Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Huhtamaki, Elif Holding’i satın aldı

Huhtamaki, Elif Holding’i satın aldı

Finlandiya merkezli global ambalaj şirketi Huhtamaki, Elif Holding A.Ş.’yi (“Elif”) satın almak için hisse devri anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşma kapsamında Elif, Huhtamaki’nin esnek ambalaj iş segmentinin bir parçası olacak. Huhtamaki’nin resmi web sitesinde yayınlanan açıklamada satın alma bedelinin 412 milyon Euro olduğu belirtildi. Finlandiyalı şirket, satış fiyatının “borçlardan ve nakitten arındırılmış” olduğu bilgisini vererek, “Satın alma, şirketimizin esnek ambalaj ürün gamını ve var olduğu coğrafyaları genişletecek” açıklamasını yaptı. 36 ülkede 82 üretim merkezine sahip Huhtamaki, 18.200 çalışanı ile dünyanın önde gelen sürdürülebilir ambalaj şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin 2020 yılı cirosu 3,3 milyar euro olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin en büyük esnek ambalaj üreticileri ve ihracat şirketleri arasında yer alan Elif ise, Türkiye ve Mısır’da son teknolojiye sahip iki üretim tesisine sahip. 50’yi aşkın ülkede ve çoğunluğu uluslararası şirketlerin oluşturduğu 200’den fazla üretim tesisine esnek ambalaj çözümleri sunmakta olan Elif, alanında sektörün önemli firmalarından biri olarak faaliyet gösteriyor.

Elif’in satın alınmasının, Huhtamaki’nin 2030 büyüme stratejisini ve yüksek sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını destekleyeceği belirtilen açıklamada Huhtamaki Başkanı ve CEO’su Charles Héaulmé’nin: “Bu satın almayı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Harika bir portföyü, sürdürülebilirliğe güçlü bir şekilde odaklanması ve yüksek büyüme hedefleri ile Elif, Huhtamaki için mükemmel bir seçimdir. Elif’in kendi alanında lider olan çok uluslu şirketlerle onlarca yıllık stratejik ortaklıklarından, güçlü ve yetenekli liderlik ekibi ile müşterilerine odaklanmasından etkilendik. 2030 büyüme stratejimiz, özellikle Elif’in güçlü bir şekilde desteklediği sürdürülebilirlik ve rekabetçilik odaklıdır. Yeni sahiplik altında başarılarını sürdürmek için Elif’in yönetimi ile çalışmayı dört gözle bekliyorum. Elif’in

Grup CEO’su Selçuk Yarangümelioğlu’na, Elif’in Grup CFO’su ve MEA GM Mehmet Çayırezmez’e, liderlik ekibine ve tüm Elif organizasyonuna Huhtamaki ailesine hoşgeldiniz demekten mutluluk duyuyorum. İşi daha da büyütmek ve küresel olarak mevcut ve yeni müşterilere yenilikçi sürdürülebilir ambalaj çözümleri sunmak için mevcut güçlü temelleri birlikte inşa etmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Elif CEO’su Selçuk Yarangümelioğlu ise konu ile ilgili olarak: “Sürdürülebilirlik ve büyüme vizyonumuzu paylaşan bir şirket olan Huhtamaki’ye katılmaktan heyecan duyuyoruz. Elif, sınıfının en iyisi varlık tabanı, hizmet ve kalite ile her zaman çok uluslu şirketler için özel bir ortak olmuştur. Yeni sahiplik altında, küresel olarak müşteri tabanımıza sürdürülebilir çözümler sunmaya, hızla büyüyen gelişmekte olan pazarlara odaklanmamızı güçlendirmeye, ölçek aracılığıyla sinerjiler gerçekleştirmeye ve yeteneklerimizi genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

Huhtamaki, Elif’i 412 milyon Euro (483 milyon ABD Doları) nakitsiz borçsuz satın alma fiyatı karşılığında satın alacak. Huhtamaki’nin Elif’i satın almasının finansmanını desteklemek için Huhtamäki Oyj, işlemde danışman olarak da görev yapan Citi ile 500 milyon ABD Doları tutarında bir köprü finansmanı anlaşması imzaladı. İşlem, Rekabet Kurumu onayından sonra tamamlanacak. Her iki şirket de kapanışa kadar her zamanki gibi çalışmaya devam edecek.