Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology Shrink film

Shrink film

Shrink film, küresel paketleme endüstrilerinde en hızlı büyüyen segmanı teşkil etmektedir.

İsimden anlaşılacağı üzere, ısı uygulandığında shrink film neyi örtüyorsa onun üzerinde sıkıca küçülmektedir. Küçük bir şişeden büyük bir binaya kadar her şey shrink filmle ambalajlanabilir. Burada amaç ürünü taşıma sırasında toz, su veya ısı gibi herhangi bir hasara karşı korumak ve temiz bir görünüm sağlamaktadır. Shrink film, sunumun ve korumanın gerekli olduğu her üründe uygulanabilir.

Kapsadığı uygulamalar

 Şişelenmiş içecekler, su kapları ve asitli içeceklerin gruplanması, kapılar ve pencereler. El sabunları ve deterjanlar.

 Sağlık ve güzellik maddeleri.

 Gazete ve dergi grupları.

 Gıda ve tarım endüstrisi.

 Otomotiv endüstrisi.

 Oyuncak, kırtasiye, promosyon ürünleri.

 Çoklu paketler, bisküviler, pizzalar, çikolata kutuları, ekmek, peynir ve et.

 Bozulabilir gıdaların, yemek kutularının, hazırlanmış gıdaların vs. paketlenmesinde tepsili paketleme.

 Kartonlar, kitaplar, büyük elektrikli aletler, palet yükleri vs. Ayrıca imalat sonrasında ve kış depolaması maksadıyla tekneleri örtmek için de kullanılmaktadır.

 Elektrik kabloları.

 Şekillendir, doldur ve kapat uygulamaları.

Filmlerin özellikleri

1) Yüksek saydamlığa sahip gösterişli görünüm

2) Yüksek bozulma direnci, mükemmel katılık ve stabilite.

3) Çevre dostu filmler.

4) Mükemmel kapatıcı küçültme, elastiklik ve hafıza özellikleri.

5) Depolama, taşıma ve depoya götürme sonrasında ürün etrafında sıkıca kapalı kalmaya devam eder.

6) Damlacıkların paket içinde yoğuşmasını engelleyen, temiz bir paketleme ve uzun raf ömrü sağlayan anti-sis özellikleri.

7) İki taraftan da baskı mümkündür.

8) Plastik ve metal konteynerler için mükemmel olup; beyaz, opak ve açık filmler şeklinde çeşitli malzemelerle sağlanabilmektedir.

Shrink film uygulamalarının avantajları

1. Reçine sertliğinin, gücünün, optik özelliklerinin ve ileri moleküler yapısının avantajlarından faydalanılmasıyla dönüştürücüler; karton kağıt kullanımının azalması veya tamamen ortadan kalkması için potansiyelin yanı sıra yüksek hızlı paketleme hatlarında mükemmel güvenilirlik ve aşağı kalibrasyon sayesinde ekonomik faydalar sağlamayı bekleyebilirler.

2. Perakendeciler sıra dışı paket bütünlüğü ve göz alıcı mağaza vitrinleri bekleyebilirler. Mağazadan çıktığı andaki aynı sağlamlıkla eve varan müşteri, taşıması kolay ürünlerin tadını çıkarabilecektir.

%20’ye varan film kalınlığı azalması daha düşük taşıma maliyeti, daha düşük film envanteri ve ham madde tasarrufu sağlayacaktır.

3. Çoklu paketlemeleri ortadan kaldıran yüksek sertlik taşıma sırasında daha güvenli yükleme sağlar ve daha zorlu yüklerin ambalajlanması için fırsatlar sunar.

4. Sertliği sayesinde ağır yükleri emniyete alır, yüksek film ambalajlamasını garantiler ve taşıma sırasında zarar görme riskini aza indirir.

5. Optik özellikler paket görünümünü iyileştirir ve barkotları görünür tutar. Oluklu madde kullanımını azaltmanın en etkili yolu Shrink paketlemedir. Çoklu paketler ayrıca endüstriyel Shrink filmler için popüler bir uygulamadır. Shrink ambalajlama filmleri doğru küçülme oranına, iyi istifleme kapasitesine sahiptir.

Mükemmel Film üretmenin yolu Doğru Ekstrüzyon ve Balon Soğutma seçimiyle başlar

Shrink Film üretiminde multilayer (çok katlı) blown film hatları için KABRA/GLOUCESTER firmasından öneriler.

Kabra Extrusiontechnik/Gloucester Shrink film uygulamaları için 180 Kg/saat ila 600 Kg/saat arasında kapasiteye sahip olan, dünya sınıfında ekstrüzyon hatları imal etmektedir 

Paketleme, ülke çapında pek çok sektörün entegre bir parçasını teşkil etmektedir. Paketleme endüstrileri sağlıklı bir %12 p.a. oranında büyümektedir.   İşlenmiş gıda endüstrileri de esnek paketleme malzemelerinin tüketiminde büyük bir katkı sahibidir  ). Gıda sektöründe toplu gıda paketlemesinden tek servislik ürünlere olan yönelim de paketleme imalatçıları için bir avantajdır

KET-GEC işbirliği müşteri gereksinimlerine göre güvenilir, düşük maliyetli ve dengeli Blown film (şişirilmiş film) üretim sistemleri sunmakta olup, son kullanıcı uygulamalarına göre doğru seçimleri yapmanız için size rehberlik yapmaktadır. Endüstriye öncülük eden teknolojileri kullanan tecrübeli blown Film (şişirilmiş film) uzmanlarımız hemen hemen her blown film (şişirilmiş film) uygulaması için doğru sistemi uygulamaktadır.

Mükemmel filmler üretmenin yolu mükemmel ekstrüzyon ve balon soğutma ile başlar.

5/7/9/11 katlı blown film (şişirilmiş film) uygulamalarında dünya sınıfında teknolojiler sunmaktadır. Bu hatlar 1450 mm genişlikli ve 400kg/saat’e kadar üretim kapasitesine sahiptir. Bu hatlar bariyerli film uygulamaları (EVOH/Naylon işleme) için özel olarak tasarlanmıştır.

IDT Plastik

Aynur Karaalioğlu