Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Ürünler Yüksek performanslı geri dönüştürülmüş karbon elyaf dolgulu Eplon+

Yüksek performanslı geri dönüştürülmüş karbon elyaf dolgulu Eplon+

Hafif + Görsel Estetik + Yeşil Ürün + Yüksek Mekanik Özellikler

Epsan, geri dönüştürülmüş karbon fiber dolgulu çevre dostu kompaundlarını EPLON+ serisinin yeni ürünleri olarak tanıttı. Karbon fiber dolgulu termoplastik malzemeler, yüksek mekanik özellikleri, hafifliği, elektrik-termal iletkenlikleri ve düşük genleşme katsayısı özellikleri ile öne çıkıyor. 

Küresel karbon elyaf talebi sürekli artmasına rağmen, karbon elyafların yaklaşık %30'u üretim atığı olarak çıkıyor ve bu da karbon fiber atıklarının geri kazandırılıp yeniden kullanılması için bir fırsat oluşturuyor. Ekolojik motivasyonla çalışan Epsan şirketi de bu fırsattan yola çıkarak, geri dönüştürülmüş karbon elyaflı kompoundları, orijinal kaynaklı ürünlere alternatif olarak geliştirdi. Epsan'ın Araştırma ve İnovasyon bilgisi ve üretim altyapısı sayesinde orijinal kaynaklı ürünler ile neredeyse aynı yoğunluk, mekanik özellikler ve görsel estetik vaat eden yeni geri dönüştürülmüş CF dolgulu PA6 ve PA66 ürünlerinin geliştirilmesi başarıyla sonuçlandı.

EPLON+ 66 R-CFR 30 ürünün EPLAMID 66 CFR 30 adlı birinci sınıf karbon fiber takviyeli poliamid 66 ürünü ile karşılaştırıldığında, test sonuçlarına göre mekanik özelliklerinin %90 ile %95 arasında değiştiği ve bu da performansının ortalamaya ve birinci sınıf ürüne çok yakın olduğu görüldü. 

Epsan Ar-Ge müdürü Ecem Yıldırım yapılan çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Yeni geri dönüştürülmüş karbon fiber takviyeli EPLON+ ürünleri, yeşil ürün ve maliyet avantajı gibi farklı başlıklar altında iyileştirmeler sağlamaktadır. Bu ürün yaşam döngüsü değerlendirmesi için de büyük bir gelişmedir. Geri dönüştürülmüş malzemenin kullanılması, karbon elyaf atıklarını azaltarak, önemli miktarda CO2 emisyonunun azaltılmasına olanak tanırken, neredeyse birinci sınıf ürünler kadar yüksek mekanik özelliklerini korumaktadır. Geri dönüştürülmüş ürün piyasası ham karbon elyaf ile paralel olarak büyümektedir, bu nedenle arz güvenliğini korumak için çok iyi bir seçenek olmaktadır. Bu avantajlara ek olarak, geri dönüştürülmüş karbon elyaf takviyeli kompaundlar maliyet avantajı da sağlamaktadır.'' 

Yeni ürün gövde için otomotiv yapısal parçaları, şasi ve güç aktarma organları, pompalar, fanlar, endüstriyel uygulamalarda dişliler ve kompresörler, tüketici elektroniğinde kararlı ve ultra hafif kompaund uygulama alanlarında kullanılabiliyor.

EPSAN PLASTİK