Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home News Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü; “Yüksek teknolojili ürünlerin sanayi içindeki payını arttırmayı hedefliyoruz”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü; “Yüksek teknolojili ürünlerin sanayi içindeki payını arttırmayı hedefliyoruz”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, geleceğin fabrikalarında yer alacak tüm sektör ve paydaşları bir araya getiren WIN EURASIA’yı ziyaret etti. Fuarda Türk sanayicileri ile bir araya gelen ve stantları ziyaret eden Özlü, ileri teknolojili ürünler hakkında bilgi aldı.

Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistemi bir araya getiren WIN EURASIA’ya bir destek de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’den geldi. Özlü, 22 ülkeden bin 800’ün üzerinde firmanın katılımıyla düzenlenen fuarı ziyaret ederek, Türk sanayicilerinin son teknoloji ürünlerini inceleme fırsatı buldu. Start-Up alanı gezen Özlü girişimci üniversite öğrencilerinin geliştirdiği yenilikçi ürünler hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin sanayide yüksek teknolojiye geçişi adına bir program yürüttüklerini vurgulayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü “Bütün amacımız yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ve ihracatımız içindeki yüzde 4’lük payını artırmak yüzde 10-20’lere çıkarmak. Bu fuar uluslararası boyutu olan Türkiye’nin firmalarının, üreticilerinin yer aldığı çok iyi organize edilmiş ve planlanmış bir organizasyon. Umarım Türkiye’de diğer sektörlerde de benzer fuarlar organize edilir ve bizim sanayide yüksek teknolojiye geçiş programına katkıları olur” dedi.

Türkiye’nin teknoloji üretmekten başka çaresi olmadığını söyleyen Özlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknoloji üretmezsek geleceğimiz belirsiz bizim petrol kuyularımız yok doğalgaz yataklarımız yok. Yapacağımız tek şey insan kaynağımızı iyi eğitmek, iyi donatmak ve buna bağlı olarak yüksek teknolojili ürünler üretip yüksek katma değerli işler yapmak. Sanayimizin, derinliği olan mühendislik ve tasarım faaliyetleri üreten kendi teknolojisini üreten bir yapıya dönüştürülmesi gerekiyor. Teknoloji üreten bir Türkiye istiyoruz. Çalışmalarımızı üç ana eksene oturttuk. Bilim merkezi Türkiye, Teknoloji üssü Türkiye, İleri sanayi ülkesi Türkiye. Kısaca bilim merkezi, teknoloji üssü ve ileri sanayi ülkesi hedefine ulaşmak için çalışıyoruz.”