Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Türkiye AsiaStar 2018’den 11 ödülle döndü

Türkiye AsiaStar 2018’den 11 ödülle döndü

Türkiye, Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan ve Asya’nın Ambalaj Oscar’ı olarak anılan AsiaStar Yarışması’ndan 11 ödülle döndü. 

Asya Ambalaj Federasyonu (APF) tarafından her yıl düzenlenen ve Asya’nın Ambalaj Oscar’ı olarak anılan AsiaStar Yarışması’nın kazananları Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılan jüri toplantısının ardından açıklandı. Türkiye'den 13'ü ürün, 13'ü öğrenci projesi olmak üzere 26 başvurunun yapıldığı yarışmaya toplamda ise 164 başvuru geldi. Ambalaj Ay Yıldızları 2018 Yarışması’nda finale kalan Türk şirketleri, AsiaStar 2018’de Tüketici kategorisinde 3, Taşıma kategorisinde 1 ve Eko-Ambalaj kategorisinde 1 olmak üzere toplam 5 ödüle layık görüldü. 14. Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda dereceye giren genç tasarımcılar ise yarışmanın Öğrenci Kategorisi'nde 6 ödül kazandı. Böylece Türkiye AsiaStar 2018'de 11 ödülün sahibi oldu. 

AsiaStar’da ödül alan şirketleri ve genç tasarımcıları kutlayan Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, bu tip uluslararası yarışmalarda elde edilen derecelerin sektör açısından çok önemli olduğunu söyledi. ASD tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2018 Yarışması’nda kazananların ve Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması'nda dereceye giren projelerin WorldStar ve AsiaStar gibi uluslararası ambalaj yarışmalarına katılarak hem ülkemizi gururlandırdığını hem de Türkiye ambalaj sektörünün küresel piyasalardaki rekabet gücünü artırdığını kaydeden Sarıbekir, şöyle devam etti: 

"ASD olarak hem ulusal ve uluslararası düzeyde sektörün gelişimi için çalışıyoruz. Özellikle katma değerli ürünler ve tasarım konusunda daha iyi yerlerde olmayı hedefliyoruz. Türk ambalaj sektörü olarak teknoloji, kalite ve ürün çeşitliliği konusunda Avrupalı şirketlerle yarışacak düzeydeyiz. Uluslararası arenada elde ettiğimiz başarılar Türkiye ambalaj sektörünü, Avrasya’nın ambalaj merkezi olma yolunda ileriye taşıyor”

AsiaStar Yarışması 2018 Türkiye Kazananları 

Tüketici kategorisi

• O'cup - Harman Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti.

• Vitanella Premium Çay Kutuları - Teksan Teneke Kutu Amb. San. ve Tic. A.Ş. 

• JackDaniel's Tennessee Honey - Teksan Teneke Kutu Amb. San. ve Tic. A.Ş. 

Taşıma kategorisi

• PickupTray - Mondi Tire Kutsan Kâğıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş.

Eko-Ambalaj kategorisi

• Pratik Market Torbası - Netpak Ambalaj San. Tic. A.Ş.

Kazanan Öğrenciler 

• SpinMilk - Mehmet Ali Seven - Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

• TastyCheese Peynir Ambalajı - Denizhan Arda - ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans

• Kalem Ambalajı -Denizhan Arda - ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans

• Go-Poo - Berk Şahin - Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

• Sphagett - Seher Naz Ayhan - İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

• Suntoy - Gizem Karataş - ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü