Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Technology PET damacanada son teknoloji

PET damacanada son teknoloji

Büyük PET damacana şişeleri ofiste ve evde depolama ve su dağıtımı için mükemmel bir yoldur. Bir kere 5 galonluk 20 kiloya yakın geleneksel cam versiyonlarına göre daha hafiftir. Normal multi-trip PET sebil şişesi soğutma sistemine sahip bir dağıtma birimi üzerinde oturtulabilen damacananın aksine 650 gram ağırlığındadır. 

Son zamanlarda trend tek kullanımlık şişelerin kullanımı minimum 330 g ağırlığı olan daha az bir miktardır. Bu tabiî ki malzemelerin yanı sıra nakliye maliyetlerinden de tasarruf sağlar. Ama şişeler hala çok yer kaplayabilir. Tek kullanımlık şişenin en iyi özelliği tu tüketildiğinde kendi üzerinde sıkıştırılabilmesi sayesinden orijinalinden çok daha az yer kaplar. 

FEM analizleri

Ama bunu söylemek kolay. Şişeler genellikle suyun tamamen boş olduğunda bile içindeki bürsürü boşluk bırakarak, düzensiz bir şekilde sıkıştırmayla gerçekleşir. Yani SIPA büyük PET şişe tasarımını geliştirmesi sırasında çeşitli müşterileriyle birlikte taşıma ve kullanım amacına uygun olup olmadığı ve kendi kendilerine mümkün olduğunca boş alan bırakmadan düzgün sıkıştırma yapmak için çok çaba ortaya koymuştur. 

Çökme dizilimleri en iyi şekilde müşterinin gereksinime uygun olması için burkulma mekanizmasını bulmak için Sonlu Elemanlar Metodu (FEM) analizini kullanarak bilgisayarda simüle edilmiştir. SIPA’dan Dino ZANETTE “FEM analizi araştırmanın süresini hızlandırır ve doğru çözümü amaçlayan çalışmaların sayısını azaltır” şeklinde açıklıyor. “Aynı zamanda, çökme mekanizması hala işlevsel olan bir minimum ağırlık belirlenmesinde yardımcı olur”

“Kare ve yuvarlak” tasarımlar

Farklı şişe şekillerdeki kare ve yuvarlak tasarımlar kaburgalar ve tabanın şekli ile birlikte analiz edildi. Birlikte yapılan fotogram simülasyonları ile basınç, basınç ve taban merkezi, hacim grafikleri gibi daha fazla çökme olgularını anlamak ve nasıl en iyi performansı elde edilebileceğini görmek için şişe yapısını değiştirmek SIPA uzmanlarına yardımcı oldu. Fiziksel prototipler “sanal” sonuçları doğrulamak için tasarlandı. 

Denemeler geliştirme aşamalarında çalışılmış olan çökme mekanizmasının tekrarlanabilirliği kanıtlamıştır. Yani şimdi havanın tamamen boşaltılması için herhangi bir harici mekanik kuvvet uygulanmasını gerektiren kendinden katlanabilir kaplar endüstriyel olarak üretilmektedir. Bu daha önce çok daha kolay bir geri dönüşüm kutusuna koyarak sadece geri dönüşüm için onları toplamak yeterli olacaktır anlamına gelir. 

Sipa / İtalya