Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Videojet, yeni Videojet 7340 ve 7440 fiber lazer markalama sistemleri ile dünyanın en küçük markalama kafasını sunuyor

Videojet, yeni Videojet 7340 ve 7440 fiber lazer markalama sistemleri ile dünyanın en küçük markalama kafasını sunuyor

Kodlama, markalama ve baskı çözümlerinde küresel bir firma olan Videojet Technologies, dünyanın en küçük lazer markalama kafası Lightfoot™'un ilk defa kullanıldığı yeni Videojet® 7340 ve 7440 fiber lazer markalama sistemleri lansmanıyla fiber lazer pazarında yeni bir çığır açmaya hazırlanıyor. 

Videojet'in lazer pazarındaki 30 yıllık deneyimini yansıtan 7340 (20 Watt) ve 7440 (30 Watt) fiber lazerler kullanım kolaylığını ileri seviyelere çıkarmak için geliştirilmiş ve entegrasyon kolaylığı sağlayan yeni teknolojiler içeriyor. Kompakt tasarımı dar alanlarda çalışan üreticilerin de gereksinimlerini karşılıyor. Ambalajlı tüketici ürünleri, parça imalatı ve farmasötik sektörlerinde çalışma alanı kısıtlı olup basit entegrasyonlar isteyen veya sık sık hızlı ürün değişimi yapan fason ambalaj üreticileri ile OEM'ler için ideal çözüm olarak görünüyor.

Videojet, Lightfoot fiber lazer markalama kafasının hem boyut hem de ağırlık bakımından endüstrideki en küçük teknoloji olduğunu belirtiliyor. Özel olarak katı IP69k gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanan, bu nedenle yoğun yıkama işlemleri yapılan ve zorlu ortamlarda herhangi bir ek koruyucu ekipmana ihtiyaç duyulmadan kullanıma uygundur. 

1kg'den daha hafif, 205,0 mm boyutunda olan kompakt Lightfoot markalama kafası, Videojet Sürekli Mürekkep Püskürtmeli yazıcı kafasıyla benzer boyutta olduğundan, daha az montaj braketi gerektirerek kurulumu ve kafa konumunu değiştirme işlemlerini hızlı şekilde gerçekleştirmeye yardımcı olurken, kurulumla ilgili seçenekleri de artırıyor. Sadece 41,3 mm'lik çapıyla, müşterinin üretim hattında her yere sığabilecek şekilde tasarlanmıştır. Böylece lazer markalayıcıyı dar alanlarda kullanmaya çalışırken kod kalitesinden ödün vermeden ideal odaklanma ve güç yoğunluğu elde edebilirsiniz.

7340 ve 7440 modelleri önceki Videojet fiber lazer çözümleriyle aynı güvenilir teknolojiyi paylaşıyor. Kod kalitesi, çalışma süresi performansı, kod uzunluğu veya içeriğinden ödün vermeden, metal, plastik ve folyo dâhil olmak üzere çok çeşitli malzemelerden yüksek yoğunluklu ambalaj yüzeylerinde saniyede 2.000 karaktere varan hızlarla markalama yapabiliyor.

Ek olarak, 7340 ve 7440 fiber lazerler, kurulum işlemi sırasında veya sık sık hat ya da ürün değişimi gerektiğinde daha kolay, daha hızlı ve daha hassas odak ayarına olanak veren, entegre pilot ışınlı bir odak bulucuya sahip. Operatörler pilot ışınının odakta olduğunu kolayca görebildiğinden ve iki ışının nirengi noktasını kullanan dâhili sistem sayesinde lazer en yüksek kalitede kodlama yapmaya hazır olduğundan, ölçüm araçlarına veya sıkıntı veren ayarlamalara gerek yoktur.

Videojet Technologies Lazer İş Birimi Müdürü Sascha Ammesdoerfer konu hakkında şunları söylüyor: “Yeni Lightfoot markalama kafamızda kullandığımız ve piyasadaki en küçük, en hafif kafayı üretmemizi sağlayan bu çığır açan teknoloji ile, kurulum seçeneklerini daha da arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşuyor. “IP69k sınıfı markalama kafası, yoğun şekilde yıkama yapılan veya zorlu ortamlarda sorunsuz kullanımı kolaylaştırırken, entegre pilot ışınlı odak bulucu, kurulumda ve ürün değişimlerinde odaklanmayı daha kolay, daha hızlı ve hatasız hale getiriyor. Bu özellikler bir araya geldiğinde Videojet 7340 ve 7440 fiber lazerleri, entegre etmesi, kullanması ve servisi en kolay ürünlerimiz oldu.”

Kolay bir entegrasyon için daha fazla yardımcı olacak bir dizi özelliğe sahip olan Videojet 7340 ve 7440 fiber lazer seçenekleri şunları içerir: 0° ve 90° markalama kafaları, 3 odak mesafesi ve 2 merkez uzunluğu seçeneği (3 m veya 10 m).

Üreticiler; Videojet lazerlerini uzaktan, TU430 10,1 inç renkli dokunmatik lazer denetleyiciden veya Safari tarayıcısı dışında hemen her tarayıcı tabanlı cihazdan kontrol etmelerine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış Videojet Touch Control Software+ (TCS+) dahil olmak üzere, 7340 ve 7440 Fiber Lazerleri kontrol etmek için bilinen çeşitli Videojet kullanıcı arayüzlerinden birini seçebilirler. Alternatif olarak, CLARiTY™ yazılımına sahip gelişmiş Videojet lazer denetleyicide; diğer Videojet markalama ve kodlama çözümlerinde de kullanılan, basit çalışmaya ve çalışma süresi ile verimlilikte sürekli iyileştirmelere olanak veren sezgisel bir dokunmatik ekran bulunur. 

Videojet