunu yaşamaktadır. 25 yılı aşan tecrübemiz ve sektördeki en yüksek kapasitelerden birine sahip makine parkurumuz ile baskının istenilen sonuca ulaşmasında çok özel bir konumda olduğumuzu söyleyebilirim. Ham çelik silindir üretimini de bünyesinde bulunduran Bak Gravür, silindir işlemede ise otomatik hat vasıtasıyla hem elektromekanik hem de lazer işleme teknolojileri sayesinde, yıllık 60.000 silindir işleme kapasitesiyle Avrupa’daki en büyük oyunculardan biri olarak sektördeki öncü konumunu korumaktadır.

Bak Gravür Genel Müdürü Nedim Ahmet Genç, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı. 

Ahmet Bey öncelikle okurlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmesi için akademik ve profesyonel özgeçmişinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Elbette, memnuniyetle… Ben Nedim Ahmet Genç, Bakioğlu Holding Ambalaj Grup Şirketleri arasında yer alan Bak Gravür’ün Genel Müdürü olarak görev yapıyorum. Üniversite eğitimimi 1999 yılında Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladım. Üniversiteden mezun olduktan sonra, İngiltere’de tamamladığım dil eğitimini takiben, yaklaşık 7 yıllık bir girişimcilik deneyimim oldu. 2007 yılında, yollarımız Bak Gravür ile kesişti. An itibarıyla yaklaşık 17 yılın tamamlanacağı bu yolculukta, birçok farklı bölümde yöneticilik yapma şansı elde ettim. İnsan Kaynakları (şimdiki ismi İnsan Değerleri) bölümünde başlayan iş deneyimim, sırasıyla Kalite, Tedarik Zinciri, Üretim, Bakım, Planlama ve Satış Müdürlüğü rolleri ile sürdü. Tüm bu deneyimler sonrasında, 2018 senesinden bu yana, Bak Gravür AŞ Genel Müdürlük rolünü yürütüyorum. 

Bakioğlu Ambalaj Grubu Şirketleri içinde Bak Gravür’ün kuruluşuna giden yol nasıl oldu? Grup içinde üstlendiği fonksiyon nedir?

1998 yılına kadar geçen süreçte, Grup şirketlerimizden Bak Ambalaj bünyesinde bulunan silindir üretim tesisi, 1998 yılında, dikey entegrasyona hizmet etmesi için alınan bir karar ile sektör lideri olma vizyonuyla ayrı bir tüzel kişiliğe dönüşmüştür. Bugün, aynı çatı altında hem rotogravür baskı silindiri hem flekso baskı klişe üretimi gerçekleştiren Bak Gravür AŞ, hem yurt içi hem yurt dışı faaliyetleriyle sektöründe öncü konumda olmanın gururunu yaşamaktadır.  

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçekleştirdiğimiz röportajda firmalarının ambalaj sektörüne yönelik çözümlerine değindik. AVANPAK; kutulama, blisterleme, sayarak doldurma, sıvı dolum, kapak kapatma, etiketleme ve kolileme alanlarında müşterilerinin ihtiyaç ve taleplerine yönelik paketleme makineleri üretiyor. İlaç, gıda, gıda takviyesi, kozmetik, kimya, endüstriyel ürünler, kırtasiye-ofis malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalara hizmet verdiklerini söyleyen AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya: ‘’Markanın ihtiyaç ve talebine göre özel olarak tasarlayarak, üretim sürecinde iş verimliliğini artıracak, markaya artı değer katacak şekilde çözümler üretiyoruz. Otomasyon, Ar-Ge, hizmette süreklilik, kalite ve güvenilirlik değerlerine yaptığımız yatırımın sonucunu müşteri memnuniyeti olarak alıyoruz” diyor.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

1991 Ankara doğumluyum. Lisans eğitimimi Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nde gerçekleştirdim. Ardından yangın sistemleri ve mekanik tesisat üzerine çalışmalar yaptım. Çalıştığım bir diğer sektör ise raylı sistemler üzerine mühendislik, mekanik ve proje çalışmalarıydı. Alüminotermit kaynak ve taşlama üzerine sahada birçok çalışmada bulundum. Üretim ve sanayinin içerisinde oldum hep. O dönemde AVANPAK kutulama ve paketleme makinelerinin tamamıyla yerli ve kendi üretimi olan bir firma olduğunu duyduğumda ilgimi çekmişti, yollarımız kesişti. 

