Saturday, Apr 20th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Products 2014 yılında meyve-sebze ambalaj trendleri ve yenilikler

2014 yılında meyve-sebze ambalaj trendleri ve yenilikler

 

Taze meyve ve sebzeler perakendeciliğin en geleneksel ürünleri olarak gösterebilinir. Bu segmentte bir trend olmayı hedefleyen herkesin sadece orijinal bir şeyle gelmesi yeterlidir. Çoğu kez tüketiciler için gerçek bir yeniliği köklü bir ürüne çeviren ambalajdır. 

İlk bakışta, basit bir taze gıda, örneğin bir marul başı gibi bir sürü yenilikçi  ambalaj potansiyel olarak görünmez. Ve yine marul üreticileri son yıllarda süpermarket taze gıda bölümlerinde uygulanabilir bir trend oluşturmayı başarmışlardır: Salata tek bir pakette önceden kesilmiş marul türlerinin bir karışımını bir arada birleştirir.

Bu bir ürün sadece ön-işleme sayesinde mümkün hale gelen marul ambalajı için şeffaf folyo torbaların yenilikçi kullanımının kolaylığıdır. 

2014 için yeni salata trendi - ev için küçük bir olay olarak ambalajlama? 

İngiliz şirketi Harvest Salads kolay karışımlarla karşılaştırıldığında gerçekten de daha fazla geri adım attıran bir salata ürününü piyasaya sürdü: Bu marul bırakın önceden kesilmiş olmayı, hatta henüz hasat bile edilmemiştir. Bu görev evde yemek hazırlarken salata paketi açılarak, marullar hasat edilir ve salata hazırlanır. Living Salads markası altında, zaten bugün pazarda kullanılan bitki kaplarından farklı olmayan Britanyalılar plastik kap içinde bulunan toprakta büyüyen küçük marul başlarını dağıtmaktadır. 

Eskiden evde tüketiciler salata hazır oluncaya kadar işaretlenmiş şeffaf dış ambalaj folyosunu kesmez, böylece marulun taze yaprakları evde doğru bir şekilde kesilirdi. Bu fikri Britanyalıların çekici bulup bulmadıklarını 2014 yılı içerisinde öğreneceğiz.  

Sebzeler: Doğru ambalaj sayesinde garnitürden ızgaranın ayrılmaz parçasına 

İsviçreli gıda üreticisi eisberg BBQ ızgara karışımları ile ayrıca hazırlık sırasında deneyim için tüketiciler üzerinde özel bir etkisi olduğuna güveniyor. Hazır marine biftek ve filetoları ızgara alanında demirbaş haline gelmişken, eisberg bir adım daha ileri gidiyor. Salata uzmanı eisberg tamamen taze bitkilerden oluşan ızgara karışımları için kullanılan geri dönüşümlü alüminyum tepsiler içinde ızgara veya fırında doğrudan hazırlanması için uygun olan ızgara için hazır sebze karışımını sunar. Karışım vakum paket içindedir ve böylece ızgaradan daha önce uzun süre taze kalır. 

Meyve ve sebze ambalajlama: Kaynak verimliliğine odaklanır

Evde hasat edilebilen marul ve sebze karışımının her ikisi de 2014 Fruit Logistica İnovasyon Ödülü (FLIA) için aday gösterildi. On aday arasında en yenilikçi ambalajlardan ikisi olan ambalaj uzmanları tarafından son iki yılın megatrendleri olarak tanıtıldı. Hollandalı üretici BrimaPack BV gıda kayıplarının önlenmesine katkıda bulunarak 5-8 gün arasında brokoli başlarının raf ömrünü uzatan bir folyo geliştirdi. Ve Avusturyalı ambalaj toptancısı Verpackungszentrum Graz genellikle patates, soğan ya da narenciye için kullanılan kompostlaştırılabilir, selüloz bazlı file tüplerini geliştirdi. 

interpack.com