Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Products TEMP-EX termal örtüler ile gıdalar bozulmadan tüketiciye ulaşıyor

TEMP-EX termal örtüler ile gıdalar bozulmadan tüketiciye ulaşıyor

 

Ülkemizde dondurulmuş, soğuk ve sıcak ürünlerin saklanması, korunması konusunda ürettiği ürünlerle hem satıcıya hem de tüketiciye büyük yarar sağlayan Temp-Ex Termal Örtü Çözümleri, gıdaların bozulmadan tüketiciye ulaşmasını sağlıyor

Marketten aldığınız et bozuk çıktıysa, dondurulmuş börek küflüyse ya da yoğurt son kullanma tarihinden önce küflenmişse alışveriş yaptığınız marketin soğuk zincir sistemine dikkat etmeniz gerekebilir . Soğuk ve dondurulmuş olarak satılan bozulabilir gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar her aşamada kendi özelliklerini koruyabilmesi için üretimi takiben uygulanması zorunlu olan muhafaza koşulları yani depolama, taşıma ve satış noktasında sergileme gibi işlemlerin tamamını içeren soğuk zincir sisteminde oluşacak kırılma veya herhangi bir aşamada meydana gelebilecek düşük performans, zararlı bakterilerin hızla üremesine küf ve mantar oluşumuna neden olur. Bu bakteriler insan sağlığı açısından ciddi sorunlara yol açabilir. Özellikle havaların oldukça sıcak olduğu bugünlerde soğuk zincir sistemi daha da önem kazanıyor.

Gıda sektöründeki koruma ve izleme çözümleri üzerinde yıllardır çalışarak başarılı çözümlere imza atan SEDEF Yeni Nesil Endüstriyel Çözümler A.Ş’nin ürettiği Termal Örtü Çözümleri ile soğuk zincirin bozulmadan devam etmesini sağladığını vurgulayan Ahu SEDEF DEMİR şunları söylüyor:

“Termal Örtü Çözümleri, yüksek performanslı yalıtım kabiliyetleri ile gıda, farmasötik, kimyasallar ve benzeri sıcaklık hassasiyeti olan ürünlerin sevkiyat ve depolama esnasında kesintisiz korunmasını ve enerji tasarrufu sağlar. Yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyan Termal Örtü Çözümleri kolay ve hızlı uygulanır, operasyona özel olarak istenilen ebatta tasarlanır.  Termal Örtü Sistemleri lojistik maliyetleri düşüren, güvenliği arttıran ve doğayı koruyan “tek” Soğuk Zincir çözümüdür. Termal Koruma Ekipmanları kullanılmadan soğuk zincir korunamaz.

Termal Örtü Çözümleri, özel tasarım ve teknolojisi sayesinde, Soğuk Zincir bütünlüğü sağlayarak ürünü son noktaya kadar korur. Tarım Bakanlığı ilgili tebliğleri uyarınca zorunlu kılınan Soğuk Zincir koruma şartlarını sağlar. Farklı sıcaklıklardaki ürünleri bir arada taşıma imkanı verir. Elektrik kesintilerinde, araç trafiğine kapalı alanlardaki indirme-bindirme noktalarına sevkiyatlarda Soğuk Zincirin kırılmasını engeller. Akaryakıt  tasarrufu  sağlar, çevreyi korur. Altyapı yatırım maliyetlerini azaltır.  İhtiyaca göre istenilen ölçülerde tasarlanabilir. Bütün bu faydalı özelliklerin yanı sıra fireyi de azaltır.”

Temp-Ex Termal Örtü Çözümleri nerelerde kullanılır?

• Soğuk zincirin kırılmasının istenmediği her türlü taşıma ve saklama operasyonlarında Mikro ve makro dağıtımlarda

•Online mağazacılık dağıtımlarında

•Hava ve deniz yolu taşımacılığında

•Havayolu catering hizmetlerinde

•Enerji tasarrufu gereken şartlarda

•Frigorifik araçların ya da soğuk depoların bulunmadığı ortamlarda

•Tıbbi malzemelerin taşınmasında

•Çevreci lojistik yaklaşımlar aranan noktalarda

•Işık hassasiyeti olan şarap gibi içeceklerin depolanması ve dağıtımında

•Kişisel gıda alışverişlerinde

Yeni Nesil Endüstriyel Çözümler A.Ş.