Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products Elif yeni “Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler” serisini sunuyor

Elif yeni “Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler” serisini sunuyor

Elif yaklaşan sektörel etkinliklerde Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler ürün serisi başta olmak üzere, yüksek kaliteli baskı teknolojileri, ElifHybr ve çok daha fazlasını sergileyecek.

Esnek ambalajın global öncü firmalarından biri olan Elif, artan sürdürülebilirlik talepleri ve güncel ambalaj trendlerine çözüm sunan yeniliklerini bu yıl gerçekleşecek üç büyük endüstri etkinliğinde sunmaya hazırlanıyor.

Sürdürülebilirlik, güvenlik ve kullanım kolaylığı için tasarlanmış çok satan esnek ambalaj çözümlerinin yanı sıra, en son yeniliklerini sergileyecek olan Elif'in sürdürülebilir ürün çözümlerinin, gelecekteki zorlukları aşacak fırsatlar sunduğu belirtiliyor.

Elif Sürdürülebilirlik ve İş Geliştirme Direktörü Dr. Betül T. Erbay konu hakkında yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirlik DNA'mızın bir parçasıdır. Mevcut ekonomik sistemler, dünya çapında ülkelerin doğrusal bir ekonomik modelden dairesel bir modele geçmesiyle dönüşüme uğramaya başladılar. Esnek ambalajın bu dönüşümde büyük rolü var ve piyasaya döngüsel ekonomiyi teşvik eden çözümler sunarak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmak için çalışıyoruz. Elif'in müşterileriyle onların başarıları için inovasyon üretmek adına nasıl ortaklık kurduğunu gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fachpack, Avrasya Ambalaj ve PLMA fuarlarında sürdürülebilir ürün prömiyerleri

FachPack, Avrasya Ambalaj ve PLMA fuarlarının ziyaretçileri, Elif'in hızlı tüketici ürünleri segmenti için sunduğu en yeni esnek ambalaj çözümlerini inceleme fırsatına sahip olacaklar. Şirket, daha fazla geri dönüştürülmüş içerik, biyo-bazlı malzemeler, yeşil PE ve tamamen geri geri dönüştürülebilir HyPEr/PE lamineli yapıları sunarak sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için müşterileriyle yakın işbirliği içinde çalışıyor. Sergilenecek yeni ürünlerin, ambalajda sürdürülebilirliği destekleyen gelişmiş özellikler barındırdığı belirtiliyor.

Şirket, tüm yeniliklerinin yanı sıra 2020 yılının sonunda piyasaya sunduğu en son ürün yelpazesi olan Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler serisini de tanıtacak. Bu sürdürülebilir ürün yelpazesindeki markaların her biri sürdürülebilirlik konusunda belirli bir zorluğa veya çevresel hedefe çözüm sunmayı amaçlıyor. Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler arasında ElifHyPER, ElifProLite, ElifGreen, ElifPIR, ElifPCR ve ElifNatty yer alıyor.

ElifHyPEr, diğer ambalaj malzemeleri ile laminasyon ihtiyacını ortadan kaldıran, yüksek performanslı PE film çözümü. ElifHyPEr, doğal kaynakları korumak, film özelliklerini iyileştirmek ve kullanım alanlarında performansını arttırmak için optimize edilen %100 geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir bir ambalaj teknolojisi.

ElifProLite, esnek ambalaj endüstrisi için tamamen geri dönüştürülebilir yüksek bariyerli lamine ambalaj çözümünü temsil ediyor. Tek malzemeli yapısı ve homojen kompozitleri sayesinde mevcut karşılık gelen geri dönüşüm akışları üzerinden geri dönüşüme uygun.

ElifGreen, şeker kamışından üretilen yenilenebilir kaynaklı bir PE film çözümü. TÜV Avusturya tarafından “OK Bio-based” etiketi ile ödüllendirilen ElifGreen, fosil bazlı PE filmlerle aynı mekanik özellikleri sunarken ve %100 geri dönüştürülebilirlik, yenilenebilirlik ve sürdürülebilirlik sağlıyor.

