Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Fabrikaların iş birlikçi robotları: FANUC CRX

Fabrikaların iş birlikçi robotları: FANUC CRX

Stratejik sektörlerin kilit oyuncuları

FANUC, Türkiye’de fabrika otomasyon sistemlerine yönelik özel tasarım ürünleriyle sektördeki farkını ortaya koyuyor. FANUC’un cobotlar olarak da bilinen CRX serisi iş birlikçi robotları, insanlarla uyum içinde çalışarak üretimin önemli bir parçasında yer alıyor. CRX ayrıca montaj hatlarını otomatikleştirirken, insan sağlığını da koruyarak meslek kazalarını minimuma indiriyor.

Pazar ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirildi

Fabrikaların otomasyon yolculuğunda önemli payı olan CRX, kullanım kolaylığı açısından işletmelere avantaj sağlıyor. Tablet el kumandası ve sürükle-bırak programlaması gibi özelliklere sahip bu cobotlar, çevre birimleri için arabirimin kolayca kurulmasını sağlayan bir yazılım sunuyor. Bu sayede herhangi bir uygulama dakikalar içerisinde programlanabiliyor. Pazar ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen iRVision kamera sistemleri ve FS-15ia kuvvet sensörü teknolojisi gibi özellikler de CRX serisinde bulunuyor.

Birçok farklı sektöre rahatlıkla uyum sağlayabilen CRX, işletmelerin daha düşük maliyetli ve güvenli üretim yapmasına katkı sunuyor. Herhangi bir yüzeyin kurulmasını gerektirmeyen yapısı ve kontrolöre normal bir güç kaynağı tarafından güç verilmesi, üreticileri avantajlı duruma getiriyor.

Dar alanlarda üretim kolay hale geliyor

40 kg ağırlık ve ince tasarımıyla CRX, üretim alanlarında az yer kaplayarak her yere monte edilebiliyor. Uzun kollu versiyon ile kayma hareketi sayesinde daha dar alanlarda bile üretimi kolaylaştıran seride, 10 kg taşıma kapasitesi ve 1249 mm erişim imkânına sahip CRX-10iA ile 10 kg taşıma kapasitesi ve 1418 mm erişim imkânına sahip CRX-10iA/L modelleri yer alıyor.

Dünya genelinde 650 bini aşkın endüstriyel robot ve 25 milyonun üzerinde toplam ürün kurulumuyla sektörün önemli üreticilerinden olan FANUC, her ürününde olduğu gibi iş birlikçi robotlarında da uzun ömürlülük ve verimlilik vadediyor.

FANUC CRX Serisi Özellikleri ve Avantajları

•8 yıl sıfır bakım

•%100 kanıtlanmış endüstriyel güvenilirlik

•Kolay kurulum

•Hafif ve kompakt tasarım

•Herhangi bir çalışma alanına veya mevcut sisteme kolay entegrasyon

•Vinç veya kaldırma ekipmanı kullanmadan kolay montaj imkânı

•Daha fazla alan tasarrufu için R-30iB Mini Plus kontrolörü kullanımı

•Standart 230V güçlü çalışma özelliği

FANUC