Wednesday, Oct 16th

Last updateMon, 14 Oct 2024 7am

You are here: Home Röportaj Hipermak Makine, 20. yılını teknoloji ve inovasyon ışığıyla kutluyor
Toyo Matbaa Mürekkepleri, Artience markasıyla Avrasya Ambalaj Fuarı’na katılıyor

Toyo Matbaa Mürekkepleri, Artience markasıyla Avrasya Ambalaj Fuarı’na katılıyor

Toyo Matbaa Mürekkepleri, 23 – 26 Ekim tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre M...

Burpol’den ihracat atağı

Burpol’den ihracat atağı

Hedef Avrupa pazarında büyümek

Plastik atıkları yüksek teknoloji ve yenilikçi yön...

MachineTotal, yenilenen arayüzü ile kullanıcı  deneyimini yeniden şekillendiriyor

MachineTotal, yenilenen arayüzü ile kullanıcı deneyimini yeniden şekillendiriyor

Türkiye’nin ilk kurumsal B2B makine ve ekipman alım satım platformu olarak tanım...

BSH Türkiye’den yeni inovasyon merkezi

BSH Türkiye’den yeni inovasyon merkezi

BSH Ev Aletleri Türkiye, dijital dönüşüm yolculuklarında ‘Future Lab’ inovasyon ...

ASAŞ, Almanya’da robotik merkezi kuracak

ASAŞ, Almanya’da robotik merkezi kuracak

ASAŞ, 2019 yılında Almanya’nın Neuwied şehrinde alımını gerçekleştirdiği 880.028...

Hipermak Makine, 20. yılını teknoloji ve inovasyon ışığıyla kutluyor

Babamız Saim Nantu’nun izini takip ederek 2004 yılından bu yana tam 20 yıldır, Hipermak markamızı büyütmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçmişten bugüne amacımız, yenilikçi vizyonumuz ve fark yaratan Ar-Ge faaliyetlerimiz ile farklı ürün grupları için uluslararası kalite standartlarında üretim yapmaktır. Şu anda ürün gamımız dahilinde endüstri 4.0 ve IOT altyapısına uygun anahtar teslim birincil ve ikincil paketleme hatlarını tasarlıyoruz. Farklı ürün grupları, ürün gramajları ve paket seçenekleri için dikey ve yatay makineler ile gruplama makinelerinin üretimini gerçekleştiriyoruz. 2022 yılından itibaren ise üretimine başladığımız kolileme hatlarımız ile de paydaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun hat sonu paketleme çözümleri sunuyoruz.

HİPERMAK Makine Yönetim Kurulu Üyeleri Sercan ve Sertaç Nantu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Berivan Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz? Okurlarımıza kısaca kendinizden ve profesyonel öz geçmişinizden bahsedebilir misiniz? 

Sercan Nantu: Hukuk Fakültesi mezunuyum. Babamız Saim Nantu bu işi kurmaya karar verdiği andan itibaren, kardeşim Sertaç ve ben hemen her süreçte yer aldık. Lise yıllarımızda, derslerden arta kalan zamanlarda babamızın atölyesine gidip yardım ederdik. Bazen bir tezgahta parça işler, bazen de elimize bir takım çantası alıp makine montajını tamamlardık. O günlerden bugüne, şirketimiz 105 kişilik profesyonel bir ekibe dönüşmüş durumda. Bu bizim için büyük bir mutluluk. 

Sertaç Nantu: Teknik Eğitim Fakültesi mezunuyum. Hipermak olarak uluslararası pazarda sektörümüzü temsil etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. 20 yıldır edindiğimiz teknik bilgi ve tecrübeleri, sürekli gelişen teknolojiler ile harmanlayarak projeler geliştirmeye devam ediyoruz. 

Firmanızın dünden bugüne kuruluş aşamaları, yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Sercan Nantu: Hipermak olarak otomatik paketleme makineleri üretiminde 35 yılı aşkın bir bilgi birikimi ve tecrübeye sahibiz. Babamız Saim Nantu’nun izini takip ederek 2004 yılından bu yana tam 20 yıldır, Hipermak markamızı büyütmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçmişten bugüne amacımız, yenilikçi vizyonumuz ve fark yaratan Ar-Ge faaliyetlerimiz ile farklı ürün grupları için uluslararası kalite standartlarında üretim yapmaktır. Ürettiğimiz paketleme makinelerini tüm dünya pazarı ile buluşturmak ve paydaşlarımıza maksimum fayda sağlayarak sektörde öncü marka konumunda yer almaktır. 

İzmir Kemalpaşa OSB’de bulunan üretim tesisimizde paketleme ve ambalaj sektörüne dair dünyadaki tüm yenilik ve gelişmeleri takip ediyor, Ar-Ge faaliyetlerimize verdiğimiz önem ile güçleniyoruz. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek tasarım, üretim ve montaj olmak üzere tüm üretim aşamalarını kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz.

Üretimini gerçekleştirdiğiniz makine çeşitleriniz ve uygulama alanları hakkında bilgi alabilir miyiz?

Sertaç Nantu: Şu anda ürün gamımız dahilinde endüstri 4.0 ve IOT altyapısına uygun anahtar teslim birincil ve ikincil paketleme hatlarını tasarlıyoruz. Farklı ürün grupları, ürün gramajları ve paket seçenekleri için dikey ve yatay makineler ile gruplama makinelerinin üretimini gerçekleştiriyoruz. 2022 yılından itibaren ise üretimine başladığımız kolileme hatlarımız ile de paydaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun hat sonu paketleme çözümleri sunuyoruz.

Makinelerinizi tasarım, enerji tasarrufu, verimlilik ve otomasyon gibi noktalardan kıyaslarsanız teknolojik özellikleri hakkında neler söylersiniz?

Sertaç Nantu: Hipermak olarak, makinelerimizin tasarımını her zaman işlevsellik, sağlamlık ve estetiğin bir arada olduğu bir yaklaşım ile ele alıyoruz. Endüstriyel makinelerimizin her bir parçası, enerji tasarrufunu maksimize etmek ve sürdürülebilir bir üretim süreci sağlamak amacıyla titizlikle seçilmiştir. Özellikle enerji verimliliği konusunda, makinelerimiz minimum enerji tüketimi ile maksimum performans sunuyor. Otomasyon açısından ise, tüm makinelerimiz endüstri 4.0 uyumlu olarak tasarlanmış durumdadır. Bu da üretim süreçlerinde insan müdahalesini minimuma indirerek, yüksek verimlilik ve tutarlılık sağlıyor. Otomatik ayar ve kontrol sistemlerimiz sayesinde, operatörlerin sadece minimum düzeyde müdahalede bulunmaları gerekiyor. Böylece üretim hatalarını en aza indirirken, işletmelerin maliyetlerini düşürmesine yardımcı oluyor.

Gelişen yeni müşteri gereksinimlerine yönelik olarak nasıl bir teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon çalışması yürütmektesiniz? 

Sercan Nantu: Teknoloji ve Ar-Ge yatırımları makinelerimizin tasarımı aşamasında olmazsa olmaz bir önem teşkil ediyor. Çünkü; başarıya ulaşmanın yegâne adımının dünyadaki tüm yenilikleri takip etmek ve bu yeniliklere öncülük etmek olduğuna inanıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde paketleme makinelerimizi her geçen gün en iyi versiyonuna dönüştürüyoruz. Ar-Ge departmanımızdaki tüm mühendislerimiz uluslararası arenada kullanılan en iyi bilgisayar destekli tasarım programlarıyla makine tasarımlarını gerçekleştiriyor; üretim alanımızda ise hata payını minimum düzeye indirecek son teknoloji makineler ile imalatımızın aşamalarını tamamlıyoruz. 

Organizasyonel yapılanmamızı daha da güçlendirmek adına satış öncesinde zamanında teslimat ve satış sonrasında yedek parça temini gibi önemli süreçleri içeren üretimde uçtan uca dijitalleşme entegrasyonunu başarıyla sürdürüyoruz. Bu entegrasyon, muhasebe, üretim, planlama, satış, pazarlama, insan kaynakları ve tedarik zinciri gibi departmanların tek bir platformdan anlık ve doğru veriye erişimini sağlayarak, iş süreçlerini daha sistemli yönetmelerine imkân tanıyor. Bu uygulamalar sayesinde, paydaşlarımıza izlenebilir ve sürdürülebilir ekipmanlar üretmeye devam ederek, sektörde rekabet avantajı elde etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda doğru veriye dayalı kararlarla kaynakların daha etkin kullanımına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Makine tedarik alanında en önemli meselelerden birisi de teknik servis desteği ve parça temini. Hipermak olarak bu desteği nasıl sağlıyorsunuz? Satış öncesi ve sonrası hizmetleriniz hakkında bizleri bilgilendirir misiniz? 

Sercan Nantu: Satış öncesinde paydaşlarımızla samimi ve sıcak bir ilişki kurmayı önemsiyoruz. Onların taleplerini en iyi şekilde anlamak ve çözüme ulaştırmak üzere çalışan uzman ve güçlü bir satış ekibimiz var. Biz prensip olarak, paketleme makinelerimizi satın alan tüm firmaları ‘’müşterimiz’’ olarak değil, bir ‘’paydaşımız’’ ya da ‘’iş ortağımız’’ olarak görüyoruz. Aynı şekilde bizim ‘’potansiyel müşteriler’’ değil, ‘’potansiyel iş ortaklarımız/paydaşlarımız’’ bulunuyor. Esasen güçlü iletişimin ve bağın da buradan kurulduğuna inanıyoruz. 

Satış sonrası hizmetlerimiz kapsamında paydaşlarımız ile sürekli iletişim halinde kalarak olası taleplerine yönelik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Günümüzde bir tesisin en önemli maliyetinin zaman olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle plansız duruşların büyük bir maliyet yarattığını bilerek hareket ediyoruz. Her biri alanında uzman satış sonrası hizmet ekibimiz, dünyanın dört bir yanında bulunan paydaşlarımız ile gerek uzaktan (online), gerekse yerinde destek sağlayarak kayıp zaman maliyetlerinin önüne geçiyoruz. Satış sonrası hizmetlerimiz ile paydaşlarımızı olası sorunlar karşısında yalnız bırakmıyor, güven bağımızı kuvvetlendiriyoruz. Ayrıca makinelerimizin uzun ömürlü kullanımı için paydaşlarımıza dönemsel olarak bakım hizmetlerimizi sunuyoruz.

İzmir Kemalpaşa’daki fabrikamızda 7.000 hücreden oluşan, sürekli olarak minimum stok kontrolünün sağlandığı bir bir depo alanımız bulunmaktadır. Bu alanda makinemizin ihtiyaç duyabileceği tüm parçalar stokludur. Tüm gerekli durumlarda teknik ekibimiz, yerinde destek sağlıyor ve yedek parça temini söz konusu olduğunda paydaşlarımıza hızlı çözümler sunuyor.

Makineleriniz dünya ölçeğinde pek çok ülkede çalışıyor. İhracatınız en çok hangi ülkelere oluyor? Pazar yayılımı için yakın ve uzak hedefleriniz neler?

Sercan Nantu: 2024 yılı itibari ile 50 üzerinde ülkeye paketleme makinesi ihracatı gerçekleştiriyoruz. En çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında Cezayir, Azerbaycan, Özbekistan, Libya, Tunus, Etiyopya, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova yer alıyor. Yeni yılda öncelikli hedeflerimiz arasında birincil ve ikincil paketleme makinelerimizi daha farklı ülkelerdeki paydaşlarımız ile buluşturmak bulunuyor. 

Günün sonunda bizim en büyük başarımız ve hedefimiz olarak nitelendirdiğimiz şey, Türkiye’de üretilmiş bir paketleme makinesinin dünyanın farklı coğrafyalarında çalışır durumda olması ve farklı milletlerden memnun paydaşlara sahip olmaktır.

Türkiye genelinde özellikle hangi bölge ve sektörlere ağırlıklı satışlarınız var? Türkiye’de şu an sizin elde ettiğiniz pazar oranı ve hedefleriniz neler?

Sertaç Nantu: Türkiye’de en çok iş birliği içinde olduğumuz ve çözüm sunduğumuz sektörler Gıda, Tarım, Kimya ve Yapı sektörleridir. Sanayiye öncülük eden tüm büyük şehirlerimizde makinelerimiz çalışmaya devam ediyor. 

Yurt içinde hâlihazırda özellikle kahve, makarna, bakliyat, tarım ürünleri, kuruyemiş gibi ürünlerin paketlenmesinde çok güçlü referanslara sahibiz ve pazarın en güçlü oyuncularından biriyiz. Daha önce Türkiye’de ve dünyada ithal makineleri satın almayı tercih eden birçok büyük firma kalitemizi ve hizmetimizi deneyimledikten sonra markamızı tercih etmektedir. Hedefimiz, sektörümüzde ülkemizin marka değerini yükseltmek ve Dünya’da güçlü bir Türk markası yaratmaktır.  

