Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home News TAŞPAKON’un ilk uluslararası iş birliği Messe Stuttgart

TAŞPAKON’un ilk uluslararası iş birliği Messe Stuttgart

Avrasya bölgesinin önemli fuarlarından biri olan Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı; IBATECH İstanbul, 12-15 Nisan 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da 12. kez 5 salonda, 50.000 metrekarelik alanda organize edilecek. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu; TAŞPAKON’un, Türkiye’deki 7 bölge federasyonu ve 60 vilayet derneği ile IBATECH İstanbul 2018 Fuarı’nı desteklemesiyle IBATECH İstanbul, Türkiye’nin en çok desteklenen fuarı...

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından iki yıllık aralıklarla düzenlenen IBATECH İstanbul, 12-15 Nisan tarihleri arasında ilgili tüm sektörlerin profesyonellerini CNR Expo’da 12. kez ağırlamaya hazırlanıyor. Büyüyen Türkiye pazarında ve tüm Avrasya bölgesinde sektörünün önemli etkinliği durumundaki IBATECH’e; EKMADER (Ekmek ve Unlu Mamüller Makinaları Sanayicileri Derneği), GIDABİL (Gıda Bileşenleri ve Geliştiricileri Derneği), KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) ve sektöründe lider üye firmaların ardından TAŞPAKON da destek verdi.

“Aşçılık Pastacılık Türkiye Kupası Finali” IBATECH’te

TAŞPAKON’un, Türkiye’de ilk defa uluslararası boyutta gerçekleştirdiği bu iş birliğiyle IBATECH İstanbul, Türkiye’nin en çok desteklenen fuarı oldu. Türkiye’nin çok güçlü olduğu mutfak kültürünü, fuar boyunca hazırladığı yarışma ve etkinliklerle tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan IBATECH İstanbul, konsept gereği Türkiye’de organize edilen tek yarışma organizasyonu “Taşpakon Türkiye Kupası”nın ilk finaline de ev sahipliği yapacak. Fuarın ilk 3 günü sürecek finallerde, aşçılık ve pastacılık eğitimi veren lise, meslek yüksekokulu ve üniversitelerin her gün farklı kural ve konseptlerde yarışan finalist takımlarından birinci olan okula, Taşpakon Türkiye Kupası verilecek. Fuarın son gününde ise TAŞPAKON anasponsoru La Lorraine iş birliği ile canlı ekmek pişirimleri, display ekmek sunumlarından oluşan “La Lorraine Türkiye Şampiyon Ekmekçi” yarışması düzenlenecek. 2016 yılında 114 ülkenin profesyonellerini ağırlayan Türk mutfağının dışarı açılan kapısı IBATECH, TAŞPAKON ile iş birliğini 21-24 Eylül 2019 tarihlerinde Stuttgart şehrinde organize edeceği Avrupa’nın 2. Büyük Fırıncılık ve Şekerleme Fuarı; SÜDBACK ile daha ileri boyutlara taşımayı planlıyor.

Messe Stuttgart, Almanya’nın önemli ticari fuar organizatörlerinden ve 50’den fazla ülkede temsilcilikleri bulunuyor. 2017 yılında 22.711 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini, 1.280.000 ziyaretçi ile buluşturan Messe Stuttgart; aynı yıl 22’si misafir, 35’i kendi organizasyonu olmak üzere 57 fuar düzenledi. Türkiye ofisi İstanbul başta olmak üzere Ankara ve İzmir’de de fuarlar düzenleyen Messe Stuttgart, hedeflerini sağlam ilkeler ve temeller üzerine oturtarak yurt içinde ve uluslararası alanda oldukça saygın bir konuma sahip.