Thursday, Apr 18th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology Araştırma, inovasyon, kalite

Araştırma, inovasyon, kalite

60 yıllık deneyime sahip Gruniverpal Tranchero bugün ulaştığı geniş ürün yelpazesi ile plastik enjeksiyon ve lastik sektörlerinde 100 ton ağırlığına kadar kalıpları mobil sistemler ile taşımayı sağlayan pazar lideri firmadır. Diğer tüm vinç firmalarından farklı olarak Gruniverpal Plastik enjeksiyon ve kauçuk sektörüne odaklı çalışmaktadır. Bu alandaki sektör liderliğini tüm faaliyetlerinin merkezi olarak sektör müşterileri ile sürekli işbirliği sayesinde elde etmiştir. Müşterilerinin  taleplerini karşılamak için üretim sahalarında gerçekleştirilen gerçek araştırma, deneme ve yatırımlar ile ürün esnekliği sağlanmıştır. Bugün 300’den fazla modeli ile en özel ihtiyaçlara dahi uygun ürünler sunmaktadır.

Gruniverpal firma vizyonu “ileri görüşlülük” dür.  Bu vizyon çerçevesinde çalışan tüm yöneticiler, mühendisler ve teknisyenler 700 den fazla patent ile kendilerinin kutup yıldızı misali gibi sektörün yol göstericisi olduğunu bilerek çalışmaktadırlar. İnsan, fikir ve ürün üçlüsünün mükemmel kombinasyonu ile plastik, kauçuk, askeri ve havacılık sektörünün başvuru noktası olmuştur. Çünkü Gruniverpal mobil vinç sistemleri ve kalıp değiştirme masaları üretirken rakip firmalardan farklı olarak sadece bir kaldırma sistemi üretmez. Çalıştığı sektörlerin öncü firmaları ile birlikte çalışarak ürün geliştirmektedir.

Fakuma 2015 fuarında sergilediği döner bomlu 500 kg kadar kaldırma kapasiteli GB serisi Gruniverpal’in yeni amiral gemisi olacak gibi görünmektedir. Küçük boyutlu enjeksiyon makinelerinin ihtiyaçları ve dar alanda yerleşimi  göz önüne alınarak tasarlanan yeni GB serisi kısıtlı alanlarda pratik hareket imkanı sağlamaktadır. İnanılmaz küçük boyutu 60 yıllık birikimin sayesinde oluşna know-how ile oluşturulmuştur. Stabilizatör kullanılmadan çalışan otomatik döner bom, elektronik aşırı yükleme sistemi, kablosuz uzaktan kumanda imkanı, gövdeye montajlı pil şarj sistemi standart özellikleridir.

Gruniverpal, en ileri teknolojilerin kullanıldığı havacılık sektöründe uzun yıllardır çalışmalar yürütmesi sayesinde elde ettiği özel birikimleri plastik sektörünün hizmetine sunmaktadır. Yeni geliştirilen hidrolik sistemi sayesinde hiçbir operatör desteği olmadan salınımsız biçimde kalıbın yerine yerleştirilmesi ve sökülmesi sağlanmaktadır. Yük yavaşlatma kontrolü, özel jel aküler, uzun otonom kollar bu teknolojinin başlıca bileşenleridir. Müşterilerin gereksinimleri için her zaman en doğru çözümler sağlanmaktadır. Hassas konumlandırma aşamasında doğruluğu ve kesinliği kaybetmeden, geliştirmek ve kalıp değiştirme sürecini hızlandırmak için çok yönlü çözümler sunulması için Gruniverpal temsilcisi Polmak Plastik’ e başvurabilirsiniz.

Mobil vinç sistemlerinde en önemli iki konu güvenlik ve yüksek manevra kabiliyetidir. Kalite çıtasını en üst seviyeye taşıyan Gruniverpal kaldırma ve taşıma sistemleri konusunda güvenilir iş ortağıdır.

Global servis ağı ile müşterileri ile yakın çalışmayı asıl satıştan sonra başlatan Gruniverpal her müşteriden edinilen bilginin kendini geliştirmek için bir şans olduğuna inanmaktadır. Kendi işinde başarılı ve rekabetçi olmak için yakın müşteri ilişkisi sağlamanın ön şart olduğunun bilincindedir.

Gruniverpal, 1954 den bu yana geleceğin teknolojisi.

1954 yılında Antonio ve Jacques Tranchero kardeşler atölye ve endüstriyel tesisler için elektrohidrolik kaldırma ekipmanları üzerine çalışacak şirketlerini kurdular. Sektör ile yakın çalışma politikası sayesinde kısa zamanda kendi patentli ürünlerini geliştirmiştir. Bu geliştirilen ürünler sayesinde defalarca Uluslarası İcatlar ve Buluşlar Grand Prix’ini almıştır. 

Kalıp kaldırma vinçlerinin yanında özellikle havacılık sektörünü ile birlikte geliştirilen süper hassas kalıp değiştirme masaları ürün porföyünde önemli yer tutmaktadır. Talep üzerine geliştirilen onlarca üründen biri olan kalıp değiştirme masaları ağır yüklerin uzun süreli taşınması ve çok hassas biçimde yer değiştirilmesi imkanı verir. 

Gruniverpal teknolojisinin temeli uluslararası mükemmelliktir. Geniş bir vizyon ile çalışan ekip her güne geleceğin bugün başladığının bilinci ile hazırlanmaktadır.

Hikayenin kahramanları: İnsanlar, fikirler, ürünler. Sloganı, ileri görüşlülük.

Polmak Plastik

Şenol Kaya