Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology WETEC, yeni ekonomik W65 modellerini satışa sunuyor

WETEC, yeni ekonomik W65 modellerini satışa sunuyor

WETEC, Tayvan merkezli bir firma olarak kurulduğu 1986 yılından bu yana otomasyon sektörünün gelişimi için endüstriyel kontrol sistemi ve tasarımı konusundaki bilgi birikimiyle plastik enjeksiyon makineleri için robot sistemleri üretiyor. Türkiye pazarına ise 2013 yılı sonunda giren şirket, 7/24 servis desteği, maksimum müşteri memnuniyeti felsefesi, stoktan hızlı ürün tedariki ile her türlü müşteri ihtiyacını karşılamak için sürekli gelişen ve büyüyen bir yapı ile İstanbul merkezli WETEC Europe Otomasyon ile hizmetlerine devam ediyor.

“500’den fazla robot ve otomasyon kurulumu gerçekleştirdik”

WETEC Robot olarak 8 yıldır Türkiye pazarında kendi markaları ile hizmet verdiklerini söyleyen WETEC Europe Otomasyon Genel Müdürü Burak Boray; “Geçen bu süre içerisinde 500’den fazla robot ve otomasyon kurulumu gerçekleştirdik. 100’e yakın memnun müşterimiz elde ettiğimiz en güzel çıktı diye düşünüyoruz. Müşterilerimizin yaklaşık yüzde 45’i otomotiv sektöründe ve bu sektörün üründeki kalite beklentisi yüksek olduğundan bizleri de zaman içerisinde geliştirdi ve daha iyi ürünler ile yolumuza devam ediyoruz. Fiyat baskısı nedeniyle hiçbir zaman kalite çizgimizden ödün vermedik ve sürekli geliştirdik. Sadece ürün alma uygulamaları değil anahtar teslim makine başı otomasyon sistemleri ile de mühendislik hizmeti vererek fark yaratmaya çalışıyoruz. Kendimizi alıcı-satıcı ilişkisinden öte, müşterilerimizin çözüm ortağı olarak görüyor ve gerek teknik gerekse ticari açından hep bu felsefe ile projelerimizi yürütüyoruz. Plastik enjeksiyon üretimi kökenli kadromuz ile sektörün ihtiyaçlarını, firmaların üründen ve hizmetten beklentilerini doğru tespit ederek onlara en iyi ürünü en iyi fiyatla sunmaya çalışıyoruz. Piyasada da elbette ki farklı markalar ve farklı fiyat skalasında ürünler mevcut. WETEC olarak hiçbir zaman “ucuz” ürün olmak ve fiyat üzerinden satış hedefi koyma noktasında bir argümanımız olmadı. Amacımız Avrupa kalitesinde ve mantalitesinde ürün ve proje yönetimi sunup, daha uygun fiyatlar ile müşterilerimizi memnun etmek oldu. Sadece ürün satışı ile bitmiyor robotlar. Yapısı ve kullanımı itibariyle, özellikle ilk defa robot kullanan firmalarda bir alışma ve eğitim süreci oluyor, bu noktada tecrübeli kadromuz ile firmalara bir nevi ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriyoruz, en doğru ürünü gerektiğinde fabrika makine yerleşimlerini de modifiye etmek suretiyle farklı açılardan projelere bakarak optimum çıktıyı elde etmeye çalışıyoruz” dedi.

Servis sonrası hizmetleriyle müşterilerine 7/24 destek sunduklarını ve en hızlı çözüm için ücretsiz telefon/mail desteği verdiklerini ifade eden Burak Boray açıklamalarına şöyle devam etti; “Geniş yedek parça stokumuz ile üretim kayıplarını minimize ediyor ve her türlü arızaya karşı 24 saatte müdahale garantisi veriyoruz. Robotun yanı sıra, kalıptan çıkan parçaların tutulabilmesi için özel robot elleri tasarlıyor ve anahtar teslim şekilde müşterilerimizde devreye alıyoruz. Bunları konveyör ve vibrasyon besleme, yolluk kesme, etiket yerleştirme vs. gibi enjeksiyon prosesi öncesi ya da sonrası uygulamalar ile birleştirip robottan elde edilecek faydayı maksimize etmek adına tüm desteği WETEC olarak veriyoruz.”

Aralık ayında pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra düzenlenen PlastEurasia fuarına katıldıklarını ve olumlu geri bildirimler aldıklarını belirten Boray, markalarının sektörde bilinirliliğinin üst seviyeye ulaşmış olduğunu gördüklerini ve farklı firmalardan olumlu referanslar alarak stantlarını ziyaret eden yeni müşterilerle bağlantı kurma fırsatı yakaladıklarını da sözlerine ekledi.

“Ar-Ge çalışmaları Tayvan merkezimizde hız kesmeden devam ediyor”

2022 Şubat ayı itibariyle Türkiye stoklarına girecek yeni 10 kg taşıma kapasiteli ekonomik W65 modellerinin satışa sunulacağını bilgisini paylaşan Boray; “Bu seri ile 400-800 ton arası tonajlarda, ekonomik çözümler bekleyen müşterilerimiz için güzel bir çözüm ürettiğimizi düşünüyorum. W63 serisi robotlarımızda konstrüksiyon olarak tasarım iyileştirmeleri yaptık, bunlar da yine Şubat ayı itibariyle Türkiye stoklarımızda olacak. Diğer taraftan uzun zamandır titizlikle yürüttüğümüz kontrol sistemi ve elektronik altyapının tamamen yenileceği platform projemizde sona yaklaşıyoruz. 2022 yılı içerisinde bu ürünlerin de lansmanını yapmayı hedefliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

WETEC