Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Yüzde 70’e varan daha az enerji tüketimi

Yüzde 70’e varan daha az enerji tüketimi

Yeniden elektrik üretme kabiliyetine sahip FANUC Roboshot ile sürdürülebilirlikte istikrar

FANUC, enerji verimliliğini düşünen çözümleriyle üretim süreçlerine yenilikçi yorumlar getiriyor. Üretim tesislerinde enerji verimliliği ve sürdürülebilirliği iyileştiren Roboshot; tutarlı ve yüksek kaliteli parçaları büyük miktarlarda üretmek açısından yüksek derecede hassasiyet ve düşük çevrim süresi sağlıyor. 15-20 yıl boyunca yüksek verimle çalışan Roboshot modelleri, sarf malzemeleri için yapılan harcamalarda ise potansiyel olarak piyasadaki en düşük mülkiyet maliyetini sunuyor.

Hidrolik yağ kullanımını tamamen ortadan kaldırıyor

Tamamen elektrikle çalışan Roboshot, aynı boyuttaki hidrolik makineyle kıyaslandığında bu makinelerin soğutma gereksinimleri hesaba bile katılmadan %70’e kadar daha az elektrik tüketiyor. Yalnızca gerektiğinde elektrik tüketimi gerçekleştirirken, aynı zamanda yeniden elektrik üretme kabiliyeti gösteriyor. Sistemde bir eksen yavaşlamaya geçtiğinde kullanılan enerji, güç kaynağına geri dönerek genel tasarrufa katkı sağlıyor. Hava soğutmalı motorlara sahip olan Roboshot, su tüketimini minimuma indirmesinin yanı sıra hidrolik yağ kullanımını ortadan kaldırarak sürdürülebilirlik açısından da işletmelere avantaj sağlıyor.

15-20 yıl sorunsuz çalışma, sınırsız bakım hizmeti

Farklı fonksiyonların yerine getirilmesi için motorları eş zamanlı olarak çalışabilen paralel harekete sahip Roboshot, bu özelliği sayesinde üretkenliği artırıyor. İlk günkü verimini koruyarak 15-20 yıl sorunsuz şekilde çalışarak, aynı zamanda 20 yıl sonra ihtiyaç duyulduğunda FANUC’un geniş servis ağı, rakipsiz parça bulunurluğu ve sınırsız bakım hizmetiyle çalışma verimini kaybetmiyor.

FANUC