Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Sesotec FLAKE SCAN, 2021 Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’nde finale kaldı

Sesotec FLAKE SCAN, 2021 Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’nde finale kaldı

Sesotec’in FLAKE SCAN plastik flake analiz sistemi bu yılki Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’nde prestijli “Yılın Geri Dönüşüm Makinesi İnovasyonu” ödülüne aday gösterildi. FLAKE SCAN malzeme analiz sisteminin, plastik flake’lerin doğru kalitesini tespit ederek bunları dakikalar içinde geri kazanma imkânı sunduğu belirtiliyor.

Plastik flake ve geri kazanılmış plastiğin kalitesi, plastik işleyicilerinin ve imalatçılarının geri dönüştürülmüş plastiğin kullanımını ve satışını kârlı bir şekilde gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini belirlemede kritik öneme sahiptir. Geri dönüştürülmüş malzemenin nasıl kullanılacağına bağlı olarak, bir malzeme serisinin kalitesini değerlendirmek adına genelde ayrıntılı manuel, görsel veya termal numune analizleri gerekir. Numune analizleri aynı zamanda geri dönüşüm tasnif işleminin etkinliğini değerlendirme aracı olarak da kullanılır. Bu numune analizleri tamamen örnek teşkil etmez ve ayrıca ilave kaynak, maliyet ve zaman gerektirir.

Plastik flake ve geri kazanılmış plastik için geleneksel numune yöntemlerine kıyasla, Sesotec FLAKE SCAN doğruluk, harcanan zaman ve kaynaklar bakımından önemli gelişmeler sunuyor. FLAKE SCAN analiz sistemi plastik flake’lerin ve geri kazanılmış plastiğin kârlı kullanım için yeterince saf olup olmadığı hakkında karar verirken hızlı bir şekilde yararlanılabilecek veriler sunuyor.

Ayrıca, tüm geri dönüşüm sürecinin etkinliği hakkında bilgiler sunarak tesisteki bileşenlerin ayrı ayrı olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamaya yardımcı oluyor.

Sesotec Geri Dönüşüm Grup Direktörü Michael Perl konu hakkında şunları söyledi: “FLAKE SCAN’ın Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’nde finale kalmasından mutluluk duyuyoruz. FLAKE SCAN’ın avantajı, bir flake serisinin bileşimini sadece birkaç dakika içinde tespit edebilmesidir. Üç sensörden oluşan kombinasyon (renk, yakın kızılötesi ve metal), renk hatalarını, plastik türlerini ve metal kirleticileri tespit ederek otomatik olarak malzeme numunelerin kesin ve yeniden üretilebilir analizlerini sunuyor.

Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Fuarı, 4 ve 5 Kasım tarihlerinde RAI Amsterdam Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 2021 yılının kazananları etkinliğin ikinci gününde duyurulacak. Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri, Avrupa Plastik Geri Dönüşümcüleri (PRE) ve Crain Communications tarafından organize ediliyor. Etkinlik, Avrupa plastik geri dönüşüm sektöründe yer alan şirketleri kuruluşları ve bireyleri bir araya getiriyor.