Firmanızın dünden bugüne kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız 10 yılı aşkındır sektörde hem proje bazlı hem çözüm odaklı olarak hizmet vermektedir. Üretime yatay kutulama makineleri ile başlayan AVANPAK dikey kutulama, debilister ve kolileme makinelerini imal etmiştir. Başta yalnızca makine imalatı ile başlayan bu süreç, üretim yapan firmaların ihtiyacına binaen ardından proje odaklı, hattın tamamına çözüm üreten bir makine parkuru sistemine dönüşmüştür. Üretilecek ürünün dolumundan kolilenmesine kadar olan proseslerin hepsine çözüm sunulmaktadır. Bugün itibarıyla AVANPAK kutulama makinelerinin muadilleri Uzakdoğu ve Avrupa menşeli firmalar olup, AVANPAK bu firmalarla yurtiçi ve yurtdışı pazarda rekabet eder bir pozisyondadır. 

Müşterilerimize rekabetçi ve yüksek kaliteli masterbatchler sunmaktayız

Unnox Aksoy Kimyasal Ticaret AŞ. Türkiye  Genel Müdürü Ekin KurtSherpa Capital'in bir yan kuruluşu ve merkezi Barselona’da olan masterbatch üreticisi Unnox Group ile teknoloji odaklı masterbatchler üreticisi Aksoy Plastik’in ortak girişim şirketi Unnox Aksoy Kimyasal Ticaret AŞ. olarak Türkiye başta olmak üzere Doğu Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Doğu pazarlarına hizmet vermekteyiz. Plast Eurasia Fuarı'nda 2'inci salonda yer alan 218 numaralı standımızı ziyaret edecek değerli misafirlerimize ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi vermekten ve yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.

Unnox Group ile Aksoy Plastik firmalarının ortak girişimi olan Unnox Aksoy Kimyasal Ticaret AŞ. Türkiye Genel Müdürü Ekin Kurt ile masterbatchler konusunda keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Ekin bey öncelikle kısaca profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Kimya Mühendisiyim. Ayrıca Kimya Yüksek Lisans ve İşletme MBA yaptım. İsviçre, Amerika ve İspanya merkezli firmalarda 15 yıl üst düzey yönetici olmak üzere toplamda 30 yıl masterbatch alanında Belçika ve Türkiye’de çalıştım. Teknik ve ticari alanda çeşitli görevler üstlenerek, stratejik projeler yönettim. Şu an İspanya merkezli Unnox firmasının Türkiye Genel Müdürüyüm.

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kullanımını artırmayı amaçlıyoruz”

SOCAR Türkiye Ar-Ge olarak, konusunda yetkin ve tecrübeli 38 araştırmacımız ile 1.200 metrekarelik bir alanda, toplam 6 adet laboratuvarımız, 400 metrekarelik pilot tesisimiz ve ileri teknolojiye sahip ofislerimizle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Geliştirdiğimiz yeni polimer türlerimizle ağırlıklı olarak ambalaj, beyaz eşya ve nonwoven endüstrileri için girdi sağlamaktayız. Ana odağımızı sürdürülebilir, çevre dostu süreç, ürün, katalizör ve dijital teknolojiler geliştirme faaliyetleri oluşturuyor. 

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev ile gerçekleştirdiğimiz röportajda firmalarının yeni geliştirdiği ürün ve teknolojiler hakkında kapsamlı bilgiler edindik.  

Bilal Bey öncelikle SOCAR Türkiye Ar-Ge’nin yapısı ve çalışma alanları hakkında bilgi verebilir misiniz?

1969 yılında Petkim Yarımca tesislerinde kurulan ve tesisin Aliağa’ya taşınmasıyla faaliyetlerine burada devam eden Petkim Ar-Ge Merkezi, petrokimya alanındaki 54 yıllık tecrübesini SOCAR Türkiye’nin tüm grup şirketlerine ulaştırmak amacıyla Aralık 2019’da SOCAR Türkiye Araştırma Geliştirme ve İnovasyon AŞ. (SOCAR Türkiye Ar-Ge) adını aldı. 1.200 metrekarelik bir alanda, toplam 6 adet laboratuvarımız, 400 metrekarelik pilot tesisimiz ve ileri teknolojiye sahip ofislerimizle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.

