Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home About Us Masthead Makale Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği öğrencilerinden Mukaddes Şevval Çetin, Aybüke Sultan Demirel ve Rumeysa Betül Aydoğdu yaptıkları akademik çalışmalarla kısa sürede birçok başarıya imza attılar. 

Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden derece ile mezun olan ve Toprakcı Research Group ile birlikte çalışan Mukaddes Şevval Çetin, Aybüke Sultan Demirel ve Rumeysa Betül Aydoğdu TÜBİTAK’tan aldıkları bursların yanı sıra 2021 yılında uluslararası ve ulusal dergiler tarafından yayınlanmaya hak kazanan çalışmalarıyla dikkat çektiler.

Yüksek Lisans Öğrencisi Mukaddes Şevval Çetin’in yüksek lisans tez çalışması uluslararası “Composites Part B: Engineering” (IF:9) dergisinde yayınlandı.

2019 yılı Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Mukaddes Şevval Çetin Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nda eğitimine devam ediyor. Mukaddes Şevval Çetin’in Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aylin Karahan Toprakçı danışmanlığında devam etmekte olan Fonksiyonel Polimer Kompozitlerden Üretilen Esnek Elektroniklerin Elektromekanik Algılama Özelliklerinin incelendiği yüksek lisans tez çalışması TÜBİTAK 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı kapsamında 2210/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı ve Yalova Üniversitesi BAP Birimi tarafından desteklenmeye hak kazandı. Ayrıca tez kapsamında hazırlanan “Flexible electronics from hybrid nanocomposites and their application as piezoresistive strain sensors” adlı makale ile alanında saygın bir yere sahip olan “Composites Part B: Engineering” (IF:9) dergisinde yayınlanmasıyla büyük bir başarıya imza attı.

Yerli Selülozdan Fonksiyonel Kağıt Ambalaj Üretimi, Zirai Atıklardan Esnek Elektronik Malzeme Üretimi, Antep Fıstığı Kabuğundan Polimer Kompozit Üretimi

Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü 2021 yılı Yalova Üniversitesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü ve Mühendislik Fakültesi birincisi Rumeysa Betül Aydoğdu’nun Dr. Öğr. Üyesi Ozan Toprakçı danışmanlığında devam etmekte olan “Sürdürülebilir ve Yerli Selüloz Kaynakları Kullanarak Bariyer Özelliği Geliştirilmiş Biyobazlı Kâğıt Ambalaj Üretimi” isimli lisans bitirme projesi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Proje ile, kâğıt üretimi yapılacak malzeme çeşitliliğinin artırılması hedeflenerek başarılı bir çalışmaya imza atıldı. 

2021 yılı Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü’nü ikincilikle bitiren Aybüke Sultan Demirel’in Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aylin Karahan Toprakçı danışmanlığında devam etmekte olan “Sürdürülebilir Zirai Atıklarından İletken, Esnek Elektronik Malzeme Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı lisans bitirme projesi ise zirai atıklardan elektronik malzeme üretimi gibi dünyanın ve ülkemizin ihtiyacı olan önemli bir konuya dikkat çekiyor. Aybüke Sultan Demirel’in çevreci ve geri dönüşüm odaklı yaptığı bu çalışmalar TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı ve büyük bir başarıya imza attı. Projenin ilk çıktıları “Karbonize edilmiş antep fıstığı kabuk atıklarından iletken, esnek polimer kompozit üretimi ve karakterizasyonu” adlı çalışma ise “Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi”nde yayınlanmaya değer bulundu. 

Yaptıkları milli, çevreci, sürdürülebilir ve katma değeri yüksek olan ürün geliştirdikleri projelerden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Mukaddes Şevval Çetin, Aybüke Sultan Demirel ve Rumeysa Betül Aydoğdu yaptıkları çalışmaların her anında yanlarında olan danışmanları Sensör ve Enerji Malzemeleri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarı sorumluları Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aylin Karahan Toprakçı ve Dr. Öğr. Üyesi Ozan Toprakçı’ ya çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler.