Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Technology TE-KO kalıp ısı kontrolünde yükselen başarı öyküsü

TE-KO kalıp ısı kontrolünde yükselen başarı öyküsü

Seri imalatına 2009 yılında başlanan TE-KO Serisi Kalıp Isı Şartlandırıcı Üniteleri’nin yıllık imalat ve satış verileri her yıl ikiye katlayarak devam etmektedir. Bu veriler, tasarımı ve çalışma performansı ile kendini sektörde kanıtlamış TE-KO’nun başarı öyküsünü temsil etmekte ve bizi her geçen gün daha da cesaretlendirmektedir. 

TE-KO, sektördeki herhangi bir kalıp ısı şartlandırıcı ile kıyas kabul edilemeyecek oranda güvenilir, sağlam ve fonksiyonel bir ünitedir. 

Muadillerinde opsiyonel olarak sunulan tüm teknik ve fonksiyonel özellikleri, tamamen standart özellik olarak üzerinde barındıran TE-KO, sulu ve yağlı tip versiyonları ile hizmet vermektedir. Yüksek endüstriyel standartlarda tasarlanan ve imal edilen bu ünite, en zorlu (7 gün / 24 saat) imalat şartlarında hizmet veren plastik enjeksiyon makinelerinin vazgeçilmez yol arkadaşıdır. Üstün performansı sayesinde, muadillerinden çok daha yüksek ısıtma ve soğutma kapasitesi kabiliyetine sahip eşanjörü ve bronz gövdeli sirkülasyon pompası ile 3, 6, 9, 12 and 15 kW modelleri bulunmaktadır.

TE-KO’nun genel özellikleri şu şekildedir;

1. Çalışma kontrolü özelliği: Bu kontrol özelliği ile soğutma akışkanının (su veya yağ) hacim ve proses basınç değerleri takip edilir; böylece çevrim içerisinde uygun oran ve değerde sirküle edilip edilmediği doğrulanır. 

2. Isıtma özelliği: İki ayrı bölgeye yerleştirilmiş ısıtıcı reziztansları sayesinde, amaca uygun en yüksek performans elde edilir. 

3. Soğutma özelliği: Çift çevrimli tüp şeklindeki paslanmaz çelik ısı eşanjörü ile yüksek kapasiteli soğutma gücü vardır. Proses sırasında, istenmeyen ısı toplanması ve ısı yükselmeleri oluşmaz.

4. Elektrik bağlantı parçaları: TE-KO enerji bağlantı kablosu ile temin edilir. RS485 seri bağlantı port çıkışlıdır.

5. Hidrolik bağlantı parçaları: TE-KO, 4giriş-4çıkış dağıtım manifolduna sahiptir. Böylece, tek cihazdan birden fazla noktaya çıkış, dağıtım ve bağlantı imkanı sağlar.

6. Filtre seçeneği: Opsiyonel olarak, yüksek akış debisine uygun, dışarıdan görülebilen ve kolayca müdahale edilip temizlenebilen, hızlı sökülüp takılabilen süper su filtresi bulunmaktadır. Soğutma chiller suyu özellikle kış aylarında antifriz ve istenmeyen parçacıklar ihtiva edebilir. Bu filtre sayesinde soğutma suyu içinde bulunabilecek istenmeyen parçacıklar tutulur; eşanjörün güvende ve uzun ömürlü olması sağlanır.

7. Dahili tank hacmi: Standart muadil ekipmanlarla kıyaslandığında iki kat büyüklüğünde dahili tank hacmine sahiptir. Oval şekli sayesinde, soğutma akışkanının en ideal halde karışımına imkan tanır. Paslanmaz çelik gövdesi de uzun ömürlü bir çalışma süresini garanti eder. 

Farklı ve etkileyici gövde tasarımı ile sahip olduğu 16 litre gibi çok yüksek hacimli su/yağ tankı sayesinde, yüksek kapasiteli ısıtma/soğutma değerleri sağlayan TE-KO kompakt tasarımı ile de beğeni kazanmıştır. 

Tamamen paslanmaz çelikten imal edilen gövdesinin yanı sıra, sahip olduğu standart süper su hat filtresi, standart 4giriş-4çıkış dağıtım manifoldu, standart sesli alarmı, standart akış ve basınç kontrol ekipmanları ile TE-KO beklentilerin üzerinde çok üstün özelliklere sahiptir. Aynı ünitede, Basınçlı (Pressure) ve Vakumlu (Vacuum) çalışma şekli ile sektördeki talep ve ihtiyaçlara cevap vererek fark oluşturmaktadır. 

TE-KO, dünya plastik enjeksiyon sektöründe, ihtiyaç duyulan her proseste en doğru ve en optimum çözümü sunabilmekte; proses yan ekipmanları alanında Moretto’nun gücünü ve güvenilirliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. 

Moretto, talep edilen her plastik proses ekipmanını, herhangi bir üçüncü firmaya veya kişiye ihtiyaç duymadan, kendi bünyesinde projelendirebilen, prototip tasarımı ve imalatı yaparak seri öncesinde müşterisine sunabilen, akabinde seri imalata geçerek endüstriyel katma değer sağlayabilen sektöründe dünya üzerindeki tek firmadır. 

Moretto ürünlerinin başarı hikayeleri bize aittir. Çözüm ortaklarımız olan sizlerden gelen her talebi karşılamak bizlerin görevi olmakla birlikte, güveninize layık olmak için her geçen gün daha büyük heyecanla ve istekle çalışmaktayız. 

Tolga BOSTANCI        

Moretto Turkey