Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology VERVO, paketleme süreçlerinde Schneider Electric çözümlerini tercih etti

VERVO, paketleme süreçlerinde Schneider Electric çözümlerini tercih etti

Enerji yönetiminde yüzde 40'a varan verimlilik elde edilirken, bakım ve kesinti süreleri en aza indirildi

Enerji yönetimi ve otomasyon alanında dünya genelinde uzman şirketler arasında yer alan Schneider Electric, başta gıda olmak üzere kişisel bakım, kozmetik ve hızlı tüketim sektörlerine gelişmiş paketleme teknolojileri sunan VERVO’nun çözüm ortaklığını üstlendiğini duyurdu. İkincil paketleme ve hat sonu otomasyon sistemleri konusunda hizmet veren VERVO, dünyadaki en son trendleri ve teknolojik gelişmeleri takip ederek müşterilerine en uygun ve yenilikçi çözümleri sunma hedefiyle faaliyet gösteriyor.

Bu doğrultuda Schneider Electric’in EcoStruxure Machine çözümlerinde yer alan en üst düzey ürünleri makine ve sistemlerine entegre eden VERVO’nun, operasyonlarını 2 kat daha verimli hale getirdiği belirtiliyor. Enerjiyi yüzde 40’a varan oranda daha verimli kullanmanın yanı sıra bakım ve kesinti sürelerini de en aza indirdiği verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Proje kapsamında kullanılan EcoStruxure Augmented Operator Advisor arttırılmış gerçeklik çözümü, PacDrive Hareket Kontrolörü, Lexium Delta Robot ve Hareket Kontrol çözümleri sayesinde şirket, rekabetçi ikincil paketleme pazarında maliyetlerini düşürürken, müşteri gereksinimlerine de daha hızlı yanıt verebildiği ifade ediliyor.

Sınıfının en iyi bakım seçeneklerini sunan Schneider Electric çözümü EcoStruxure Augmented Operator Advisor sayesinde bakım ve kesinti süreleri en aza indirilebiliyor. EcoStruxure Machine çözümleri ile pano alanı yarı yarıya azalırken, verim iki katına çıkarılarak maksimum performans ve yüzde 40’a varan enerji verimliliği elde edilebiliyor. Makine ve sistemleri pazara daha hızlı sunma ve çalışma sırasında sürekli optimizasyon gibi avantajlar da sağlanabiliyor.

PacDrive Hareket Kontrolörü ve EcoStruxure Machine Expert ise, şirkete sanal ve daha esnek bir çalışma imkânı sağlayabiliyor. Artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı EcoStruxure Augmented Operator Advisor makine bakım süreçlerini çok daha güvenli ve hızlı hale getirebiliyor. Operatörler artık manuel çalışmak zorunda kalmadan makine kabinini sanal şekilde açarak zamandan tasarruf edebiliyor. Ayrıca tehlike arz eden makineler üzerinde fiziksel çalışma yapmak zorunda kalmadan sorunları sanal olarak tanımlayıp çözümleyebiliyorlar. PacDrive Ailesinin modüler yapısı sayesinde elektrik panosu, makina şasesi içerisine yerleştirilebiliyor ve kolay arıza tespiti ve çözüm imkânı sunuyor.

Bakım ve kesinti süresi en aza indi

Projenin yeni nesil teknolojilerle öne çıktığını belirten Schneider Electric OEM Kanalı Satış Müdürü Hakan Şençicek, “Schneider Electric olarak hem ülkemizde, hem de dünya genelinde endüstriyel alanda büyük bir tecrübeye sahibiz. Dünya genelinde elde ettiğimiz deneyimimizi ülkemizin ekonomisi açısından büyük önem taşıyan endüstriyel tesislere getirmekten büyük gurur duyuyoruz. VERVO, en son teknolojilere sahip çözümlerimiz sayesinde bakım ve kesinti sürelerini en aza indirirken, üretim sürelerini düşürme ve performansı iki kat artırma fırsatı elde etti” dedi.

Vervo Firma Ortağı Çağlar Öğünç ise yaptığı açıklamada “Schneider Electric ile yaptığımız iş birliği sayesinde müşterilerimizin ihtiyaçlarına en yenilikçi çözümlerle daha hızlı yanıt verebilir hale geldik. Son dönemin önemli teknolojik trendlerinden artırılmış gerçeklik ile süreçlerimiz artık çok daha güvenli. Uygulanan enerji verimliliği çalışmaları sonucunda maliyetlerimiz düştü, böylelikle pazarda daha da rekabetçi bir konuma yükseldik” dedi.

Schneider Electric