Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home E-Magazine Teknoloji Manuel soğutma yağlarının bakımı geçmişte kaldı

Manuel soğutma yağlarının bakımı geçmişte kaldı

MAW Werkzeugmaschinen GmbH, kimyasal içermeyen bakteri azaltma ile birlikte soğutucu yağ konsantrasyonunun ölçülmesini ve ayarlanmasını otomatikleştiren bir ürünü piyasaya sürüyor.

Soğutma yağlarının bakımı, pratikte düzenli ve doğru bir şekilde yapılması gereken manuel bir faaliyettir. Uygun olmayan bakım, kalite sorunlarına, üretim kesintilerine, yüksek soğutma sıvısı tüketimine ve daha kötü bir çalışma ortamına neden olur. Toplamda bu, toplam üretim maliyetlerinin %8-16'sını oluşturabilir.

İsveçli Wallenius Water Innovation tarafından geliştirilen FluidWorker®150, soğutma yağlarının konsantrasyonunu otomatik olarak ölçüyor, analiz ediyor ve ayarlıyor. Sonuç, daha uzun süre kullanılabilen stabil ve güvenli soğutma yağlarıdır. Sistem ayrıca makine deposundaki sıvı seviyesini taşma veya kuru çalışma riski olmadan izliyor ve düzenliyor.

Güvenilir ölçümler ve etkili bakteri azaltma elde etmek için FluidWorker® kendi kendini temizliyor. Tüm okumalar saklanıyor ve Ethernet aracılığıyla seçilen yazılıma sunuluyor, böylece izlenebilirlik ve süreç geliştirme sağlanıyor. FluidWorker® eksiksiz olarak tedarik edilebiliyor ve üretimi kesintiye uğratmadan hızlı bir şekilde kurulabiliyor.

Kesme sıvısının manuel bakım ihtiyacını ortadan kaldırmak, operatörlerin çalışma ortamını daha çekici hale getirirken doğrudan üretimle ilgili görevlere odaklanmasını sağlıyor. Doğru ve eşit konsantrasyon ile üretim kalitesi daha yüksek, takım aşınması daha düşük, arızasız çalışma süreleri daha uzun ve soğutucu yağ tüketimi azalıyor. Genel olarak, iyileştirmeler önemli ölçüde maliyet tasarrufu ve daha sürdürülebilir üretim anlamına geliyor.

MAW GmbH