Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Röportaj Linked Türkiye Genel Müdürü Zafer Akdeniz
Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bareks, sürdürülebilirlik odağıyla ilerliyor

Bakioğlu Holding Ambalaj Grubu Şirketleri arasında yer alan ve polietilen film ü...

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri  MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

Geleceğin sanayi ve mühendislik projeleri MAKİNA HANGAR’dan çıkacak

MMO İstanbul Şubesi ve Hannover Fairs Turkey, yeni fikirlere destek verecek!

Sana...

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği  büyüyerek devam edecek

BAYEGAN ile Tasnee arasındaki iş birliği büyüyerek devam edecek

Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım, Turizm ve İş Forumu kapsamında, Türkiye ile Suu...

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye  eğitim verdi

FANUC Akademi, 2023 yılında 500’den fazla kişiye eğitim verdi

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine önc...

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS ve Röhm ortaklığa imza attı

ALBIS, metakrilat kimyasının önemli bir global tedarikçisi olan Röhm GmbH ile di...

Linked Türkiye Genel Müdürü Zafer Akdeniz

“Baskı öncesi yönetim sürecinde ülkemizdeki yerleşik tek global firmayız”

Linked Türkiye; günümüzde 15 ülkeye yayılmış 25 üretim tesisi ve 1600 personeli aşan çalışanıyla; ambalaj endüstrisi için baskı öncesi çözümler alanında uzman olan Janoschka’nın, marka sahiplerine yönelik ambalaja dair bütünsel yaklaşım sunma hedefiyle oluşturduğu profesyonel marka birimi olarak sektörde öne çıkıyor. Linked2Brands; tasarımdan baskı onayına, e-ticaret görsellerinin hazırlanmasından iş akış yönetim sistemlerinin oluşturulmasına kadar ihtiyaç olan her alanda bütünsel bir yaklaşım sunarak, markaların ürünlerinin raflarda doğru bir şekilde yer almasını sağlıyor. Linked Türkiye Genel Müdürü Sayın Zafer Akdeniz “Adımızdan da anlaşılacağı gibi marka ile tüketiciyi kritik karar noktasında, yani tam satış noktasında bir araya getiriyoruz” diyor.

Öncelikle sizi tanımak isteriz. Okurlarımıza kendinizden ve profesyonel özgeçmişinizden bahsedebilir misiniz?

1970 senesinde Almanya’da doğdum. 1984’ten bu yana Türkiye’de yaşıyorum. Baskı sektöründe 22 senedir, Janoschka’da ise Türkiye’de kuruluşundan itibaren 11 senedir çalışmaktayım. Şu anda, Janoschka bünyesinde Satış ve Repro Birimi’nden Sorumlu Genel Müdür, Linked bünyesinde ise Genel Müdür olarak görev yapmaktayım. Profesyonel iş yaşamımın çoğunluğunu baskı & ambalaj sektöründe geçirdiğimi söyleyebilirim.

Linked’in dünden bugüne kuruluş aşamaları, Türkiye’deki yapılanması ve gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Janoschka’nın marka sahiplerine yönelik ambalaja dair bütünsel yaklaşım sunma hedefiyle oluşturduğu profesyonel marka birimi olan Linked2Brands’i, Janoschka ve 45 senelik bilgi birikiminden bağımsız olarak ele almak mümkün olmadığı için neredeyse yarım asırlık bu yolculuğu en başından itibaren aktarmak daha doğru olacaktır. 

Janoschka, 1976 yılında Manfred Janoschka tarafından Almanya’nın Kippenheim kasabasında bir aile şirketi olarak kurulmuştur. Kuruluşunun ilk yılında 5 kişilik bir ekip ile yola çıkan Janoschka, tutarlı bir büyüme stratejisi sürdürerek, günümüzde 15 ülkeye yayılmış 25 üretim tesisi ve 1600 personeli aşan çalışanıyla; ambalaj endüstrisi için baskı öncesi çözümler alanında maksimum uzmanlığı temsil ederken kendi sektörü içerisinde esnek ambalaja ve sigara ambalajına yönelik silindir üretiminde küresel ölçekteki pazar liderlerinden birisi olmuştur.