Üretim tesisiniz, istihdam profiliniz, yıllık üretim kapasiteniz ve sahip olduğunuz kalite belgeleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Sertaç Nantu: Üretim tesisimiz, İzmir Kemalpaşa OSB’de bulunuyor. Toplamda 105 kişilik bir ekibiz. Toplam istihdamımızın %65’i uzman mühendislerden oluşmaktadır. Tüm çalışanlarımızı sürekli olarak şirket içi eğitimler ile destekliyor, inovasyona dayalı kurum kültürümüzün çalışanlarımız arasında yaygınlaşması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Genç nesilleri bünyemize katarak ülkemizin entelektüel sermayesinin gelişimi için çalışıyoruz.

TSE, ISO 9001, CE ve Faydalı Model belgelerinin sahibiyiz. Modern üretim alanımız ve yönetim binamızın bulunduğu fabrikamızda tüm paydaşlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni ürün, yatırım veya projeleriniz var mı?

Sertaç Nantu: Gelecek dönemlerde hedeflerimiz arasında, mevcut pazarlarımızda daha derinlemesine yer almak ve yeni pazarlara açılmak öncelikli konular arasında yer alıyor. Özellikle Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika pazarlarında büyümeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Şu anda geliştirme aşamasında olan birkaç yeni makinemiz var ve bu ürünleri kısa sürede paydaşlarımız ile buluşturmayı planlıyoruz. Ayrıca, sürdürülebilir üretim çözümleri sunmak adına, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve ham maddeleri kullanarak üretim yapmayı hedefleyen projelere yatırım yapıyoruz. Makinelerimizi daha da geliştirmek için günümüzde büyük önem arz eden yapay zekâ entegrasyonu gibi ileri teknolojileri de bünyemize katmayı planlıyoruz.

Her sektörde olduğu gibi sizin sektörünüzde de başarıyı sürdürülebilir kılmak büyük önem taşıyor. Buradan geriye doğru baktığınızda çıtayı yükselten ve başarıyı sürdürülür kılan temel yaklaşımlarınız sizce nelerdir?

Sercan Nantu: Bizim başarımızın temelinde sürekli iyileştirme ve yenilikçilik yatıyor. Paydaşlarımızın ihtiyaçlarına ve sektör trendlerine hızlıca adapte olabilme yeteneğimizin bizi her zaman bir adım önde tuttuğunu düşünüyoruz. Ayrıca, paydaşlarımıza sunduğumuz satış sonrası destek hizmetleri de başarımızı sürdürülebilir kılan önemli faktörlerden biri. Makinelerimizin performansını sürekli izleyerek, gerekli güncellemeleri zamanında yapıyoruz. Böylece, müşterilerimizin üretim süreçlerinde kesintisiz verimlilik elde etmelerini sağlıyoruz. Ayrıca, çalışanlarımızın eğitimine ve gelişimine önem veriyoruz. İnovasyon kültürünü kurumumuzda yaygınlaştırmak, bizim için büyük önem taşıyor.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Sercan Nantu: Plastik & Ambalaj Teknolojisi’nin değerli okuyucularına, başarılı yolculuğumuza şahitlik ettikleri için teşekkür etmek istiyoruz. Şirketin ikinci kuşağı olarak 2004 yılında devraldığımız bu bayrağı 20 yıldır en yüksek noktaya ulaştırmak için çabalıyoruz. Gelecekte de sektörde öncü olmaya ve paydaş memnuniyetini en üst düzeyde tutmaya kararlıyız. Başarı yolculuğumuzun bu değerli dönüm noktasında heyecanla üretmeye ve yenilikçi çözümlere sahip paketleme makinelerimizi paydaşlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz.

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm, yeni ve geliştirilmiş çevrimiçi teklif sitesini Türkiye’de başlattı

Woojin Plaimm, yeni ve geliştirilmiş çevrimiçi teklif sitesini Türkiye’de başlattı

Wednesday, 09 October 2024

Woojin Plaimm, Türkiye'de yeni ve geliştirilmiş çe...

