Tuesday, Apr 16th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News Türk Tuborg A.Ş.’ye iki büyük ödül

Türk Tuborg A.Ş.’ye iki büyük ödül

Haziran ayında İtalya’da düzenlenen A'Design yarışmasında altın madalya kazanan Türk Tuborg Bira ve Malt San. A.Ş.’nin Şişecam Cam Ambalaj tarafından tasarlanan şişesi, Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği 8. Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nda da içecek kategorisinin altın ödülü ile birlikte Altın Ambalaj Ödülü’ne layık görüldü.

Geçen sene 3 üründen oluşan özel bir seri çıkaran Türk Tuborg A.Ş.’nin Şişecam Cam Ambalaj tarafından tasarlanan ve üretilen şişesi, Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin düzenlediği “Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması”nda içecek kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Aynı törende Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliği ile verilen ve gecenin büyük ödülü olan Altın Ambalaj Ödülü’nü de kazanan bu sıra dışı tasarım geceyi 2 ödülle tamamladı.

Köşeli şekli, kolay tutulan geniş gövdesi ve sağlam yapısıyla standart şişelerden ayrılan tescilli şişe tasarımının etiketleri için de özel bir tasarım ve üstün kalitede malzeme kullanıldı. Aynı şişe tasarımı Haziran ayında İtalya’da düzenlenen A'Design yarışmasına katılarak da ödüle layık görülmüştü.

Ambalaj Ay Yıldızları ödülleri, 12 Ekim Cuma akşamı Raffles İstanbul Otel’de gerçekleşen törenle dağıtıldı. Ambalaj ve tasarım dünyasının büyük ilgi gösterdiği törende ödülleri almak üzere Türk Tuborg A.Ş. CEO’su Damla Birol ile Şişecam Cam Ambalaj Tasarım Müdürü Tamer Öztürk sahneye davet edildi.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması, WPO-World Packaging Organization (Dünya Ambalaj Örgütü) ve APF-Asian Packaging Federation (Asya Ambalaj Federasyonu) tarafından akredite edildiği için uluslararası arenada yetkinliğe ve geçerliliğe sahip ülkemizdeki tek organizasyon olma özelliği taşıyor.