Thursday, Mar 28th

Last updateFri, 22 Mar 2024 8am

You are here: Home Advertising E-Magazine Ads Haberler FANUC, hız ve esnekliğini ROBOSHOT α-SiB ile Plast Eurasia İstanbul Fuarı’nda bir kez daha kanıtladı

FANUC, hız ve esnekliğini ROBOSHOT α-SiB ile Plast Eurasia İstanbul Fuarı’nda bir kez daha kanıtladı

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük eden FANUC, dünya plastik endüstrisini buluşturan Plast Eurasia İstanbul Fuarı’nda fabrika otomasyonuna dair yenilikçi çözümlerini ziyaretçilerle buluşturdu. FANUC’un lansmanını gerçekleştirdiği ROBOSHOT α-SiB; hızı, esnekliği ve hassasiyetiyle fuarın en dikkat çeken ürünleri arasında yer aldı.

Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, bu yıl 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Plast Eurasia İstanbul 2021, 30. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı’nda yer aldı. Plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin sergilendiği fuarda ROBOSHOT’ın yeni serisi ROBOSHOT α-SiB’i ilk kez tanıtan FANUC, 6 eksen robot entegre ettiği 2K (çift bileşenli) makinesini de ziyaretçilerle buluşturdu. İki ürünüyle ROBOSHOT’ın hassasiyetini gösteren markanın ürünleri, fuarın en dikkat çekenleri arasında yer aldı.

Avrupalı ziyaretçilerden FANUC ürünlerine büyük ilgi

Fuar sonrası açıklamalarda bulunan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Plast Eurasia İstanbul 2021 Fuarı’nı, katılımcıların yoğun ziyareti ile plastik sektörü adına verimli bir şekilde tamamladık. Geçtiğimiz sene salgın nedeniyle yapılamayan bu organizasyona ilgi beklenenden çok daha fazlaydı. Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya, Cezayir, Filistin, Hırvatistan, Irak, İran, İtalya, Libya, Rusya, Polonya, Ukrayna olmak üzere birçok ülkeden katılımcıyı standımızda misafir ettik. İlk defa katıldığımız bu fuarda, ziyaretçilerimizden olumlu dönüşler aldık. Bir yandan teknolojimizi sergilerken diğer yandan başarılı projelere imza atarak yeni çözüm ortaklarımız ile çalışmaya başladık. Dünyada 108 ülkede faaliyet gösteren FANUC ürünlerine Avrupa ülkelerinde yaşayan ziyaretçilerimiz yoğun ilgi gösterdi” dedi.

Hızlı, esnek ve kararlılık tabanlı FANUC ürünleri, fuarın parlayan yıldızı oldu

Fuarda tanıtımını gerçekleştirdikleri ürünler hakkında bilgi veren Yiğit, şunları söyledi: “Fuarda bir önceki nesil ROBOSHOT modellerine göre hızı ve esnekliğiyle öne çıkan ROBOSHOT α-SiB ve 6 eksen robot entegre edilen 2K (çift bileşenli) makinemizi sergiledik. Böylelikle iki projemizle FANUC ROBOSHOT’ın hassasiyetini kanıtlamış olduk. % 100 FANUC mantığı ile üretilen makinelerimizin çalışma prensibini ve sistemlerimizin avantajlarını, fuar alanında müşterilerimize sergilediğimiz projeler üzerinden gösterdik. Ayrıca yeni SiB serisi makinemiz ile çözüm ortaklarımıza sunduğumuz yenilikleri de doğrudan aktarma fırsatını yakaladık. Standımıza gelen ziyaretçilerimiz FANUC ROBOSHOT’ın kendine özgü tasarımı ve kullanıcı dostu arayüzünü çok beğendiler. Ayrıca birçok opsiyonu standart olarak barındıran bu özel seri makinelerimizin, uygulama noktasında yapay zekaya dayalı çalışması büyük bir ilgi gördü. CNC işleme merkezlerimizde yer alan servo sistemin aynısını FANUC ROBOSHOT’da da kullanıyor olmamız, hassasiyet ve kararlılık açısından müşterilerimizin oldukça ilgisini çekti.”

FANUC