Readmore

İşletmelerin otomasyon yolculuğu için 6 altın kural

İşletmelerin otomasyon yolculuğu için 6 altın kural

Wednesday, 02 October 2024

Bugünün dünyasında üretkenliği artırmaya, atıkları...

Readmore

WITTMANN Aton Plus EcoDrive

WITTMANN Aton Plus EcoDrive

Wednesday, 02 October 2024

Sabit çiğlenme noktası artı minimal enerji tüketim...

Readmore

Güçlü kokulu tarım filmleri ve temizlik şişeleri  geri dönüşüme kazandırılıyor

Güçlü kokulu tarım filmleri ve temizlik şişeleri geri dönüşüme kazandırılıyor

Wednesday, 02 October 2024

Genellikle yüksek nem seviyeleri ve güçlü kokularl...

Readmore

Mobil sıralama platformu: VARISORT COMPACT

Mobil sıralama platformu: VARISORT COMPACT

Wednesday, 02 October 2024

Plastik işleme endüstrisine yönelik yenilikçi çözü...

Readmore

Gelişmiş ayıklama teknolojileri, Avrupa'daki  plastik döngüselliğine katkı sağlayabilir mi?

Gelişmiş ayıklama teknolojileri, Avrupa'daki plastik döngüselliğine katkı sağlayabilir mi?

Wednesday, 02 October 2024

Amcor ve TOMRA’nın talebiyle Eunomia Research and ...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Yeniden kullanılabilir PET şişe, plastik döngüsünü destekliyor

Yeniden kullanılabilir PET şişe, plastik döngüsünü destekliyor

Wednesday, 02 October 2024

ALPLA ve zerooo kozmetik ürünleri için yeniden kul...

Readmore

Dijitalleşen ambalaj tasarımları, akılda kalıcı bir  kullanıcı deneyimi sunuyor

Dijitalleşen ambalaj tasarımları, akılda kalıcı bir kullanıcı deneyimi sunuyor

Monday, 05 August 2024

Günümüz tüketicileri teknolojiyi ve dijital araçla...

Readmore

PET geri dönüşüm tesisine yeni yatırım

PET geri dönüşüm tesisine yeni yatırım

Monday, 05 August 2024

TANRIKULU, gıdaya uygun rPET granül ürettiği tesis...

Readmore

Otomotiv parçaları için simülasyon aracı

Otomotiv parçaları için simülasyon aracı

Monday, 05 August 2024

THERMOFIP iş akışı aracı, su ve glikol bazlı soğut...

Readmore

PAAG, Türkiye'deki PET şişeden şişeye geri dönüşümü büyütüyor

PAAG, Türkiye'deki PET şişeden şişeye geri dönüşümü büyütüyor

Monday, 05 August 2024

Bell Holding AŞ. üyesi PAAG, Gebze tesisinde üreti...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Plastik Gıda Ambalajlama ve Sürdürülebilirlik

Plastik Gıda Ambalajlama ve Sürdürülebilirlik

Thursday, 15 August 2024

Özet 

Bu makalede, çevreye duyarlı ambalajlamanın ö...

Readmore

Gıda Ambalajına Yönelik Biyoplastikler Sürdürülebilirlik ve Güncel Eğilimler

Gıda Ambalajına Yönelik Biyoplastikler Sürdürülebilirlik ve Güncel Eğilimler

Wednesday, 02 October 2024

Özet

Gıda kalitesini ve güvenliğini korumak, gıda k...

Readmore

Plastik Ekstrüzyon Üretiminde Proses Parametrelerinin Optimizasyonu

Plastik Ekstrüzyon Üretiminde Proses Parametrelerinin Optimizasyonu

Monday, 05 August 2024

Özet

1900’lü yılların başında başlayan plastik ekst...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
PRS Türkiye Bölge Müdürü Sevil Söyleme Yurd

PRS Türkiye Bölge Müdürü Sevil Söyleme Yurd

Thursday, 10 October 2024

“PRS paletleri, kontrollü bir sistemin parçasıdır”...

Readmore

Bareks olarak sürdürülebilirliği  odağımıza alıyoruz

Bareks olarak sürdürülebilirliği odağımıza alıyoruz

Thursday, 08 August 2024

Bareks çatısı altında, çok katlı ekstrüzyon teknol...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ:

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ:

Thursday, 10 October 2024

"Ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkıyla gurur d...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı