Saturday, Apr 20th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Products Beckhoff sürücü teknolojisi: ambalaj teknolojisi için XTS

Beckhoff sürücü teknolojisi: ambalaj teknolojisi için XTS

 

Optimize edilmiş malzeme akışı makine maliyetlerinde yüksek tasarruf potansiyeli sağlıyor. Beckhoff’un PC ve EtherCAT tabanlı kontrol teknolojisi, bağımsız ambalajlama makinelerine ve komple ambalajlama hatlarına yönelik tüm işlem zincirinin kontrol edilebilmesini ve gözetim altında tutulabilmesini sağlıyor. Yeni XTS (eXtended Transport System) sürücü teknolojisini kompakt bir tasarıma sığdırarak bir devrim yaratıyor ve ambalajlama makinelerine yönelik tamamıyla yeni konseptleri mümkün kılıyor. XTS, klasik mekanik sistemleri yenilikçi mekatronik mühendisliği ile değiştiriyor. Bağımsız ürün taşıma işlevini sürekli bir malzeme akışı ile gerçekleştiriyor.

Dolum, biçimlendirme, kapama, etiketleme, toplama ve paletler üzerinde paketleme işlemleri Endüstriyel PC’ler ve TwinCAT otomasyon yazılımı ile baştan sona kadar gerçekleştirilebiliyor.  FachPack’deki fuarda sergilenecek yeni Beckhoff ürünleri arasında yeni çoklu dokunmatik panel serisi ve gıda endüstrisine yönelik paslanmaz çelik tasarımlı komple kontrol çözümü yer alıyor.

XTS, lineer ve rotasyonel sürücü sistemlerinin avantajlarını bir araya getiriyor.

Beckhoff’un ürettiği yeni XTS sürücü sistemi makine mühendisliğine yeni bir özgürlük sunuyor. Motor, güç elektronikleri ve konum ölçümü ile birlikte tamamen sisteme dahil ediliyor. Bir ya da daha fazla kablosuz ve hareketli modülleri halinde olan taşıyıcı, neredeyse tamamen isteğe bağlı ve esnek bir yol konfigürasyonuyla 4 m/s oranına ulaşan son derece yüksek dinamik özelliklerle kontrol edilebilir. Bu sayede, XTS, sürücü teknolojisinde kompakt tasarımlı bir devrim yapıyor:

Taşınan malzeme hareket sırasında toplanabiliyor ve gruplanabiliyor. Senkronizasyon, durdurma ve başlatma işlemleri tüm yol üzerindeki herhangi bir istasyondan gerçekleştirilebiliyor. 

 Mekanik tutucular bununla dağıtılabiliyor. 

 Makine hacmi azami ölçüde kullanılabiliyor: çıkış ve geri geliş yolları ile eğriler aktif şekilde malzeme taşıyabiliyor. 

 Taşıyıcılar daima ürün akışı ile çalışabiliyorlar. Hiçbir geri dönüş yoluna ya da geri dönüş hareketine ihtiyaç duyulmuyor. 

 Ürünler üretim durdurulmaksızın değiştirilirken biçim değişikliği yalnızca bir yazılım ayarı ile gerçekleştirilebiliyor.

Hareketler, taşıyıcıların TwinCAT otomasyon yazılımında “standart” servo eksenleri olarak haritalandırılması ile idare ediliyor.

Ambalajlama endüstrisi için açık otomasyon çözümleri

TwinCAT, PLC, Hareket Kontrolü, yüksek hassasiyetli ölçüm teknolojisi, Durum Gözleme ve robotik teknolojisini tek bir platformda birleştiriyor. Bu sayede tüm işleme adımları tek bir PC tarafından idare edilebiliyor. PLC kütüphaneleri ve fonksiyon blokları, ambalajlama endüstrisi için benek kontrolü, döngü ya da sarkaç kontrolü, hızlı kam kontrolörü, çoklu kam, uçan testere, tork kontrolü ve robotların doğrudan PC Kontrolüne entegrasyonuna yönelik TwinCAT Kinematik Dönüşüm gibi özelleştirilmiş hazır çözümler sunuyor.

BECKHOFF 

Türkiye