Janoschka’nın Türkiye’deki yapılanmasına gelecek olursak; ilk üretim tesisimiz olan Janoschka İzmir, 2011 senesinde 4000 m2 kapalı olmak üzere 5000 m2 alan üzerine İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulmuştur ve günümüzde üretim alanımız daha da genişleyerek 7.200 m2 kapalı alan 10.000 m2 alana ulaşmıştır. Bu fabrikamızda çelik gövde silindir üretimi, elektro mekanik, lazer işleme ve repro hizmetleri ile, sigara ve esnek ambalaj sektörü başta olmak üzere tüm sektörlere başından sonuna kadar ayrı ayrı ya da bütün olarak hizmet sunmaktayız.   

İkinci üretim tesisi Janoschka Aegean ise 2020 senesinde 6400 m2 kapalı olmak üzere toplam 10.500 m2 alan üzerinde Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) içerisinde faaliyetlerine başlamıştır. Üretim tesisimizde birçok ülkeye çelik ve alüminyum silindir üretip ihraç etmekteyiz. Janoschka Aegean yapılanmamızda üretimin yanı sıra baskı öncesi hizmetler verdiğimiz Linked2Brands ofisimiz de yer almaktadır. Linked yapımız ile sigara firmaları ve FMCG sektöründeki  birçok markaya baskı öncesi çözümler konusunda hizmet veriyoruz.

Linked’in kurulum sürecine gelecek olursak; Janoschka, baskı öncesi tecrübesindeki bütünleşmiş ve entegre olabilen çözümlerine ek yetenekler ve özellikler de ekleyerek 2019 yılında markalarla direkt iletişim kurabilecek bir yapı olan Linked’i profesyonel bir marka birimi olarak ayrıştırmıştır. Bu yapısı ile sektörde “Print Management Agency” olarak konumlanmıştır. Standart bir PMA ajansı olmanın ötesinde teknolojiyi ve pazar dinamiklerini yakından takip eden bir yapı olarak bünyesine yeni yetkinlikler ekleyerek uzmanlık alanlarını genişletmiştir. Bu öngörülü yaklaşım ve Janoschka tecrübesinin verdiği güvenle birlikte birçok global marka ile iş birliği sağlayarak sektöre hızlı bir giriş yapmış ve yer edinmiştir.

Linked’in global müşterilerinin Türkiye ve Orta Doğu pazarında böyle bir hizmete ihtiyaç duyması, Türkiye pazarında da baskı sürecine profesyonel yaklaşan markaların sayılarının artması ve iş birliklerinin başlamasıyla Linked Türkiye yapılanması da başlamıştır. Hızlı, güvenilir ve tecrübeli yaklaşımıyla kısa vadede iş hacmini büyütmüştür ve gün geçtikçe yurt içi ve yurt dışı hizmetlerini artırmaktadır. Linked, bu bakış açısıyla birlikte güvenilir adımlarla büyümeye devam etmektedir.  

Linked Türkiye’nin faaliyet alanları ve ambalaj sektörüne yönelik müşterilerine sunmuş olduğu çözümleri nelerdir?

Adımız Linked2Brands. Adımızdan da anlaşılacağı gibi marka ile tüketiciyi kritik karar noktasında, yani tam satış noktasında bir araya getiriyoruz.

Ambalajlı ürünlerin tüm iletişim ağında yer alan en önemli öğe aslında sürecin yıldızı olan ürünün kendisidir. Ambalaj ise bu ürünün bir yıldız olarak tüketiciye gözüktüğü sunumudur. Linked, bu yıldızı tüketiciyle doğru buluşturmanın amiral gemisi olan ambalajı bütün kanallarda aslına uygun, baştan sona marka kimliği ile tutarlı bir şekilde tüketiciye sunmayı vaad eder. Markalara tasarımdan baskı onayına, e-ticaret görsellerinin hazırlanmasından iş akış yönetim sistemlerinin oluşturulmasına kadar ihtiyaç olan her alanda bütünsel bir yaklaşım sunarak ürünlerin raflarda doğru bir şekilde yer almasını sağlamaktadır. 