ElifPCR, içerisinde ticari, endüstriyel ve evsel atıklardan geri kazanılan, yüksek kaliteli tüketici sonrası geri dönüştürülmüş malzemeler barından ve çevresel döngüye kazandırılabilen bir ambalaj çözümü. CO2 emisyonları ve enerji tüketimi, yalnızca standart plastik içeren esnek ambalaj malzemelerine kıyasla daha düşük.

ElifNatty, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen biyo-bozunur polimerlere dayalı, yenilikçi biyoplastik alaşımlar ailesiyle formüle edilmiş kompostlanabilir esnek ambalaj çözümü.

Elif, sürdürülebilir malzeme çözümlerinin yanı sıra, ElifHybr ve ElifHolo gibi yüksek kaliteli baskı yeteneklerini de sergileyecek. Elif, baskı süreçlerinde G7 metodolojisine bağlılığının bir kanıtı olarak, kısa süre önce Türkiye'de flekso için G7® Master Qualification Colorspace Sertifikasını aldı. Bu kazanım Elif'in müşterilerinin yararı için performansını nasıl en üst düzeye çıkardığına örnek teşkil ediyor.

Ödüllü ürünler dikkat çekiyor

Elif, gelecek üç fuarda da kalite ve işlevsellikten ödün vermeden geri dönüşüm, biyo-bozunma ve kompostlama yoluyla plastik ambalaj atıklarının azaltılmasına yardımcı olan yeni ambalaj çözümleri ElifGreen, ElifProLite ve ElifNatty'yi sergileyecek. Elif Sürdürülebilir Eko Çözümler serisine dâhil olan bu ürünler, şimdiden esnek ambalaj endüstrisindeki prestijli ödüllerden bazılarını kazandı:

ElifGreen, Türkiye Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından düzenlenen "Ambalaj Ayyıldızları Ödülleri" ile Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) sponsorluğundaki Worldstar'21 Ödülleri'nin kazananları arasında yer alıyor.

ElifProLite, Packaging Europe tarafından düzenlenen The Sustainability Awards 2021’de sürdürülebilir ambalaj kategorisinde finalist olarak yer alırken, ElifNatty, Amenities Magazine tarafından düzenlenen Amenities Initiative Awards'ın sürdürülebilir ambalaj kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Dr. Erbay, “Elif, ambalajın atık haline gelmediği döngüsel bir ekonomi vizyonunu paylaşıyor. Bu nedenle müşterilerimizle birlikte döngüsel ekonomiyi gerçekten destekleyen sürdürülebilir çözümler geliştiriyoruz. Bu yaklaşımımız, Elif'in müşterileriyle onların başarıları için inovasyon yapmak üzere ortaklık kurduğuna dair kanıt sağlıyor” diye belirtti.

Plastic-Free World Konferansı ve Fuarı esnek ambalajın geleceğini savunacak

Elif, ayrıca plastik atıklardan arınmış bir dünya için endüstri çözümlerine odaklanan bu etkinliğin katılımcısı olmaya hazırlanıyor. Üst düzey yöneticiler düzeyinde bir konferans ve fuardan oluşan etkinlik, çeşitli sektörlerden uluslararası işletmelerin fosil yakıt bazlı plastik kullanımlarını nasıl azaltabileceklerini, tek kullanımlık plastikleri nasıl ortadan kaldırabileceklerini ve nasıl daha sürdürülebilir biyo-kaynaklı ürünler ve ambalaj çözümleri tasarlayıp üretebilecekleri sorularına yanıt arıyor.

Elif, plastik ambalaj için döngüsel bir ekonomi oluşturmayı amaçlayan güncel yenilikçi çözümleriyle, birlikte döngüsel iş modelini sunacak. Konferansta Dr. Erbay, esnek ambalajın geleceği ve plastik ambalaj atıklarını döngüsel çözümlerle ortadan kaldırma arayışı hakkında konuşacak.