Thursday, Mar 28th

Last updateFri, 22 Mar 2024 8am

You are here: Home News Çimento torbası harç malzemesi olacak, kaybolacak

Çimento torbası harç malzemesi olacak, kaybolacak

Kâğıt ambalaj üreticisi Işıklar Ambalaj, dünyanın önde gelen kraft kâğıt üreticisi Billerud Korsnäs ile işbirliği yaptı. Anlaşmayla birlikte, Işıklar Ambalaj üreteceği çimento torbalarında Billerud Korsnäs tarafından geliştirilen D-Sack ürün teknolojisini kullanacak. Ambalajlar çimento harcı ile birlikte karıştırılacak, etkileşim başladığında ambalaj yok olacak.

Başta çimento ve yapı malzemeleri olmak üzere birçok kullanım alanına yönelik kâğıt ambalajlar üreten Işıklar Ambalaj, kraft kâğıt üreticisi Billerud Korsnäs ile yeni ürün teknolojileri kapsamında önemli bir işbirliği gerçekleştirdi. Anlaşma doğrultusunda Billerud Korsnäs tarafından geliştirilen D-Sack ürün teknolojisi, Işıklar Ambalaj’ın üreteceği yeni kraft ambalajlarda kullanılacak.

Yenilikçi ürün teknolojisi ile ilgili bilgiler veren Işıklar Ambalaj Genel Müdürü Volkan Girişken, D-Sack özellikli ambalajların, çimento ile karıştırıldığında malzemenin bir elementi haline geldiğini belirtti. Girişken, “D-Sack sayesinde çimento ve yapı malzemeleri ambalajları artık bir atık haline gelmeyecek” dedi.

Konya ve Erbil’de Üretilecek!

Işıklar Ambalaj olarak sürdürülebilir ürün teknolojilerine odaklandıklarını ifade eden Girişken, kaybolan torba teknolojisiyle hem çevre kirliliğini azaltacaklarını hem de müşterilerinin karlılıklarını artıracaklarını söyledi. D-Sack teknolojili ürünler Işıklar Ambalaj’ın Konya ve Irak Erbil’de bulunan fabrikalarında üretilecek.

Işıklar Ambalaj Hakkında

Işıklar Enerji ve Yapı Holding şirketi olan Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş, Türkiye’nin önde gelen kâğıt ambalaj üreticilerinden biridir. Şirket üretime 1969 yılında Bartın’da kurulan kâğıt torba fabrikası ile başlamıştır. Bugün, biri Konya’da diğeri ise Irak’ın Erbil kentinde kurulu iki fabrikası ile hem bulunduğu pazarlara yönelik üretim yapmakta hem de Türkiye fabrikasından, üretiminin yarısından fazlasını 40’ın üzerinde ülkeye ihraç etmektedir.