Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News PAGDER Genel Kurulu gerçekleştirildi

PAGDER Genel Kurulu gerçekleştirildi

PAGDER, yeni yönetim döneminde Selçuk Gülsün liderliğinde devam etme kararı aldı.

Türkiye’nin ilk sivil toplum yapılanmalarından biri olan PAGDER’in 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı, TİM Başkanı İsmail Gülle, İKMİB Başkanı ADİL Pelister, PAGDER Onursal Başkanı Muammer Yüceler, PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz ve üyelerinin katılımı ile yapıldı. Tek liste girilen seçimde Selçuk Gülsün’ün başkanlığındaki yönetim listesi PAGDER’in 2021-2024 dönemini yeniden devraldı. 

Bir önceki dönemde de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Selçuk Gülsün genel kuruldaki konuşmasında; 37. Yönetim Kurulu olarak üç yıllık görev süresi boyunca en fazla önem verdikleri konulardan biri olan kurumsallık üzerine çalışarak karar alma mekanizmalarında çok sesliliği sağladıklarını ifade ederken,  “Pandemi döneminde fiziksel olarak bir araya gelmek zorlaşsa da varoluş amacımız olan hak savunuculuğu faaliyetlerimize devam ederek sektörümüzün yapısal sorunlarını dile getirmeye devam ettik. Reaktif değil proaktif bir yaklaşımı benimsemeye ve sorunları ortaya koyarken çözüm önerileri geliştirmeye özen gösterdik. Bunun en canlı örneğini plastik geri dönüşüm sektöründe atık ithalatı mevzuatı ile ilgili henüz ortada bir kısıtlama yokken basında yer alan haberlerden bir algı yönetimi söz konusu olduğunu hissederek 2019 yılı Nisan ayında geniş katılımlı bir çalıştay düzenleyerek ortaya koymuş olduk” dedi.

Konuşmasının devamında 37. Yönetim Kurulu döneminde gerçekleşen faaliyetlere sırasıyla değinen Selçuk Gülsün, 1. Etap çalışmaları tamamlanıp 2. Etap çalışmaları başlamış olan PAGDER-ASLAN Organize Sanayi Bölgesi’nde önce TOY-KOOP ve sonrasında EVSİD ile protokol imzalandığını paylaşırken sektörün yatay ve dikey kümelenmesi açısından ihtisas OSB’lerin çok önemli bir rol oynadığını dile getirdi.  

Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine her daim destek veren dernek misyonu doğrultusunda, 2014 yılında hayata geçirilen Yuvaya Dönüşen Plastikler projesine bu dönemde de devam edildiğini ve bağışların hız kazandığını ifade eden Selçuk Gülsün proje kapsamında bağışlanan kulübelerin yerine ulaşmasından dolayı duyduğu mutluluğu paylaştı ve projeyi destekleyen tüm partnerlere teşekkürlerini sundu. Bu projeye ek olarak görev yaptıkları dönem boyunca Elazığ ve Malatya’da gerçekleşen depremlerin ardından hızlıca yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Gülsün, virüs ile henüz yüzleştiğimiz pandeminin ilk günlerinde derneğin sağlık çalışanları için hayata geçirdiği Sağlık Siperi projesini katılımcılarla paylaşırken sosyal sorumluluk projelerine gelecek dönemde de ağırlık verileceğinin altını çizdi.

Gülle: “Ülkemiz ihracatı 200 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerliyor”

PAGDER’in yürüttüğü sosyal sorumluluk projelerini takdirle izlediklerini belirten TİM Başkanı İsmail Gülle bu projelerin yanı sıra sektörün performansının kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, “Gördüğünüz gibi sektörlerimiz büyük bir performans sergiliyor biz de bu durumda, olanı takdir ediyor olması gerekenin de hedefini koyuyoruz. Ülkemiz ihracatı 200 milyar dolarlık ihracat hedefine emin adımlarla ilerliyor, pandemi dönemindeki krizi avantaja çevirerek sivil toplum kuruluşlarımızın da dikmiş olduğu fidanları büyütecek ve ihracatımız göğsümüzü yıl sonunda kabartacak” dedi. 

Pelister: “Pandeminin yarattığı olumsuzluklara rağmen gerçekleşen ihracat artışı büyük bir başarıdır”

Kimya sektörünün en geniş ağını oluşturan plastik sektörünün, en çok ihracat yapılan alt sektörlerden biri olduğunu konuşmasının başında hatırlatan İKMİB Başkanı Adil Pelister, “Plastik ve plastik mamulleri başlığında yapılan ihracat pandemiye rağmen bir artış göstererek 6.3 milyar dolarlık bir seviyede gerçekleşti. 2020 yılında küresel boyutlarda gerçekleşen olumsuz gelişmelere rağmen bu artış büyük bir başarıdır. Ulusal ve küresel boyutta virüsü kontrol altına almış olabilirsek gerek sektörel bazda gerek ülkemiz ihracatı bazında bu sene inşallah bu rakamların çok üstünde ihracatlar gerçekleştireceğiz” dedi. 

Yüceler: “Zamanında çok büyük mücadeleler verdik”

Geçmiş yıllarda yaşanan zorluklardan, bunlara nasıl göğüs gerdiklerinden söz eden PAGDER Onursal Başkanı Muammer Yüceler, “Derneği kurduğumuzda Türkiye’de başka bir kurum yoktu, bu nedenle büyük mücadelelerle ülke çapında faaliyet göstererek özellikle hammadde konusunda yaşanan sıkıntılar için çalışmalar yürüttük” dedi. 

Karadeniz: “Hayatta başarılı olunur değerli olmaya çalışın”

Öncelikle STK’lar konusundaki hassasiyetini ifade eden PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz, “Hayatta başarılı olmaya değil değerli olmaya çalışın. Hayatta verdiğinden daha fazlasını alan her insan başarılı olur ancak daha önemlisi şudur; değerli insan aldığından daha fazlasını veren insandır ve değerli insan etrafına ve ülkesine katkıda bulunur” dedi. 

PAGDER’de yeni yönetim ve denetim kadrosu

Pagder’in 38. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucu seçilen yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri;

Tisan Mühendislik Plastikleri (Selçuk Gülsün), Güven El Plastik (Kenan Benliler), Boliş Plastik (Ali Alper Olgun), Tetra Polimer (Tarık Özdemir), Hür-mak Plastik Otomotiv Makine (Burç Angan), Gürlek Plastik (Oğuz Han Gürlek), Beno Plastik (Hakan Dirgeme), Nüve Plastik (Melih Ateşcan), Mete Plastik (Pelin Karadeniz),

Yönetim Denetim Asil Üyeleri;

Fortis Plastik (Murat İçin), Gökhan Plastik (Halil Gökhan Can), Ekin Makine (Latife Karabulut)

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri;

Pimar Plastik (Aydın Hülagü), Altan Plastik (Kemal Altan), Yapraksan Plastik (Volkan Yaprak), Semi Elektronik (Ünal Aykun), Erka Ambalaj (Selahattin Yılmaz), Borbaylar Polimer (Yavuz Çoroğlu), Enelkon Elektronik (Serhat Balta), Gurbetçiler Plastik (Ömer Köstek), Akso Polimer (Hakan Usta)

Yönetim Denetim Yedek Üyeleri;

Gema Polimer (Erkan Aydın), Üstün İş Makine (Murat Bektaş), Yelkenciler Mühendislik (Hakan Yelkenci)