Linked Türkiye olarak 30 satış ve 56 repro, kreatif, 3D tasarımcı ekibimiz ile markalara konsept tasarım oluşturulmasında, tasarım adaptasyonlarının hazırlanmasında, tasarımların repro çalışmalarının yapılmasında, yapılan repro çalışmalarıyla birlikte 3D olarak e-ticaret görsellerinin hazırlanmasında ve baskı onayı sürecini yönetme konusunda markaların yanında ister sadece tercih ettikleri hizmetlerde, isterlerse de tüm hizmetler ile bütünsel bir şekilde yer almaktayız. Ek olarak fotoğraf çekimi & retouch işlemleri, markaya özel renk kartlarının yani kendi kartelalarının oluşturulması, Janoschka & Linked yazılımcıların ortak çalışması ile müşteriye özel Streams iş akış yönetim sistemi çözümleri sunmaktayız.  

Yine Janochka Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda meydana çıkan Japris, özel hologramlı baskı çeşitlerinin üretiminde, Digimark gizli barkod sistemi teknolojisinin iş ortağı olarak bu teknolojileri içeren tasarımlarda repro hizmeti vermekteyiz. Tüm bu hizmetleri, marka dinamiklerini özümseyerek tutarlı bir şekilde süreçleri yürütüyor, markaların arşivlerini tutarak kendilerine özel datalarını oluşturmalarını sağlıyoruz. 

Özellikle üzerinde durduğunuz sektörler ve çalıştığınız markalar hakkında bilgi alabilir miyiz?

Tüm ambalaj dünyasına hizmet verebilecek alt yapıya sahip olmamızdan dolayı özellikle bir sektör ayrımımız yok. Ancak FMCG ve sigara sektörünün kendine ait dinamiğinden dolayı iş akışımızda majör bir baskınlığa sahip. 

Hangi markalarla iş birliği içerisinde olduğumuzdan bahsetmek gerekirse; dünyada Linked olarak Affinity, Bahlsen Family, Carrefour, Continental Foods, Danone, Dextro Energy, Ferrero, FrieslandCampina, Haco, Kaufland,  Lidl, Lorenz, Mars, Midor, Müller, Nestle, Pepsico, Savencia ve Unilever; sigara sektöründe ise British American Tobacco, Philip Morris International, Japan Tobacco International ve Imperial Tobacco markaları ile iş birlikleri içerisindeyiz. 

Firmanızı sektörünüzde öne çıkaran özelliklerinizden söz eder misiniz?

Biraz önce de bahsettiğim gibi Linked’in öne çıkan en önemli özelliği markaların ambalaj konusunda ihtiyaç duyabilecekleri her alanda bütünsel ve tutarlı bir yaklaşım sergileyerek markaların yanlarında yer alması. Ayrıca ambalaj yaratımının her aşamasında tek elden hizmet vererek tüm verilerin doğru ve düzgün bir şekilde oluşturulması ve arşivlenmesi, markalarla aramızdaki bağın güçlü bir dinamiği. Linked Türkiye olarak, bu alanda ülkemizde yerleşik tek global firmayız. 

Firmanızın çevre politikası ve sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında bilgi verir misiniz?

Doğaya ve insanlığa saygılı yaklaşım kurumsal kültürümüzün doğal ve değişmez bir parçası. Faaliyetlerimizin dünya çapında yarattığı sosyal, çevresel ve ekonomik etkilerin sorumluluğunun farkındayız. Bununla birlikte çalışanlarımızın sağlığını önemsiyor, koruyor ve daha iyi yaşanılası bir dünyanın sürdürülmesine katkıda bulunuyoruz.

Dünya Su Raporu’na göre dünya nüfusunun neredeyse yarısı yılda en az bir ay su kıtlığı çeken bölgelerde yaşıyor. Su israfı ve hatalı kullanımın esas sebebinin suyun değerinin anlaşılamaması olduğunu görüyoruz. Şirket olarak temiz su tüketimini azaltma girişimimiz, üretim süreci ve/veya malzeme değişimi ile 2020 senesinde yıllık olarak toplam %10 oranında azaldı.

Elektrik konusunda ise 2019 senesinde 2.520 ton olan yıllık CO2 emisyonumuz, üretimde kullandığımız enerji tasarruflu sistemler ile yılda 40 ton azalarak %2 düşüş gösterirken, 2020 yılında fabrika çatısına yerleştirilen fotovoltaik güneş panelleri ile senede 200 ton azalarak %8 düşüş gösterdi. Bu sene üretimde uygulamaya başladığımız yeni LED aydınlatma sistemi sayesinde 140 tonluk bir düşüş ile senelik CO2 emisyonumuzu %4 değerinde daha azaltmayı hedefliyoruz.

Firma olarak, kâğıt kullanılmayan bir iş süreci için dijitalleşme, gereksiz nakliyeyi önlemek için uzaktan dijital prova ile onay süreci, gereksiz atıktan kaçınarak uygun sınıflandırma için eğitim odaklı sıfır atık poliçemiz sayesinde, atık yönetimini bütünsel ve yenilikçi bir eksende ele alıyoruz.

Ar-Ge ve diğer sürdürülebilirlik girişimlerimizden bazılarını; adanmış küresel Ar-Ge Merkezimiz, döngüsel ekonomi projelerine yönelik alternatif baskı susbstratları, akıllı atık sınıflandırması (HolyGrail 2.0), daha az nakliye ve depolama için “Dynaworld” iş modeli, ChromeVI alternatifleri, materyal geri dönüşümü ve tekrar kullanımı için araştırma ve Imprim’Vert teknolojisi olarak sıralayabiliriz.

Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı’nda tanıtacağınız öncelik verdiğiniz bir konsept olacak mı?

Linked, alt yapısı güçlü, tecrübeli ve kökleri olan bir firma olmasıyla birlikte profesyonel marka yapılaşmasında genç, dinamik bir firma. 26 defa düzenlenen, tüm sektörde bilinen ve yakinen takip edilen bu fuarda öncelikli hedefimiz marka bilinirliğimizi artırarak hizmetlerimizin kısa ve uzun vadede markalara sağlayacağı kazanımları anlatmak. Bütün enerjimizi tüm sektörler ile iletişim halinde kalarak, dinleyerek ve çözüm üreterek harcayacağımızı söyleyebilirim. 

Biraz da sektör hakkında değerli görüşlerinizi almak isteriz. Sektörünüzün ülkemizdeki ve dünyadaki mevcut durumu hakkında neler söylemek istersiniz? 

Türkiye’de baskı öncesi hizmetlerde yer alan repro çalışmaları markalar ve baskı firmaları arasında çok dağınık bir şekilde ilerliyor. Bu işleyiş markalar için uzun vadede tutarlılıkta problem yaratabiliyor. Bu hizmetlerin tek elde toplanması markalar için büyük bir avantaj diyebilirim. Bu sayede muhatap olacağınız kişilerin belirli olması ile her defasında markanız için önemli kritik noktaları farklı insanlara anlatmak zorunda olmayışınız hem de verilerin kendilerinde olması sayesinde tüm işlerin standardize olup renk tutarlılıklarının sağlanmasının kolaylığı açısından büyük avantajlar sağlamaktadır. 

Avrupa’da bu sistem daha oturmuş ve sektör tarafından sahiplenilmiş durumda. Türkiye’de bu açığın gün geçtikçe ve deneyimlendikçe fark edilip önem kazanacağını ve Linked’in bu konuda çözüm üreten öncü firma olacağına inanıyorum. 

Önümüzdeki dönemde hedef ve beklentileriniz nelerdir? Sırada yeni yatırım veya projeleriniz var mı?

Türkiye’de baskı öncesi yönetim sürecinde daha da güçlü bir konuma gelerek köklenmeyi hedefliyoruz. Bunu da profesyonel çalışma prensiplerinin aslında temel bir ihtiyaç olduğunu anlatarak ve mümkünse markalara ulaşıp deneyimlemelerini sağlayarak gerçekleştireceğiz. Henüz ülkemizde gelişim aşamasında, Avrupa’da ise oturmuş olan sistemi burada da oturtmak tüm sektör için kaliteli iş akışını getirecek. 

Ayrıca önümüzdeki dönemde mock-up üretimi projemize hız kazandırarak iş alanımızı da uzmanlığımız doğrultusunda genişletmeyi hedefliyoruz. İş hacmimizin de ivme kazanımıyla 2-3 yıl içerisinde grafik ekibimizde 150 kişiye, satış ekibimizde ise 80 kişiye erişmeyi planlıyoruz. 

