Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Ürünler Tamamen geri dönüştürülebilir shrink sleeve

Tamamen geri dönüştürülebilir shrink sleeve

EMSUR, Teknoloji İnovasyon Merkezi INNOTECH aracılığıyla, şişelenmiş gazlı içecekler, su, meyve suyu veya içilebilir yoğurtlar için yeni bir sürdürülebilir shrink sleeve çözümleri yelpazesi olan ECOEM-Sleeves’i piyasaya sürdü.

İçecek endüstrisi, raflarda ürün farklılaşmasının önemli bir unsurunu sağladığı, stratejik marka mesajlarını veya ürünün içeriği hakkında beslenme bilgilerini gösterdiği ve yenilikçi tasarımlar, malzemeler ve baskı yoluyla tüketici katma değer algısını geliştirdiği için şişe sleevelerinin tüm avantajlarını biliyor.

Mevcut proseslerde, daha sonra tüketici sonrası geri dönüşüm akışında kullanılan PET taneciklerinin (flake) kontaminasyonunu önlemek için yıkama aşamasında sleeveler şişelerden çıkarılıyor.

Emsur, ECOEM-Sleeves yelpazesinde her türlü kalıntıdan veya atıktan kaçınarak geri dönüşüm sürecini basitleştirmek için tasarlanmış filmler ve yıkanabilir mürekkeplerin bir kombinasyonuna dayanan yenilikçi bir shrink sleeve çözümü olan, ECOEM-FULL PET Sleeve de dahil olmak üzere farklı türlerde sürdürülebilir çözümler sunuyor.

Eko-tasarım ilkelerine dayanan bu yeni ürün grubu, kurutma ve dekontaminasyon (arındırma) sürecinde herhangi bir kalıntı veya kesinti olmaksızın PET şişelerle karıştırılıp geri dönüştürülebilen PET bazlı filmler ve yıkanabilir mürekkeplerin bir kombinasyonunu içeriyor.

Tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içerikle üretilebilen bu ürünün ayrıca geri dönüştürülmüş PET şişelerin taneciklerinin renginin solmasını önleyen yıkanabilir mürekkepler için APR sertifikası bulunuyor.

Bu yeni ailedeki dikkat çekici ürünlerden bir diğeri olan EMFULL ise, yüzebilirlik özellikleri sayesinde geri dönüşüm sürecinin yıkama aşaması sırasında kılıfın doğrudan şişeden ayrılmasını sağlayan poliolefin bazlı bir sleeve seçeneği olarak öne çıkıyor.

Bu ürün yelpazesi aynı zamanda, mevcut tüketici sonrası geri dönüştürülmüş içeriğe ve yüksek parlaklık veya mat, şeffaf ve holografik efektler, karanlıkta parlayan pigmentler, altın ve gümüş mürekkepler vb. gibi ayırt edici özelliklerde farklı sonlandırma türlerine sahip PETG gibi farklı malzemelerde içeriyor. Mikro perforasyon seçeneği sayesinde bu şişelerle birlikte başka herhangi bir malzeme kombinasyon halinde kullanılabiliyor, bu da şişelerin tüketici etkileşimi yardımıyla geri dönüştürülebilir olduğu anlamına geliyor.

Kaynak: EMSUR