Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Haberler FANUC, Silverline’daki robot sayısını 17’ye çıkardı

FANUC, Silverline’daki robot sayısını 17’ye çıkardı

FANUC, yıllık 2,4 milyon adetlik üretim hacmiyle Avrupa’nın ilk 5, dünyanın ilk 10 ankastre üreticisi arasında yer alan Silverline’ın üretimine olan katkısını her geçen gün artırıyor. Kimyasal yapıştırmadan preslemeye, sac bükümden paletlemeye kadar birçok süreçte görev alan robot sayısını 17’ye çıkaran Silverline, üretiminin yüzde 20’sini FANUC robotlarıyla gerçekleştiriyor. FANUC robotları, üretimde yüzde 25’e varan verim artışı sağlarken ham madde kullanımında da tasarrufun önünü açıyor. 2021 yılında CRX iş birlikçi robotlarını üretim sürecine entegre eden şirket, bu sayede fabrikada esneklik ve verim sağlıyor.

“Yerelden ulusala, ulusaldan küresel üreticiliğe giden kapının anahtarını veriyoruz”

FANUC ve Silverline iş birliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan FANUC Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Geliştirdiğimiz fabrika otomasyon sistemleri ve robot teknolojileriyle üretimdeki robot sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Robotlarımızla üreticilerin, fabrikalarında istediği otomasyon dönüşümlerini gerçekleştiriyoruz. Robotlarımız, sektörü ya da kapasitesi ne olursa olsun üretim süreçlerinde verim artışı sağlıyor. Ayrıca ham madde kullanımında da tasarrufun önünü açıyor. Tüm bu avantajların bir araya gelmesiyle de robotlarımızla üreticilere yerelden ulusala, ulusaldan küresel üreticiliğe giden kapının anahtarını veriyoruz. Bunun en güzel örneği de Silverline. 2015 yılında 2 robotla başladığımız iş birliğimizdeki robot sayısı bugün 17’ye ulaştı. Bu sayının gelecekte çok daha artacağına eminim. Robot sayılarımızla birlikte Silverline’ın küresel marka yolculuğundaki hızını da artıracağız" şeklinde konuştu. 

“FANUC’un geliştirdiği güncel teknolojiler üretimimize esneklik ve verim kazandırıyor”

FANUC robotları ile elde ettikleri üretim verimliliğinin altını çizen GM Teknik Cam Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Murat Koç, “2015 yılında özel yapıştırma otomasyon projesiyle başlayan iş birliğimiz bugün; kimyasal yapıştırma, sac büküm, kaynak, paletleme, ürün transferi ve pres besleme olmak üzere 17 robotla devam ediyor. Bu robotlarla üretim kapasitemizin yüzde 20’sini gerçekleştiriyoruz. Üretim proseslerimizdeki sürekli gelişim stratejimiz ve teknolojik yenilenmemize katkıda bulunan FANUC ile çalışmaktan oldukça memnunuz. İş birliğimiz ile yeni teknolojileri üretimimize entegre ediyoruz. FANUC’un geliştirdiği güncel teknolojiler üretimimize esneklik ve verim kazandırıyor. 2021 yılında devreye aldığımız CRX iş birlikçi robot ise bunun en güncel örneği arasında bulunuyor. Tüm bu artılarıyla fabrikamızın endüstriyel dönüşümü, teknoloji ve üretim kapasitemizin geliştirilmesi, nitelikli iş gücümüzün yetiştirilmesi, esnekliğimizin artırılması konusunda iş birlikçi robotların üretim proseslerinde kullanılması konusunda iş birliğimizin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Güvenilir bir ortak olarak, ürünlerimiz için yüksek kalite, çözüm odaklı profesyonel uygulama, global servis ve yedek parça sunan FANUC ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.