Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Elif, yeni yatırımları ile hazır torba kapasitesini artırmaya devam ediyor

Elif, yeni yatırımları ile hazır torba kapasitesini artırmaya devam ediyor

Esnek ambalaj sektörünün global tedarikçisi Elif, değişen ve gelişen müşteri ihtiyaçlarına yönelik gelişmiş ürünler ve yeni özellikler sunabilmek için hazır torba üretim hatlarına önemli bir yatırım yaparak kapasitesini %50 arttırdı.

Dik duran torba (stand-uppouch), dörtkenarı kaynaklı quad torba (quad-seal bag) ve düztaban torba (flat bottom bag) üretimi kapasitesini %50 arttıran Elif gerçekleştirdiği inovasyonlar ve yatırımlar zincirine bir yeni halka daha ekleyerek Pouch (dik duran torba) makine hattını kurdu.

Ambalaj sektöründe son yılların en çok konuşulan alanlarından biri olan hazır torbalar aynı zamanda sektörün inovasyon ritminin de en hızlı attığı ürün grubunu oluşturuyor. Hazır torbalar sağladığı pazarlama avantajları, aynı amaca hizmet eden ambalaj türlerine göre sunduğu maliyet ve çevre faydalarının yanı sıra farklı özellikleri sayesinde tüm taleplere cevap verme yeteneği ile marka sahiplerinin ilgi odağı olmayı başardı. Dik duran torba (stand-up pouch), dörtkenarı kaynaklı quad torba (quadseal bag) ve düztaban torba (flat bottom bag) olarak başlıca 3 gruba ayrılan hazır torbalar sağladığı kullanıcı kolaylıkları, ürünü farklılaştırması ve ürüne özel çok çeşitli özellikler sunabilmesi ile sektördeki payını giderek arttırıyor.

Hızlı yükselen bu trend ile beraber hazır torba operasyonlarını son on yıldır sürekli geliştiren Elif, gerçekleştirdiği son yatırımı ile hazır torba kapasitesini %50 oranında arttırırken sunduğu hazır torba özelliklerini de pazar trendlerine paralel genişletmiş oldu. Elif hazır torba ürün portföyü gıda-içecek ve kişisel bakım sektöründen ev bakım ve evcil hayvan bakım sektörüne kadar geniş bir kullanım alanına hizmet ediyor. Açınır kapanır kilit (zipper) ve fermuar (slider), farklı taşıma ve dökme kulpları, likit ürünler için kapak (spout) ve özel şekil opsiyonları ile müşterilerinin çok çeşitli hazır torba taleplerini karşılamayı hedefleyen Elif, hazır torba ürün grubunda gerçekleştirdiği inovasyonlarla müşterilerine değer katmayı amaçlıyor.

‘Yaşam için Ambalaj’ üretmek için inovasyon faaliyetlerini durmaksızın sürdüren Elif, 2016 yılından beri Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğü geri dönüştürülebilir PE hazır torba çözümünün de testlerini de başarı ile tamamladı. Dik duran torbaların çevre dostu avantajlarına geri dönüştürülebilirliği de ekleyen Elif2Pouch, 2030 yılı itibariyle tüm ambalajların geri dönüştürülebilir olması hedefini ortaya koyan yeni Avrupa Birliği Komisyonu geri dönüşüm hedefini de destekliyor. Elif HyPEr, Elif2Pouch, Elif2Twist ve Elif2Label ürünleri ile Elif, özellikle Avrupa ve çevre ülkelerde faaliyet gösteren ve Avrupa Birliği Komisyonu’nun yüksek geri dönüşüm hedeflerine uyum gerekliliği olan müşterilerine önemli bir çözüm sunuyor.