Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology Yeni nesil ABS polimer kompozit materyali

Yeni nesil ABS polimer kompozit materyali

ELIX Polimer, yüksek performanslı malzeme uzmanı lideri, güçlendirilmiş doğal elyaf, yeni nesil ABS ürününü tanıttı. Yeni ELIX ECO ABS-NF termoplastik kalıp parçaları yüksek estetik değer katmaya, enjeksiyon uygulamaları ve belirli ekstrüzyon işlemleri için uygundur. Piyasa uygulamalarında, otomotiv ve mobilya pazarları bulunmaktadır.

ELIX ECO ABS-NF makinelerini değiştirmek zorunda kalmadan işlenebilir ve bir dizi önemli faydaları vardır. Cam elyaf takviyeli ABS ile karşılaştırıldığında bu yüksek sertlik, ısı direnci, düşük kalıp çekme oranları, düşük emisyon ve kilo arasındadır. Örneğin, ELIX ECO ABS-NF ABS-GF için 1.15 ile karşılaştırıldığında 1.12 bir yoğunluğa sahiptir. Malzeme ayrıca işlenebilirlik ve estetik açısından hem de, etkileyici sonuçlar ile 3D baskı teknolojisi için test edilmiştir.

ELIX Doğal Elyaf Takviyeli ABS geliştirme EEA ve Norveç hibe himayesinde gerçekleştirilmiştir.  Avrupa ABS üreticisi, yeni sürdürülebilir ABS malzemeleri ve kompozitler araştırması için bir proje için ilk kez bir Avrupa Fonu verildi. 

AÇA Fonu ve Norveç Fonları (eeagrants.org) ekonomik ve sosyal farklılıkların azaltılması ve Orta ve Güney Avrupa ve Baltık 16 AB ülkesi ile ikili ilişkileri güçlendirme İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç katkısını temsil etmektedir.

Yeni nesil ABS polimer kompozit tanıtımı,  yeni ürün ve iş geliştirmeden sorumlu operasyonlar direktörü David Castañeda, şöyle konuştu: “Bu yeni malzemenin mevcut sanayi eğilimlerini karşılamak ve sürdürülebilirlik faydalarını sunmakta olduğuna inanıyorum. Aynı zamanda, daha çevresel sürdürülebilir ürün portföyünün oluşturulmasında ELIX Polimerler ‘bağlılığını vurguluyor ve çevre dostu ABS malzemelerinin lider tedarikçisi olarak şirketimizin konumunu belirlemektedir. “

David Castañeda ekledi: “Bu yeni nesil malzeme tanıtımı tamamen bizim anahtar hedefimize uyuyor. Şirketin çevre dostu üretimi için malzeme portföyümüzü, daha fazla sürdürülebilir ve sağlıklı etkisinin bilincini genişletmek amacındayız.”

Felix Polimer / İspanya