Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home To Broadcast Article Haberler Sanayinin geleceği yeşil dönüşümde

Sanayinin geleceği yeşil dönüşümde

İstanbul Sanayi Odası, sanayi firmalarının çevrenin korunması konusunda geliştirdikleri ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağladıkları örnek ürün ve uygulamalarını ödüllendiriyor.

Ülkemiz sanayisinin dünyanın bugün en önemli gündem konusu haline gelmiş olan sürdürülebilirlik bağlamındaki yeşil dönüşümü, önemli bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik çerçevesinde uluslararası ticarette ortaya çıkan yeni sisteme ülkemiz sanayisinin de adaptasyonu başladı.

Mevzuatın bu yeni düzene göre değişiyor olması, tüketicilerin ve buna bağlı olarak ticari partnerlerin bu yöndeki talepleri çevre dostu ve enerji verimli ürüne ilgiyi artırırken, üretimin çevresel baskılarını azaltma konusundaki bilinç yeşil dönüşümü gereklilik haline getiriyor. Bir başka deyişle rekabet unsuru haline gelen yeşil dönüşüm, üretim sürecinin her aşamasında, ürün geliştirilmesinde ve Ar-Ge’de önemli bir kriter haline geliyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Yeşil Dönüşüm Ödülleri 2022 ile sanayi firmalarını yeşil dönüşümdeki hikayelerini paylaşmaya davet ediyor. 1995'den bugüne kadar verdiği ödüllerle bu konuda önemli bir marka haline gelen "İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri"ne başvuracak sanayi firmalarının uygulama ve ürünleri, konusunda uzman bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecek. Ödül almaya hak kazanan firmalar uygulama ve ürünlerini süreç sonunda gerçekleşecek ödül töreninde kamuoyuna tanıtma şansı ile birlikte ödül logosunu kullanma hakkına da sahip olacaklar.

2022 İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri'ne, sanayi kuruluşu olduğunu kanıtlayan Türkiye'de yerleşik bütün sanayi firmaları, "Çevre", "Enerji Verimliliği" ve "Çevresel Sürdürülebilirlik Yönetimi" kategorilerinde başvuruda bulunabilecekler.

İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri Kategorileri

1. Çevre Kategorisi

1.1 Çevre Dostu Uygulama

1.2 Çevre Dostu Ürün

2. Enerji Verimliliği Kategorisi

2.1 Enerji Verimliliği Projesi

2.2 Enerji Verimli Ürün

3. Çevresel Sürdürülebilirlik Yönetimi Kategorisi

Çalışmalarının sadece bir kategori ile sınırlı olmadığını düşünen sanayi temsilcileri birden fazla kategoriye ayrı ayrı başvuru yapabilecek. Başvuruların elektronik ortamda alınacağı ödüller için 8 Temmuz 2022 gününe kadar başvuruda bulunabilecek. İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri hakkında detaylı bilgi, başvuru koşulları ve formlarına İSO Yeşil Dönüşüm Ödülleri 2022 web sitesinden ulaşabiliyor.