Konusunda yetkin ve tecrübeli; çoğunluğu doktora ve yüksek lisans derecesine sahip toplam 38 araştırmacımız ile değer zincirimizdeki tüm paydaşlar için yenilikçi, sürdürülebilir, çevre dostu, pazar odaklı ürün ve dijital teknolojiler geliştiren bir Ar-Ge merkezi olarak çalışıyoruz. Temel faaliyet alanlarımızda katalizör araştırmaları, yeşil kimya, sürdürülebilir, temiz ve verimli enerji, katma değerli ürünler, ürün iyileştirme, yeni uygulama alanları için ürün geliştirme, dijital dönüşüm, üretim süreçlerinin verimliliğini sağlama ve çevre çözümleri gibi stratejik konulara odaklanıyoruz. 

POLYSTAR Satış ve Pazarlama Sorumlusu Resul Gökpınar

POLYSTAR Satış ve Pazarlama Sorumlusu Resul Gökpınar“Dünya genelinde 110 ülkeye makine ihracatı yapıyoruz”

Bir OEM üreticisi olarak hayatına başlayan firmamız kısa sürede istikrarlı bir şekilde büyüyerek POLYSTAR markası ile plastik geri dönüşüm makineleri üretiminde lider bir konum yakaladı. Bugün 110 ülkede 5 binin üzerinde kurulum yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bunu, müşterilerimizle satış öncesi ve sonrası yakın ilişki içinde bulunarak, Ar-Ge yatırımlarımıza ve sürekli değişim mühendisliğine verdiğimiz öneme borçluyuz. Bu sayede uygun fiyatlı, kullanımı kolay, verimli ve uzun ömürlü makineler üretiyoruz.

POLYSTAR Satış ve Pazarlama Sorumlusu Resul Gökpınar ile gerçekleştirdiğimiz röportajda firmalarının geri dönüşüm sektörüne yönelik çözümlerinin öne çıkan özelliklerine değindik.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezunum. Sekiz yıldır Tayvan’da yaşıyorum. Tayvan'da yüksek lisans eğitimimin ardından, plastik ve kauçuk makineleri endüstrisinde çalışma hayatıma başladım. Şu an POLYSTAR’da uluslararası satış ve pazarlama sorumlusu olarak görev yapıyorum. Türk müşterilerimizi ise, Türkiye temsilcimiz Emrah Çakır Bey ve Türkçe web sitemiz aracılığıyla desteklemekten ve bilgilendirmekten memnunum.

 

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polibak olarak 50 Milyon Euro’nun üzerinde bir yatırım ile peş peşe bir CPP bir de BOPP hattının yatırımını gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisinde ve ambalaj sektöründe büyük bir değer yarattık. Bu yatırımlarımızla ithalatın önünü güçlü bir rekabet ortamı yaratarak kesiyor; ana pazarımız olan Avrupa’ya gerçekleştirdiğimiz ihracatlar ile ülkemiz ekonomisinde cari açığı önleyecek faaliyetlere büyük katkılar sunuyoruz.

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ, Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya'nın sorularını yanıtladı. 

Bakioğlu Ambalaj Grubu Şirketleri içinde Polibak’ın kuruluşuna giden yol nasıl oldu? Grup içinde üstlendiği fonksiyon nedir?

Grubumuzun ilk şirketi olan ve sektörde 50. yılını tamamlayan Bak Ambalaj, o yıllarda ülkemizde baş gösteren tedarik sıkıntıları nedeniyle müşterilerine verdiği servis ve ürün kalitesinin sürdürülebilirliği anlamında problemler yaşamaya başlıyor. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cem Bakioğlu, ilgili tedarik sorunlarıyla birlikte ulusal pazardaki yatırım fırsatını görüyor. Bunun üzerine hem Bak Ambalaj’ın sorununu çözümlemek hem de ambalaj sektörünün BOPP film ihtiyacına cevap verebilmek adına Polibak Plastik Film yatırımına karar veriyor.

Polibak’ın gerçekleştirdiği üretim ambalaj sektöründe nasıl bir rol üstleniyor?

