Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Ürünler Yeni nesil robot uyumlu gövdesiz servo motorlar

Yeni nesil robot uyumlu gövdesiz servo motorlar

Hareket kontrol sistemlerinde faaliyet gösteren Kollmorgen, yeni TBM2G serisi gövdesiz servo motorlarını piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu motorlar kolaboratif, cerrahi, havacılık/uzay, savunma ve diğer robotların tasarımını kolaylaştırırken daha hafif, daha kompakt bir pakette optimum performans sunuyor. Bu yeni motorlar firmanın mevcut TBM ve KBM serisi gövdesiz motorlarını tamamlayacak.

Yılların araştırma, test ve müşteri geri bildirimi sürecinin sonucu olan TBM2G serisi, son derece kompakt bir elektromanyetik paket içinde yüksek performanslı tork sunuyor. Bu yeni nesil motorlar, robotların daha hafif eklem ağırlığı, daha yüksek yük taşıma kapasitesi, iyileştirilmiş enerji verimliliği, daha az ısınma ve daha hızlı ve sorunsuz hareketlere sahip olmasını sağlıyor.

Gövdesiz tork motorları tipik olarak en iyi performanslarını düşük hızlarda gösterir ama yüksek hızlarda bu performans düşer. TBM2G motorları, çok geniş bir hız aralığında, tutarlı şekilde güç, tork ve verimlilik sağlayan gelişmiş sarımları ve malzemeleri sayesinde bu sınırlandırmayı ortadan kaldırıyor.

Yeni motorlar ayrıca mühendislerin piyasadan satın alınan gerinim dalgası dişlisi (robotik piyasasında harmonik dişli olarak da bilinir) kullandıklarında genellikle karşılaştığı boyutlandırma sınırını da ortadan kaldırıyor. Yeni TBM2G serisi motorlar, hazır gerinim dalgası sistemlerine uyumlu olacak şekilde boyutlandırılabiliyor, bu da mühendislik süresini ve maliyeti artırabilecek, aynı zamanda robotlar tam üretime geçtiğinde potansiyel olarak tedarik ve kalite sorunlarına yol açabilecek kapsamlı özelleştirme gereksinimini ortadan kaldırıyor.

Seride, her biri üç farklı en uzunluğu olan yedi gövde boyutu seçeneği bulunuyor; böylece toplamda 21 adet olan standart motorlar doğrudan robotik eklemlere ve benzer gömülü ekipmana doğrudan entegre edilebiliyor. Tipik uygulamalar, 3–15 kg aralığında ve 48 VDC ve altında çalışan işbirliği robotlarıdır. Bu motorlar yüksek hızlarda, cobotlara yakın çalışan insanların güvenliğini sağlamak ve gres ve elektronik bileşenlerin bozulmasını önlemek için gerekli olan 80°C sınırı aşmadan çalışacak şekilde tasarlandı. Motorlar, cobot pazarında kullanılan sürücülerin ve kontrol sistemlerinin gereksinimlerini karşılamak için ayrıca termal sensör seçeneklerine de sahip.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Kollmorgen Küresel Pazarlama Başkan Yardımcı Jeff Czarnecki: “Çok çeşitli gövdesiz uygulamalarda boyutu küçültürken genel performansı önemli düzeyde artıran yeni servo motorların tanıtımı konusunda ve TBM2G serisinin robotik pazarında açacağı kapılar konusunda özellikle heyecanlıyız. TBM2G motorları yeni nesil yüksek-performanslı cobotlara mükemmel uyuyor. Bu motorlar gerçek anlamda robot uyumlu” ifadeleri ile açıkladı.