Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Why We? Haberler PlastEurasia İstanbul Fuarı 30 yaşında

PlastEurasia İstanbul Fuarı 30 yaşında

Plastik Endüstrisi’nin bölgedeki en önemli fuarlarından biri olan PlastEurasia İstanbul, 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında kapılarını açacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuara, 50’nin üzerinde ülkeden 1.000’in üzerinde firmanın katılması bekleniyor.

Düzenlenmeye başladığı yıldan bu yana plastik endüstrisinin önemli pazarlama platformlarından biri olma konumunu sürekli sağlamlaştıran Plast Eurasia İstanbul fuarı bu yıl 30’uncu yaşını kutluyor. 30 yıldır sektörün öncülerini bir araya getiren fuarın, her yıl düzenlenen plastik endüstrisi fuarları arasında Avrupa’da birinci dünyada ise ikinci fuar konumunda olduğu belirtiliyor.

Plastik tedarikinde Avrupa ve Avrasya’nın merkezlerinden biri olan Türkiye, sektörün en önemli fuarlardan birine hazırlık yapıyor. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) işbirliği ile düzenlenecek fuara; Almanya, Rusya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Fas, Filistin, Gürcistan, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Katar, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Güney Kore, Japonya ve Yunanistan başta olmak üzere 100’ün üzerinde ülkeden ziyaretçi bekleniyor.

PlastEurasia İstanbul Fuarı istikrarından ödün vermiyor

PlastEurasia İstanbul Fuarı düzenlendiği her yıl katılımcı ve ziyaretçisi ile istikrarlı bir şekilde varlığını sürdürmeye ve sektöre yön vermeye devam ediyor. Bu yıl da 120 bin m2 kapalı alanda gerçekleşecek fuarda; yerli ve yabancı binin üzerinde firma ve firma temsilciliği potansiyel alıcılarla bir araya gelecek. Plastik makineleri, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, plastik ve ambalaj teknolojisi, kalıp, geri dönüşüm, hammadde ve kimyasalları alanlarında en son ürünler, hizmetler, teknolojiler ve yeniliklerin sergileneceği Fuar’a ülkelerin milli katılım gerçekleştirmesi için gerekli çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.  

MyTüyap ile hibrit fuarlar büyüyor

Fiziki fuarın yanı sıra dijital uygulamaları da hayata geçiren TÜYAP Fuarcılık Grubu, MyTÜYAP uygulaması üzerinden hibrit fuarları da gerçekleştiriyor. Fiziki fuarlara yeni bir boyut kazandıracak dijital uygulamaları geliştiren fuar şirketi, MyTÜYAP’a entegre bir Connect programı ile alıcı ve satıcıyı online olarak da bir araya getiriyor. Fuarın tüm paydaşlarını özel algoritmalar ile çalışan akıllı eşleştirme sistemi sayesinde bir araya getirmeyi amaçlayan fuar, MyTÜYAP ve Connect ile ticaretin yıl boyunca kesintisiz ve aktif bir şekilde sürdürülmesini sağlıyor. PlastEurasia Fuarı’nda da yeni nesil fuarcılık uygulamaları ile katılımcıların ve ziyaretçilerin geniş bir iş hacmine ulaşması hedefleniyor.