Polibak, esnek ambalaj sektöründe BOPP film ve CPP film üretimini gerçekleştiriyor. Pearlize filmden ultra yüksek bariyerli metalize filmlere, retortable filmlerden in mould label filmlere kadar çok geniş bir ürün gamı ile ülkemizde esnek ambalaj sektörünün ihtiyacı olan hemen hemen her tipte BOPP ve CPP film talebine cevap veriyor.

Energy Nova A.Ş. Yönetici Ortağı Mehmet Uğur

Energy Nova A.Ş. Yönetici Ortağı Mehmet Uğur“GES projeleriniz için sabit faizli kredi imkanı sunuyoruz”

Energy Nova A.Ş. olarak, güneş enerjisi sektöründe yatırımcılarımızın sıkça karşılaştığı finansman zorluklarını yakından takip ediyoruz. Bu zorlukları aşmak adına, yatırımcılarımızın finansman ihtiyaçlarına çözüm getirmeyi misyon ediniyoruz. Turkcell iştiraki olan Financell ile stratejik bir iş birliğine imza atarak, yatırımcılarımıza Türk Lirası cinsinden sabit faizle finansman imkanı sunmaktayız. Bu imkan sayesinde, döviz kuru dalgalanmalarından kaynaklı risklere karşı yatırımcılarımızı koruma altına alıyor ve banka limitlerini etkilemeden finansman desteğinde bulunuyoruz. Böyle bir yaklaşım, projelerini daha stabil bir finansal zeminde ilerletebilmeleri için yatırımcılarımıza olanak tanırken, maliyet planlamalarını da daha öngörülebilir kılıyor. Bizim için yatırımcının başarısı, sektörün ve dolayısıyla bizim de başarımız anlamına gelmektedir.

Öncelikle kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

1987 yılında Türkiye'nin sanayi şehirlerinden Gaziantep'te doğdum. Eğitim hayatımın ilk etaplarını bu şehirde tamamladıktan sonra, 2005 yılında Uludağ Üniversitesi İktisat bölümünde yükseköğrenimimi tamamladım. Üniversite eğitimim sonrası, ailemizin sahip olduğu plastik bahçe mobilyaları üretimi yapan Ayıntap Plastik-Estelia Bahçe Mobilyaları’nda yaklaşık 10 yılı aşkın bir süre satış ve pazarlama alanında görev aldım. Ailemizin ve çevremdeki kişilerin sanayi sektöründe olması, enerji sektörüne olan ilgimi artırdı. Bu ilgiyle, sektörde prestij sahibi ve köklü firmalardan Energy Nova A.Ş.’ye ortak olarak adım attım. Şu anda Energy Nova'nın satış ve pazarlamadan sorumlu yönetici ortağıyım.

Ferrgem Mold Kurucusu ve Genel Müdürü Cebrail Demirbağ

Ferrgem Mold Kurucusu ve Genel Müdürü Cebrail Demirbağ

Kalıp üretiminin bütün aşamalarında rol alıyoruz

2004 yılında "Geçmişten Geleceğe" sloganıyla makine ve kalıp sektöründe faaliyetlerimize başladık. 7 yıl önce kendi şirketimizi kurup kurumsallaşma yolunda ciddi adımlar atarak devam ettiğimiz iş sürecine yakın zamanda "Ferrgem Mold" markasını oluşturarak başarıyla devam ediyoruz. Universal bakış açısıyla projelendirme ve üretim anlayışıyla yüksek kalitede uzun ömürlü kalıplar üretiyoruz. Kalıplarımız sızdırmazlık, kilit fonksiyonu, sorunsuz istiflenme, yüksek sağlamlık, özel üretim özelliklerine sahiptir. Sunmuş olduğumuz çözüm önerilerimiz ile müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak karşılıklı güven ortamı içinde sektörde kalıcı olma yolunda önemli adımlar atıyoruz.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

20 yılı aşkın süredir kalıp sektöründe kişisel olarak faaliyet gösteriyorum. Kalıp konusunun Ar-Ge’den tasarımına, üretimden kaliteye kadar tüm aşamalarında bulundum. Ferrgem Mold olarak da 7 yıldır aktif şekilde bu çatı altında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Firmanızın dünden bugüne kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz? 2004 yılında "Geçmişten Geleceğe" sloganıyla makine ve kalıp sektöründe faaliyetlerimize başladık. 7 yıl önce kendi şirketimizi kurup kurumsallaşma yolunda ciddi adımlar atarak devam ettiğimiz iş sürecine yakın zamanda "Ferrgem Mold" markasını oluşturarak başarıyla devam ediyoruz. Küçük işletmelerden büyük firmalara dek, bu 20 yıllık sürece binlerce proje sığdırabilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Her daim müşteri memnuniyetini ön planda tutan, verdiği sözü zamanında yerine getiren, olası yanlış ve hatalara karşı sorumluluk üstlenen anlayışımızla, daima müşterilerimizin lehine bir yönetim anlayışına sahip olduk. Kalıp üretiminin bütün aşamalarında rol alıyoruz. Ülkemizin kalıp alanında bir dünya markası olması adına yurt içi üretimi kadar, yurt dışı üretim süreçlerine de ciddi anlamda önem veriyoruz. Vizyonumuzun çıtasını arttıracak, üretim standardımızı yukarılara çekecek en büyük motivasyonun, evrensel değerlerden uzaklaşmamak olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan sadece İstanbul merkezli değil birçok alanda üretim sahaları açmak vizyonumuzun önemli bir parçası olarak hedeflerimizin başında gelmektedir. İleri teknoloji barındıran makinelere hâkim olan, deneyimli personelimiz ve geniş üretim atölyemizle, alanımıza dair yürütülen bütün mühendislik projelerinde rol almaya, ortaklık kurmaya hazırız.

Veflexioz Genel Müdürü Vedat Güneş

Veflexioz Genel Müdürü Vedat Güneş Fleksibıl ambalaj sektöründeki firmalarımızın maliyet yükünü azaltıyoruz

Yurt dışından getirdiğimiz fleksoda kullanılan sarf ürünler dışında müşterinin ihtiyacına uygun olarak flekso baskı, tifdruk, coextruder ve laminasyon makineleri getirmekteyiz. Ayrıca, fleksibıl sektöründe bir süredir var olan baskı ünitelerindeki mürekkep sızdırma veya sık bıçak değişimine karşın çözüm sunuyoruz. Avrupa'daki birçok firmanın tercihi olan yeni nesil sarf tedarik ürünleri ile artık Türkiye’deyiz. Temsilciliğini yaptığımız yeni nesil rakle/sıyırma bıçağı ve contalarımızın aşınma ve ısıya karşı olağanüstü dayanıklılık, güçlü memory effect etkisi, kendi kendini yağlama ve yeniden kullanılabilirlik, makine verimliliğinin artması ve maliyetlerin %70’e kadar azalması gibi özellikleri bulunmaktadır. 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

1970 yılında İsviçre'nin Heiden kentinde dünyaya geldim. Eğitim hayatımı tamamladıktan sonra 1989 yılında İsviçre'de flekso baskı eğitimimi bitirdim ve bu sektöre giriş yaptım. 19 yıl Avrupa’nın çeşitli makine firmalarında ustabaşı ve yönetici olarak çalıştım. Her zaman operasyonel süreçlerin bizzat merkezinde oldum.

 

Bareks Plastik Film AŞ. Genel Müdürü Yiğitcan Çelikoğlu

Bareks Plastik Film AŞ. Genel Müdürü Yiğitcan ÇelikoğluAvrupa’nın lider polietilen film üreticilerinden biriyiz

Esnek ambalajın en kritik bileşenlerinden biri olan polietilen film satışlarımızın yaklaşık %15’i yurt içi, %85’i ise yurt dışındaki değerli müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bareks’te hem ürünlerimiz hem de süreçlerimiz için odak noktamızda “sürdürülebilirlik” var. Ürünlerimizin tamamı geri dönüştürülebilir filmler. Çok katlı esnek ambalaj yapısının da tamamen geri dönüştürülebilir olması için özel proseslerle üretilen filmlerimiz çok değer verdiğimiz bir iş alanımız. Ayrıca müşteri taleplerine göre bazı ürünlerimizin içinde geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı son zamanlarda gittikçe artıyor. Keza fosil yakıtlardan üretilmeyen, bio bazlı filmlerimiz de portföyümüzde yer alan önemli ürünlerimiz arasında.

Bakioğlu denilince bizim aklımıza gelen hep Bak Ambalaj oldu. Bareks’in Bak Ambalaj’dan farkı nedir? Ambalaj sektörü içinde başlı başına bir fonksiyon mu üstleniyor, yoksa Bakioğlu Grubu içinde bir yatırımın devamı, destekleyicisi, zincirin bir halkası niteliğini mi taşıyor?

50 yıl önce yola Bak Ambalaj markası ile çıkan grubumuzda büyüyen iş hacmi ve çeşitlenen beklentiler paralelinde bazı iş alanları zamanla ayrılarak şirketleşti. Önceden Bak Ambalaj çatısı altında yapılan polietilen üretimi için de 2002 yılından itibaren ayrı bir yapılanmaya gidildi ve böylece Bareks şirketi doğmuş oldu. Yıllar içinde büyüyen Bareks, yalnız Bak Ambalaj’ın ihtiyaçlarını karşılama noktasını geride bıraktı ve bugün 5 kıtada 30’u aşkın ülkede 120’den fazla müşteriye hizmet veren, Avrupa’nın lider polietilen film üreticilerinden biri haline geldi.

Üretim detayından bahsedecek olursam Bareks; esnek ambalaj üretiminde, zincirin kritik bir halkası niteliğini taşıyor. Bunu daha iyi anlatabilmem için önce size esnek ambalajlardan söz etmem gerekli. Esnek ambalajlar, dolum veya kullanım esnasında şekli değiştirebilen ambalajlardır. 

Bak Ambalaj Genel Müdürü Mehmet Emin Bozdağ

Bak Ambalaj Genel Müdürü Mehmet Emin Bozdağ“Ambalaj sürdürülebilir bir ekonomik değerdir” felsefesiyle geleceği düşünüyoruz

2023 itibarıyla 50’inci yılına ulaşan Bak Ambalaj bugün; toplam 60.000 m2 alanda kurulu 4 ayrı tesisinde 750’ye yaklaşan insan değeriyle ve yaklaşık %70 ihracat oranıyla, Avrupa’nın en büyük 30 baskılı ambalaj üreticisi arasında yer alan; sürekli yeni teknolojilere yatırım yaparak uzun yıllardır aralıksız şekilde ISO en büyük 500 sanayi kuruluşu listelerine giren sektörünün önde gelen bir kuruluşudur. Sürekli yatırım ve gelişimle, yer aldığımız tüm faaliyet alanlarında "en iyiye" ulaşarak ülkemize değer katan dünya çapında saygın bir şirketler topluluğu olarak "baki" kalmak için var gücümüzle çalışacağız.

Firmanızın dünden bugüne kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Bakioğlu Holding’in ilk grup şirketi olma özelliğini taşıyan Bak Ambalaj, merhum Enver Bakioğlu tarafından kurulmuştur. Bak Ambalaj’ın kuruluş öyküsü baskılı ve baskısız kağıt torba üretimiyle 1973 yılında İzmir’in Kahramanlar semtinde faaliyete geçmesiyle başlar. 1976 yılında kağıt ambalaja ilaveten, günün şartlarının gerektirdiği en inovatif ürünü olan Polietilen film üretebilmek için Polietilen film ekstrüzyon hattı yatırımı yapılmış ve ürün yelpazesi dipli kağıt torba, PE torba ve baskılı bobinlerle genişletilmiştir. 1984 yılında Tifdruk baskı tekniğine geçiş ile gıda sektöründe otomatik paketlemeye uygun, yüksek kaliteli esnek ambalaj malzemeleri üretimi ağırlık kazanmıştır.

1988 yılında Türkiye’nin en büyük ve en modern sanayi bölgelerinden biri olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde 22.000 m2’lik bir alanda yeni üretim tesislerinin inşasına başlanmış; makine parkının yenilenmesi ve genişletilmesine yönelik planlanan büyük bir yatırım programı kapsamında, yeni bir polietilen ekstrüzyon hattı ile iki yeni geniş enli, 7 renkli rotogravür baskı hattı devreye alınarak sektörünün lideri olma yolunda önemli adımlar atılmıştır.

