Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology Yüksek hassasiyetli plastik parça üreticilerine yeni çözüm: ROBOSHOT α-SiB

Yüksek hassasiyetli plastik parça üreticilerine yeni çözüm: ROBOSHOT α-SiB

FANUC, plastik endüstrisi alanındaki en önemli fuarlarından biri olan Plast Eurasia İstanbul’da yer alacak. Ziyaretçilerine fabrika otomasyonuna dair yenilikçi çözümlerini sunacak FANUC, ROBOSHOT ürününün yeni serisi ROBOSHOT α-SiB’i de ilk kez fuarda tanıtacak.

İmalat sürecine entegre ettiği çok yönlü teknolojilerle fabrika otomasyonuna çözümler getiren Japonya merkezli CNC, robot ve makine üreticisi FANUC, 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Plast Eurasia İstanbul Fuarı’nda yer alacak. Plastik makinelerinden makine yan ve ara sanayi ürünlerine, hammadde ve kimyasallardan ısı kontrol cihazlarına kadar plastiğin alanına giren en yeni ürün ve teknolojilerin sergileneceği fuarda ziyaretçilerini ağırlayacak olan şirket, % 100 elektrikli plastik enjeksiyon makinesi ROBOSHOT’ı sergilerken, ürünün yeni serisi ROBOSHOT α-SiB’in de lansmanını gerçekleştirecek. Türk plastik sektörü için büyük öneme sahip fuarda robot entegre edeceği iki projeyi de sunacak olan FANUC, ileri teknolojisini fuar ziyaretçilerine gösterme fırsatı bulacak.

Plast Eurasia İstanbul’a bu yıl ilk kez ROBOSHOT ve onun yeni serisi ROBOSHOT α-SiB ile katılım göstereceklerini söyleyen FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “ROBOSHOT ürünümüz ile ilk defa bir fuarda yer alacağız. % 100 elektrikli plastik enjeksiyon makinemiz ROBOSHOT sayesinde üretim alanında oldukça temiz bir çalışma ortamı ve ciddi oranda enerji tasarrufu sunuyoruz. Ayrıca bu ürünümüzün yeni serisi α-SiB modelini de fuarda ilk kez tanıtacağımız için oldukça heyecanlıyız. Bir önceki nesil ROBOSHOT modellerine göre hızı ve esnekliğiyle öne çıkan α-SiB modeli, tamamen elektrikli olması sayesinde karbon dengesini iyileştirmek isteyen işletmelere ideal çözüm sunuyor. Yeni seri; kalıp üreticileri, tıbbi teknoloji ve otomotiv mühendisliği gibi önemli sektörlerdeki yüksek hassasiyetli plastik parça üreticilerine hitap ediyor. α-SiB makinelerinin öne çıkan birçok özelliği arasında kullanıcıların ister klasik yöntem olan butonlarla isterlerse akıllı telefon benzeri dokunmatik ekran ve kaydırma fonksiyonlarıyla kullanabilecekleri 21.5” HD FANUC PANEL iH Pro ekran da yer alıyor. Ayrıca birden fazla vida çapı, yeni enjeksiyon ünitesi boyutları ve daha yüksek enjeksiyon basınçları standart olarak sunuluyor. Seride dört eksenli servo ana kontrol seçeneği de bulunuyor” dedi.

FANUC fuara özel iki proje sergileyecek

FANUC olarak fuardaki ziyaretçilerine bir yenilik de sunacaklarını ifade eden Yiğit şunları paylaştı: “Fuarda robot entegre edeceğimiz iki adet proje sergileyeceğiz. İlk projemizde bir adet 30 ton kapama gücüne sahip makinemizde elektrik kontaktörü parçası üreteceğiz. Bu teknik parçanın üretimi sayesinde de makinemizin hassasiyetini göstereceğiz. Diğer projemizde ise 2K (çift bileşenli) makinemizi sergileyeceğiz. Bir makinede iki ayrı bileşene sahip ürünü üretebilen, servo eksene sahip döner tabla sistemli bu özel makinemizde ileri teknolojimizi göstermiş olacağız.” 

“Avantajları makine başında ziyaretçilerimize göstermiş olacağız”

% 100 elektrikli plastik enjeksiyon makinesi ROBOSHOT ve yeni serisi ROBOSHOT α-SiB ile FANUC’un ileri teknolojisini doğrudan fuar alanında makine başında müşterilerine sunmanın öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Yiğit, diğer amaçlarını ise  “Ayrıca sektörden birçok firmayı bir araya getiren bu fuar organizasyonunda kısa zamanda birçok firmaya ulaşmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize FANUC olarak doğrudan ulaşacağımız bu organizasyonda teknolojilerimizin sunmuş olduğu avantajları makine başında ziyaretçilerimize göstermiş olacağız. Ayrıca entegre otomasyon sistemleri ile müşterilerine birçok alanda destek veren FANUC’un kabiliyetlerini fuar alanında sergileyeceğiz” cümleleriyle açıkladı.

FANUC, fuarda Salon 12 - Stant 1214 numaralı alanda ziyaretçilerini ağırlayacak.

FANUC