Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Yeni nesil biyo-bazlı polimerler

Yeni nesil biyo-bazlı polimerler

Royal DSM, sağlık, beslenme ve malzemelerde aktif bir bilim merkezli global bir şirkettir. Yüksek sıcaklığa dayanıklı biyo bazlı polimerler yelpazesini genişleterek yüksek performanslı poliamid 4T malzemeleri olan yeni bir grubun tanıtımıyla, kısmen ForTii® Eco adıyla yenilenebilir kaynaklardan elde edilir. Bu yeni malzemeler elektronik sektöründe hızlı, daha ince ve daha sürdürülebilir cihazların artan ihtiyacına uygundur. 

Hız ve işlevsellik artmaya devam ederken akıllı telefonlar, her yıl ortalama % 12 daha da inceliyor. Aynı zamanda daha sürdürülebilir cihazlar için toplumun artan bir talebi var. Elektronik sanayi DSM’nin tüm portföyü, zaten halojen ve kırmızı fosfor içermeyen malzemeler, akıllı cihazlarda kablolar, konnektörler, çerçeveler ve antenlerle birlikte kullanılıyor. Kısmen ya da tamamen, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen iki malzeme, Arnitel® Eco (termoplastik elastomer) ve EcoPaXX® (poliamid 410) içerir. Yeni ForTii Eco sınıflarda mevcut biyo-tabanlı platform zenginleştirmek ve ayrıca alternatif mineral yağ esaslı çözümlere kıyasla performans artışı sağlar. 

DSM ForTii Eco sınıflarda yüksek sıcaklık poliamidlerden yeni nesili temsil etmektedir. Onların, akışı, mekanik ve hatta “mevcut” ForTii notu ile mümkün olan daha dielektrik dayanıklılığı gibi özellikler üzerinde zaten diğer poliamidlerden daha iyi performans gösterdikleri için daha sıkı ihtiyaçları karşılaması mümkündür. 

Yeni sınıf polimerleri %30-%60 oranında yenilenebilir kaynaklardan elde edilir. DSM birleştiren C10 kimya temelli olarak kastor tohumları kullanır. Sınıflar bir bileşiğin esas alınarak, ağırlık olarak % 10 ila % 25 arasında değişen bir biyo-içeriğine sahiptir. 

Ailede ilk üç sınıflarda ForTii Eco E11, ForTii Eco E61 ve ForTii Eco LDS 62 mevcuttur. İnce duvarlı parçalar için halojen içermeyen çözümler sunar ve mükemmel mekanik ve dielektrik özellikleri ile birlikte çok iyi akış gösterecektir. ForTii Eco E11 ve ForTii Eco E61 için anahtar uygulamalar SMT -YMT (SMT) Yeni USB-C gibi konnektörleri, ve aynı zamanda ses jakı arasında; ForTii Eco LDS 62 birçok taşınabilir elektronik cihazlarda bulunan antenler, RFID güvenlik muhafazaları, ve anahtarları için son derece uygundur.

Son derece düşük maliyetli lazerle direkt yapılanması, LDS tarafından çok ince ve hassas elektrik devresi dahil edilmesini sağlayan özel bir teknoloji içerdiği ForTii Eco LDS62 notu, özellikle mobil elektronik için antenlerin üretimi için ideal bir malzemedir. ForTii Eco LDS62 yapılan parçalar çok iyi dielektrikler, iyi yüzey kalitesi ve yüksek mekanik dayanıklılığa sahip. Bu notu ile sağlanan özelliklerin toplam paket yarışan polimer başka LDS sınıfa üstündür.

ForTii Eco üstün mekanik ve dielektrik özellikler bile klimalı halde muhafaza edilmesini sağlar nem düşük duyarlılık göstermektedir. Dayanıklılık da yüksektir. ForTii İşletme Yöneticisi Konraad Dullaert, “Veri iletim hızları artmaya devam ettikçe, sinyal kayıplarını sınırlamak için istikrarlı bir dielektrik sabiti ve kayıp teğet olan ForTii’nin gibi yalıtım malzemeleri pazarında artan bir ihtiyaç vardır,” diyor. 

Bu yeni sınıflarda yüksek sıcaklık lehim yüksek tokluk ve tam direnç ile birlikte, daha yüksek akış ve geliştirilmiş işlem penceresi sunuyoruz. Böyle PA6T ve PA10T olarak Rekabet yarı aromatik poliamidler düşük akışı ve (değişen derecelerde) daha düşük dayanıklılık vardır.

“Yeni sınıflarda, onların gelişmiş işleme özellikleri ile, hala OEM gereksinimlerini karşılamak parçalar üretmek mümkün olurken onların maliyetlerini azaltmaya yardımcı olacaktır çünkü bu işlemciler için önemli bir gelişme ise,” John Hsieh, pazarlama müdürü konnektörleri diyor. “OEM’ler kendilerini biyo-esaslı malzemelerin pazarlama avantajlarını ve ince parçaları tasarım yeteneğini takdir edecektir.”

DSM / Hollanda