Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home E-Magazine Teknoloji Endüstriyel ambalajlama makinelerinde, bir araya getirme sanatı

Endüstriyel ambalajlama makinelerinde, bir araya getirme sanatı

1985 yılında kurulan Keramik Makina, 2012 yılından beri aileden tek temsilci olarak Cem Büyükçıngıl’ın yönetiminde tamamen profesyonel ve uzman bir ekip ile Ambalajlama ve Paketleme sektöründe global bir marka olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor.

Sektörlere özel paletleme ve paketleme çözümleri sunan şirket,

  • Sunta ve MDF sektörüne anahtar teslimi çemberleme ve streçleme hatları,
  • Taşyünü sektörüne 1300 mm x 3.600 mm ebatlarında 3.000mm yüksekliğe kadar levhaların tam otomatik istiflenmesi, paletsiz çemberlenmesi ve stretch hood hatları,
  • Gıda, madeni yağ, temizlik ürünleri ve kimya sektörüne teneke, şişe ve kutu istifleme, etiketleme ve streç sarma/ stretch hood hatları,
  • Çimento ve alçı sektörüne paletsiz paletleme ve paketleme hatlarını anahtar teslimi çözüm olarak tasarlayıp üretiyor.

Üretiminin %56’sını ihraç eden Keramik Makina, ağırlıklı ihracatını başta Almanya olmak üzere İtalya, Hollanda, İspanya, Fransa, Doğu Avrupa ve Ortadoğu’ya gerçekleştiriyor. Şirket özellikle Avrupa’da elde ettiği başarısını ihraç ettiği yüksek teknolojili paletleme ve paketleme hatlarındaki süreli Ar-Ge faaliyetleri, Endüstri 4.0 tabanlı yazılım, yüksek performans ve maksimum verimlilik sayesinde devam ettirdiğini belirtiyor.

2019 yılında Ar-Ge merkezi olmaya hak kazanması ile ürün gamını artıran Keramik Makina Gebze Organize Sanayi Bölgesi içindeki Teknopark’ta bulunan şubesinde de özellikle gömülü yazılım, algoritmik yazılımları, motion control, sanallaştırma çalışmalarına etkin bir şekilde devam ediyor.

Keramik Makina Genel Müdürü Cem Büyükçıngıl şirketinin özelinde 2020 yılını, güncel faaliyetlerini ve hedeflerini şu şekilde değerlendiriyor: 

“Bir araya getirme mottosu ‘The Art of Bringing Together’ ile yola çıkıp, müşterilerimizin taleplerini en iyi şekilde anlama ve en doğru çözümle buluşturma kurumumuz içindeki en önemli değerlerdendir. Ürün geliştirme, yeni ürün, süreç geliştirme ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinin tümü Ar-Ge çalışmalarımızdaki temel amaçtır. Ar-Ge’ye ciddi anlamda bütçe ayırmaktayız. Türkiye’nin Ar-Ge harcamaları en yüksek 250 şirketinden biriyiz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz yeni nesil XL Stretch makinamız hem yurtiçinde hem de yurtdışında ciddi anlamda talep görmektedir ve bu makinayı üreten dünyadaki 4. firma olmanın gururunu taşımaktayız. Şirketimiz bugün Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde %52’si konusunda uzman mühendis kadrosu ile tasarım, üretim, elektrik, otomasyon, satış, montaj, planlama, kalite, insan kaynakları, devreye alma ve servis süreçlerinin tamamını kendi personeli ile; ’In house’ olarak 35 yıldır başarı ile gerçekleştirmektedir”

Pandemi süreci ile birlikte 2021 senesinde gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından Paletleme-Paketleme makina ve sistemlerine olan talebin artacağı kanaatinde olduğunu belirten Büyükçıngıl sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemi esnasında gördük ki sürdürülebilirlik için üretim tesislerinin el ile yapılan operasyonlarının en aza indirilmesi gerek çalışan sağlığı gerekse ürün hijyeni açısından çok büyük önem arz etmektedir. Özellikle hat sonu paletleme ve paketleme sistemi otomasyonel ve verimli bir şekilde çalışmıyorsa veya mevcut değilse üretim kapasiteniz ne kadar büyük olursa olsun üreteceğinizin ürünlerin miktarını hattınızın sonunda bulunan paketleme ve paletleme makinalarınızın hızı ve kapasitesi belirleyici olacaktır.”

Keramik Makina