Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Yeni Nesil Ekstrüzyon Semineri’nde Dr. Peter Cox plastik sanayicileri ile buluşacak

Yeni Nesil Ekstrüzyon Semineri’nde Dr. Peter Cox plastik sanayicileri ile buluşacak

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), plastik sektörüne yönelik eğitim faaliyetlerine ekstrüzyonla işlemede etkili ve verimli süreç yönetimi sağlayacak önemli bir etkinlikle devam ediyor. Ekstrüzyon alanında Avrupa’nın önde gelen isimlerinden olan İngiliz Dr. Peter Cox, PAGDER’in düzenlediği Yeni Nesil Ekstrüzyon Semineri’nde konuşmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), plastik teknolojilerinin önemli proseslerden biri olan ektrüzyonla işleme tekniğine yönelik bir eğitim semineri düzenliyor. Sanayicilere ve profesyonellere yönelik düzenlenecek Yeni Nesil Ekstrüzyon Semineri’nin konuşmacısı ise, Avrupa’nın önde gelen isimlerinden, 40 yılı aşkın tecrübeye sahip İngiliz Dr. Peter Cox olacak.

PAGDER organizasyonuyla, 8 Kasım 2018 tarihinde, İstanbul’da Fairmont Quasar Otel’inde gerçekleştirilecek seminerde, Dr. Peter Cox seminer süresince polimer malzeme esaslı tek ve çok katmanlı boru, film ve levha imalatı yapan işletmelerin üretimlerinde performans iyileştirme ve verimlilik çalışmalarına önemli kazanımlar sağlayacak.

Dr. Cox tarafından verilecek seminerin, plastik sanayi işletmelerinin operasyonel verimliliğine katkı sağlarken işverenler için ise gerek işletme içi giderlerde düşüşe, gerekse operasyonel çıktılarda değer kazanımları sağlayacağını ifade eden PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Gülsün, “Türkiye plastik sanayisinin katma değerli ürünler üreterek küresel piyasalarda daha fazla söz sahibi olabilmesi adına nitelikli eğitim ve insan kaynağına her dönem daha fazla ihtiyaç duyuyor” dedi.

Proses verimliliği, performans ölçümü gerçekleştirmenin ipuçları, sorun giderme yöntemlerinin edinimi gibi konulara yönelik önemli bilgilerin katılımcılarla paylaşılacağını ifade eden Gülsün, “Çevremizdeki gerek teknolojik, gerekse ekonomik hızlı değişimler karşısında sektörümüzün günün gerekliliklerinin gerisinde kalmaması adına ortaya koymuş olduğumuz çalışmalar çerçevesinde geçmiş dönemlerde olduğu gibi alt ihtisas kollarına göre dünyada uzmanlaşmış eğitmenleri ülkemiz plastik sanayicisi ile buluşturmaya devam ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Seminer İçeriği

Tek ve Çok Katmanlı Boru, Film ve Levha Üretiminde Ekstrüzyon ve Kalıp Teknolojisi

• Ekstrüderin bileşenleri;

  - Motorlar

  - Kovan besleme geometrisi

  - Vida geometrileri

  - Yağ pompaları

  - Kalıplar

  - Boru kalıbı geometrisi

• Vida profilinin eriyik niteliğine etkisi

• Ekstrüderin performansını değerlendirmek için kullanılabilecek parametreler

• Boru, levha, şişirme ambalaj ve film ekstrüzyonu hatlarının bileşenleri

• Çok katmanlı üretimde genel olarak kullanılan kalıplar

• Ekstrüderin performansını belirleme bakımından polimerlerin özellikleri

• Ekstrüzyonda hata giderme yolları