Linked Türkiye Genel Müdürü Zafer Akdeniz

TEKNOLOJİ / TECHNOLOGY

Setting
Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Woojin Plaimm’den yenilikçi teknolojiler

Tuesday, 13 February 2024

Plastik enjeksiyon makinesi alanında kendini küres...

Readmore

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve  yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

ABB, 2024 yılında robot teknolojisi ve yapay zekâ alanında yeni sınırlar belirliyor

Wednesday, 13 March 2024

ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, daha önce ...

Readmore

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Enjeksiyon makine siparişinizi online hale getirin

Thursday, 14 March 2024

Woojin Plaimm, dünyanın ilk e-teklif sistemini Tür...

Readmore

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Volvo’nun elektrikli araçlarını FANUC robotları üretecek

Thursday, 01 February 2024

Sürdürülebilirliğe odaklanan dünyanın en büyük end...

Readmore

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik  iş birliklerini genişletiyor

TOMRA, yapay zekâ alanındaki stratejik iş birliklerini genişletiyor

Wednesday, 13 March 2024

TOMRA, yapay zekâ tabanlı atık akışı izleme alanın...

Readmore

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Tanrıkulu, PET şişeden şişeye pazarına giriyor

Wednesday, 13 March 2024

Genel merkezi Kocaeli’nde bulunan plastik geri dön...

Readmore

ÜRÜN / PRODUCTS

Setting
Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Otomotiv pazarı için geri dönüşüm içeriğine sahip yeni bileşikler

Thursday, 14 March 2024

KRAIBURG TPE, en az %73’ü geri dönüştürülmüş içeri...

Readmore

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Yeni uygulama ürün mühendisliği ve servis operasyonlarını birbirine bağlıyor

Thursday, 01 February 2024

Siemens ve Salesforce hizmet sunumunu hızlandırmak...

Readmore

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Endüstriyel robot kullanımı, üretimde verimliliğin anahtarı

Thursday, 14 March 2024

Endüstriyel otomasyon, teknolojik gelişmelerin iş ...

Readmore

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve  gelişmiş kontrol imkânı

MD520 AC Sürücü ile yüksek performans ve gelişmiş kontrol imkânı

Thursday, 01 February 2024

Modern endüstriyel otomasyon sistemlerinin vazgeçi...

Readmore

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Küresel iş birliği modeli ile akıllı üretim ekosistemine rehberlik ediyor

Thursday, 14 March 2024

CC-Link teknolojisinin global temsilcisi CLPA, güç...

Readmore

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Yapay zekâ destekli süreç umut vaat ediyor

Wednesday, 27 December 2023

Plastik ayıklama araştırma projesi OMNI, gıda sını...

Readmore

MAKALE / ARTICLE

Setting
Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Ambalaj Üretiminde Dijitalleşme

Thursday, 07 March 2024

Dijitalleşme Sürecinin Ambalaj Üretiminde Kalite S...

Readmore

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli  Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Otomotiv Endüstrisinde Polimerler ve Polimer Matrisli Kompozit Malzemelerdeki Gelişmeler -1-

Friday, 02 February 2024

Özet

Otomotiv endüstrisi her geçen gün kullanıcılar...

Readmore

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Araştırmacılar, spirulina bazlı plastikler geliştiriyor

Thursday, 03 August 2023

Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar taraf...

Readmore

RÖPORTAJ / INTERVIEW

Setting
Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Avantajlı paketleme çözümleriyle AVANPAK

Friday, 02 February 2024

AVANPAK AŞ. Genel Müdürü Taha Kızılkaya ile gerçek...

Readmore

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

SOCAR Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon AŞ. Genel Müdürü Dr.Bilal Guliyev

Tuesday, 21 November 2023

"Ticarileşen yeni ürünlerimizle ‘yerli ürün’ kulla...

Readmore

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Polibak Genel Müdürü Özgür Çertuğ

Tuesday, 21 November 2023

“Avrupa’daki en büyük üretim hattına sahibiz”

Polib...

Readmore

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı

Reklam Alanı