Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Products Sovitec cam bilye

Sovitec cam bilye

 

Omnis Kompozit, yüksek kaliteli dolgu mikro cam bilye üreticisi olan Belçikalı Sovitec firmasının Türkiye temsilciliğini, 2014 yılı başından itibaren alarak kompozit sektörüne yönelik ürün portföyünü güçlendirmiştir.

50 yıldan fazla bir süredir üretim yapan Sovitec, Avrupa’nın lider üreticisidir. Yol çizgilerinde, yüzey kumlamada, reçine sistemlerinin takviyesinde ve özellikle silikon , SMC ve BMC gibi yüksek yoğunluktaki malzemelerin akışına yardımcı olmaya yönelik ürünleri mevcuttur.

Plastik kompozit malzemelere yönelik iki farklı grupta cam bilye mevcuttur. Plastiklere ve kaplama sanayine yönelik Microperl ve OMicron markalı ürünler 3 ile 40 mikron arasında ebatlara sahiptir. Tüm bilyeler, üretim tekniklerine uygun bağlayıcı ile tedarik edilmektedir. Bağlayıcılar taşıyıcı reçine sistemlerine uygun bağ oluşturması ile istenilen mukavemet değerlerine ulaşılmasını sağlamaktadır. Cam bilyeler, ebatsal stabilizasyon, akışkanlık ve uygulama kolaylığı getirmektedir. Kullanılan reçine sistemlerindeki yüzey çizilmeye ve aşınmaya karşı korunurken yüzeyde ve renklerde canlılık sağlamaktadır.

Polyester, jelkot, vinilester, epoksi zemin kaplama ve vernik sistemleri için de mükemmel sonuç elde edilmektedir.

Microperl ürün grubuna dahil olan cam bilyeler 20 ve 40 mikron seçenekleri ile mevcuttur. Bu ürün grubundaki bilyeler termoplastik ve termoset reçinelerde kullanılmaktadır. Kullanılmak istenilen reçine sistemine uyum sağlaması amacıyla özel bir bağlayıcı ile kaplı olan bilyeler mükemmel bir bağ oluşturarak son üründeki mekanik değerleri arttırır. Microperl grubuna dahil ürünlerin sağladığı avantajları şöyle sıralayabiliriz;

 Son üründeki yüzey performansını arttırır

 Yüzeyin çizilmesine ve aşınmasına direnç gösterir

 Akışkanlık artar

 Kalıplama sonrasındaki çekmeyi azaltır

 Hızlı ve kolay ekstrüzyon imkanı verir

Bir çok otomotiv parçasında, ev aletlerinde, elektrikli aletlerde, zemin kaplamalarında  (ahşap,boya,epoksi) kullanılmaktadır.

OMicron ürün grubuna dahil olan cam bilyeler 3 ve 5 mikron seçenekleri mevcuttur. Bu ürün grubunda yer alan cam bilyeler boya ve kaplamalarda çizilme ve aşınmaya karşı koruma sağlamaktadır. Termoplastik ve termoset reçinelerde de yüzey performansını arttırmanın yanı sıra ezme direncine de katkı sağladığı görülmüştür. Mükemmel küre şekilleri nedeniyle akışkanlığı da arttırmaktadır. SMC hamurundan üretilmiş evyelerin yüzey aşınmasına ve çizilmelerine karşı koruma sağlayarak, yüzey parlaklıklarını kaybetmeden, kullanım sürelerini arttırmaktadır.

Omnis Kompozit

Recai Turan