2023 itibarıyla 50’inci yılına ulaşan Bak Ambalaj bugün; toplam 60.000 m2 alanda kurulu 4 ayrı tesisinde 750'ye yaklaşan insan değeriyle ve yaklaşık %70 ihracat oranıyla, Avrupa’nın en büyük 30 baskılı ambalaj üreticisi arasında yer alan; sürekli yeni teknolojilere yatırım yaparak uzun yıllardır aralıksız şekilde ISO en büyük 500 sanayi kuruluşu listelerine giren sektörünün önde gelen bir kuruluşudur.

ALPLA Plastik Türkiye Genel Müdürü Emre CANOĞLU

ALPLA Plastik Türkiye Genel Müdürü Emre CANOĞLU“Ambalajlarımız, kaliteli, yenilikçi ve sürdürülebilir olacak şekilde tasarlanıyor”

En son teknolojileri kullanarak ambalajlarımızı tasarlıyor, üretiyor ve sürekli olarak yenilikler üzerinde çalışıyoruz. Ambalajlarımızın öne çıkan özelliklerinin başında hafiflik, dayanıklılık, tekrar kullanılabilirlik, geri dönüştürülebilirlik, gıda ve çocuk güvenliği geliyor. Hafif yapıları sayesinde kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlıyor ve çevresel etkimizi azaltıyoruz. Dayanıklı tasarımlarımız, ürünlerin güvenli bir şekilde taşınmasını ve korunmasını sağlıyor. Aynı zamanda, tekrar kullanılabilirlik özelliğiyle atık miktarını azaltarak sürdürülebilir bir döngü oluşturmayı hedefliyoruz.

Emre Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

Öncelikle ALPLA Plastik Türkiye Genel Müdürü Emre Canoğlu olarak tüm okuyucularınıza merhaba demek istiyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezunum. ALPLA’da dört yıldır genel müdürlük görevini yürütüyorum.

Kariyerim boyunca dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli ambalaj sektörlerinde çalışma fırsatım oldu. Bu deneyimler, sektördeki çeşitli zorlukları anlama ve müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirme konusunda bana farklı bakış açıları kazandırdı. Benim için, plastik ambalaj sektöründe inovasyon ve iş birliği ile ilerlemek, geleceğin gereksinimlerini karşılamak için önemli adımlar atmak anlamına geliyor. Şirketimizdeki başarılı büyüme ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızla sektörde önemli bir oyuncu haline gelmeyi başardık.

Biliyoruz ki ALPLA dünya çapında 46 ülkedeki 190 lokasyon ağı ile plastik ambalaj sektöründe 68 yıldan bu yana faaliyet gösteriyor. ALPLA’nın hem globalde hem de Türkiye’deki kuruluş aşamaları, yapılanması ve başarılı gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Şirketimiz, 1955 yılında Avusturya'da kuruldu. Bugün sizin de vurguladığınız gibi 46 ülkede 190 lokasyondan ve 23 bin 300 profesyonelden oluşan çok büyük bir aileyiz. Plastik ambalaj çözümlerinin önde gelen sağlayıcılardan biri olarak, ürünlerimiz yiyecek, içecek, ilaç ve diğer sektörlerde geniş bir müşteri yelpazesi tarafından kullanılmakta. 

Türkiye'deki başarımız, birkaç faktöre dayanıyor. Öncelikle, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya adanmış deneyimli profesyonellerden oluşan güçlü bir ekibimiz bulunuyor. İkincisi, müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun yenilikçi ve sürdürülebilir ambalaj çözümleri sunmak konusunda çeşitlilik sağlıyoruz. Üçüncüsü, kalite ve müşteri memnuniyetine karşı güçlü bağlılığımızı korumayı başaran bir şirketiz.

Türkiye'deki faaliyetlerimize 1992 yılında başladık ve son teknolojilerle desteklenmiş beş üretim tesisi ile Türkiye genelinde faaliyet gösteriyoruz. Bu tesislerimizde yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Müşterilerimize en iyi kalite ve hizmeti sunmaya kendimizi adadık ve sürekli olarak ürünlerimizi ve süreçlerimizi iyileştirmenin yeni yollarını arıyoruz.

