Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Toyo Matbaa Mürekkepleri yükselişini sürdürüyor

Toyo Matbaa Mürekkepleri yükselişini sürdürüyor

Şirket, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde geçen yıla göre 58 basamak yükseldi

Mürekkep üreticilerinden Japonya merkezli Toyo Ink Group’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2020 yılı verilerine göre Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde 192’nci sırada yer aldı.

İstanbul Sanayi Odası’nın şirketlerin finansal verilerini, Ar-Ge harcamalarını ve çalışan sayılarını dikkate alarak yapmış olduğu anket sonucunda açıklanan İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde Toyo Matbaa Mürekkepleri, geçen yıla göre 58 basamak yükselerek 192’nci sırada yer aldı. 2017 yılından itibaren istikrarlı şekilde büyümesini sürdüren şirket, en son yayınlanan Turkishtime Dergisi’nin Türkiye genelinde yürütmüş olduğu Ar-Ge 250 Araştırması’na göre de Türkiye'de Ar-Ge harcaması yapan 500 şirket arasında 253'üncü oldu.

50 yılı aşkın süredir ülkemizde faaliyet gösteren Toyo Matbaa Mürekkepleri’nin, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında ambalaj ve basım sanayinin ihtiyaçlarına yönelik ürünlerin üretimini gerçekleştirmesinin yanında yapmış oldukları yatırım, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile her geçen gün hızla büyüdükleri belirtiliyor. Şirket bu büyümesine ek olarak Avrupa, Afrika, Rusya ve Ortadoğu’dan oluşan geniş bir coğrafya için üretim ve satış üssü olma konusundaki kararlılığını da 4 yıldır İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde göstermiş olduğu istikrarlı yükseliş ile bir kez daha ortaya koydu.  

Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli “Elde ettiğimiz başarı elbette ki çok kıymetli. Bu nedenle ekip olarak oldukça mutlu ve gururluyuz. Son 4 yıldır yükselen grafiğimizin sürdürülebilir bir başarı kriteri olduğunun farkındayız. Bu bilinç ile yatırım ve faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Toyo Matbaa Mürekkepleri olarak üretmiş olduğumuz ürün grupları dâhil olmak üzere yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda dünya çapında uyum yakalamaya ve sürdürülebilir iş süreçleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Aynı zamanda geliştirdiğimiz yeni ürün grupları ve üretimin her aşamasına dâhil ettiğimiz kalite süreçleriyle sektörün geleceğinin şekillenmesine de katkı sağladığımıza inanıyoruz” dedi.