Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Ankutsan 2021 için 1,8 milyar TL ciro hedefliyor

Ankutsan 2021 için 1,8 milyar TL ciro hedefliyor

Oluklu mukavva sektörünün öncü şirketlerinden Ankutsan, 2020 cirosunu bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 arttırdı. Şirketinin 2014 yılından bu yana her dönemde sektörünün oldukça üzerinde büyüme kaydettiğinin altını çizen Ankutsan Yönetim Kurulu Başkan’ı Rüstem Kesgi, hızlı ve sürdürülebilir büyümenin en önemli kaynağını, müşterilerinin beklentilerine uygun, inovatif ve hızlı çözümler sunmaları olarak gördüklerini dile getirdi.

Ülkemizi derinden etkileyen koronavirüs pandemisine rağmen göstermiş oldukları büyümenin önemli bir başarı olduğunun altını çizen Rüstem Kesgi “Dünyayı saran virüsün yarattığı tüm olumsuz gelişmelere rağmen tarihimizin en yüksek cirosuna ulaştık. Sektörümüzdeki tüm daralma beklentilerine karşın şirket olarak bu yılda büyümemizi sürdürecek, 2021 yılında 1,8 milyar TL ciro hedefini aşmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Rüstem Kesgi, “Gelişen dijital altyapımız ve Endüstri 4.0 yaklaşımı ile kurduğumuz üretim tesislerimiz ile dünyanın her yerine hizmet verir ve her yerinden ulaşılabilir konumdayız. 2020 yılında Ankutsan ailesine dâhil olan yeni müşterilerimiz ile gücümüze güç katmaya devam ediyoruz‘’ şeklinde konuştu. Geçen yıla göre tonaj bazında yaklaşık yüzde 30 büyüdüklerini dile getiren Kesgi, ihracatta bu yıl dolar bazında yüzde 45 büyüme ve 50 milyon dolar ciro ile sektöründe önemli bir konumda olan şirketinin, ihracat rakamlarını 2021 yılında daha da artıracaklarını ifade etti. Global bir marka olma yolunda ciddi katkı sağlayacak Turquality programına da dikkat çeken Kesgi, “Turquality kapsamında dâhil oldukları marka desteği programı ile birincil hedef pazarlarımızda hızla büyüyeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca bu yıl gerçekleşecek olan birçok fuara katılarak Türkiye’yi ve Ankutsan’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı. Şirket ayrıca Türkiye’de en yüksek ihracat yapan ilk 1000 şirket arasında yer alıyor.