Yıldırım Soğutma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yıldırım

Yıldırım Soğutma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yıldırım,“İlk hedefimiz 5 yıl içinde satışlarımızın %50'sini yurt dışına yapmaktır”

Müşterilerimize 27 yıllık deneyimimizle basınçlı hava ve proses soğutma sistemleri konusunda profesyonel çözümler sunan bir firmayız. İstikrarlı büyüme ve sürdürülebilirlik sağlayarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Firmamız 2000 yılından itibaren Chiller üretmektedir ve bu süreç boyunca dünyada soğutma sistemleri ile ilgili yenilik ve teknolojiyi Türkiye'de her zaman ilk uygulayan firmalardan biri olmuştur. Yıldırım Soğutma'nın en büyük özelliği, satış sonrası hizmet ve bu konudaki özenidir. Bu, bizi diğer firmalardan ayıran büyük bir özelliktir.

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz? Firmanızın dünden bugüne kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

1995 yılında babam, Ali Osman Yıldırım tarafından Gebze’de kurulduk. 1996 yılında ise ben ve kardeşim Mustafa Yıldırım ile birlikte kurumsal kimliğin ilk adımını atarak Yıldırım Soğutma Hava Kompresörleri San. ve Tic. Ltd. Şti. unvanını aldık. 1997 yılında Bursa şubemizi hizmete açtık. 1999 yılında ise ilk Prototip Chiller grubunu ürettik. 2002 yılında Chiller seri üretimine başladık, Babam Ali Osman Yıldırım‘ın isminin baş harfleri olan AOY'yi markamız olarak belirledik. 2003 yılında CMY Markası ile Basınçlı Hava Kurutucusu prototip üretimini gerçekleştirdik. 2005 yılında ihracat için pazar araştırmalarına başladık. 2006 yılında yüksek basınçlı hava kurutucu imalatına başladık. 2009 yılında yurt dışı bayi ağımızı kurmaya başladık. 2013 yılında su soğutmalı Chilleri’de ürün gamımıza ekledik. 2015 yılında firmamız unvan değişikliğine gitti. Yeni adı, Yıldırım Soğutma Basınçlı Kompresör San. ve Tic. A.Ş. oldu. 2017 yılında ise sektöründe dünya lideri Atlas Copco Makinaları A.Ş. ile distribütörlük anlaşması imzaladık. O günden bu yana Atlas Copco’nun basınçlı hava kompresörleri konusunda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Bilecik, Eskişehir, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale illerinin yetkili satış ve servis distribütörlüğünü yapmaktayız. 2019 ve 2021 yıllarında yaptığımız yatırımlar ile üretim sahamızı 2,5 katına çıkardık. 2022 yılında kesimhane ve boyahanemizi devreye aldık. Müşterilerimize 27 yıllık deneyimimizle basınçlı hava ve proses soğutma sistemleri konusunda profesyonel çözümler sunan bir firmayız. İstikrarlı büyüme ve sürdürülebilirlik sağlayarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.

Işık Plastik ürün kalitesi ile fark yaratarak büyümeye devam ediyor

Işık Plastik Üretim ve Mühendislik Direktörü Serkan İşmarEndüstriyel levha ve thermoform gıda ambalajı ürünlerini tek çatı altında sunan Işık Plastik, ihracatın stratejik üssü Gebze Organize Sanayi bölgesinde yer alan toplam 26.678 m2 kapalı alana sahip fabrikalarında bulunan son teknoloji makine parkı ile üretimlerini gerçekleştiriyor. Yılda 20.000 ton plastik levha, 18.000 ton plastik ambalaj ve masterbatch üretim kapasitesine sahip olan şirket, yeni geliştirdiği Ar-Ge projeleri ile de sektöre öncülük edecek adımlar atıyor. Işık Plastik Üretim ve Mühendislik Direktörü Serkan İşmar; 2021 yılı sonunda hayata geçirdikleri ve Türkiye’de bir ilk olan ayna özellikli endüstriyel levhaların üretim tekniklerini ve öne çıkan özelliklerini anlattı.

Serkan Bey öncelikle sizi ve firmanızı tanımak isteriz. Okuyucularımız için kısaca anlatabilir misiniz?

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2002 yılında mezun olduktan hemen sonra Işık Plastik’te çalışma hayatıma başladım. Bu süre zarfında 2007 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde MBA yaptım. Işık Plastik’te sırayla üretim mühendisi, üretim şefi, üretim müdürü görevlerinde bulundum ve son olarak üretim ve mühendislik direktörü olarak çalışmaya devam etmekteyim.