Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Dal Maschio IML sistemleri

Dal Maschio IML sistemleri

IML, dekorasyon işlemini (etiketleme) plastik bir parçanın kalıplama işlemi ile birleştirmektedir. IML yani Kalıp İçi Etiketleme, önceden basılmış etiketleri plastik bir ürüne uygulamak için kullanılan ve aynı ürünün ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojidir. Bu sonuca ulaşmak için etiketler otomatik olarak toplanır ve enjeksiyon öncesi kalıba yüksek pozisyon hassasiyeti ile yerleştirilir. Dal Maschio IML sistemleri, etiketlerin tekli veya çoklu olarak hassas ve doğru konumlandırılmasını gerçekleştirir.

Dal Maschio, müşterilerin taleplerine göre bir IML sistemi oluşturmak üzere gerekli tüm uyarlamaları tasarlayıp üretiyor: elektrostatik köpüklü yardımcı maçalar, özel kol ucu aletleri ve etiket bıçak izi, etiket kâğıtları için grafik şablonları desteği ve ürüne özel tasarım desteği veriyor.

IML sistemleri için Kol Ucu aletleri

Kalıp içi etiketleme uygulamalarında, etiketlerin kalıba aktarılması ve yerleştirilmesi amacıyla özel tasarımlar kullanılmaktadır. Bu EOAT, kalıbın şekline micron hassasiyetinde bir model oluşturmalı, etiketi vakum devresi ile sarılı halde tutmalı ve etiketi kalıp yüzeyine bırakırken elektrostatik yük uygulayarak kalıba yapışmasını sağlamalıdır. Bu modellemeye yaygın olarak Dummy adı verilmektedir. Robotik kavrama (dummy) gerekli tüm şekillerde, tekli veya çoklu kavitelerde yapılabilmektedir.

Dünyanın önde gelen endüstriyel üretim sistemleri markalarından Dal Maschio Srl Türkiye distribütörü SOMPLAST Plastik Dış Tic. ve San. Ltd. Şti.’dir.