Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Pesco Termo ile güven veren ambalajlar, güven veren makinelerde

Pesco Termo ile güven veren ambalajlar, güven veren makinelerde

Üretmiş olduğu makinelerde günümüzün en son teknolojilerini kullanan Pesco Termo, uzman personeli ve geniş makine ekipman parkuru sayesinde yüksek standartlarda termoform ve özel ambalaj makineleri ile faaliyet gösteriyor. Hedeflerinin ambalaj sektöründe ülkemizi en iyi temsil eden ilk 3 firma arasında yer almak olduğunu belirten Pesco Termo Genel Müdürü Sayın Çetin Akaydın ile firması hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz? Kuruluş aşamalarınız ve gelişim süreciniz hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

33 yıldır makine sektöründe, 20 yılı aşkın bir sürede ambalaj makineleri üretiminde bireysel olarak yer alan biriyim. Pesco Termo ise Termoform ambalajlama sektöründe 2009 yılından bugüne faaliyet göstermektedir. Tecrübesi ile yüksek kaliteli, ileri teknolojiyi benimsemiş profesyonel ekip çalışmasını ön planda tutan, devamlı olarak gelişen ve geliştiren, sektöründe dünyadaki gelişmeleri takip eden ve gelişmelerin getirmiş olduğu yenilikleri uygulayıp, yaptıklarını ve yapacaklarını yeterli görmeyen, her geçen gün hedeflerini yükselten işinde idealist bir yapıya sahip olan bir ambalaj makine üreticisidir. 

Pesco Termo olarak ambalaj sektöründe faaliyet gösteren bir firmasınız. Makine çeşitleriniz nelerdir ve ambalaj çözümlerinizin öne çıkan özelliklerinden bahseder misiniz?

Su sektörü, gıda sektöründe Vakumlu ve Gazlı Paketleme Makineleri, Otomatik Kolileme Üniteleri, Robot Ürün Toplama ve Koli Dolum Üniteleri. Gıda paketleme üretiminde ve diğer tüm makinelerimizde insansız yüksek kalitede ve enerji kaybı yaşatmadan Robotlu Sistemler üretmekteyiz.

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor? Öncelikli olarak hedef aldığınız sektörler hangileridir?

Her bir makinemizin ambalaj tasarımı, verimlilik ve kaynakların tasarruflu kullanımı öngörülerek müşterilerimizin ihtiyaçlarınıza göre özel olarak tasarlanır. Yani bir nevi terzi gibi kişinin isteğine göre makinemizi ölçülendirip üretmekteyiz. Hedeflerimiz ise dünya ambalaj sektöründe müşterilerimize verdiğimiz kaliteli ürün ve hizmetleriile ülkemizi en iyi temsil eden ilk 3 firma arasında yer almak istiyoruz.

Pesco Termo olarak müşterilerinizle iş süreçleriniz ve çalışma sisteminiz nasıl işliyor? Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz?

Genelde makinelerimizi yurtiçi ve yurtdışında katıldığımız fuarlarda sergiliyoruz. Potansiyel müşterilerle ön görüşme sonrası işletmelerini ziyaret ederek çözüm önerilerinde bulunmaktayız. Müşterimizin istediği ürüne yönelik özel butik tasarım makineler üretmekteyiz. İş ortağımız olarak gördüğümüz müşterilerimiz için birçok açıdan katma değer sunmak istiyoruz. Sürdürülebilir bir başarı için, satış sonrası hizmetlerimizin kalitesinin büyük önem taşıdığının bilincindeyiz. Tüm müşterilerimizce takdir edilen, kendini kanıtlamış teknolojimiz ve kalitemizin yanı sıra, en çok ön plana çıkan özelliğimiz satış ve satış sonrası hizmetlerimizdir. Deneyimli, sürekli kendini geliştiren, kaliteli, hızlı, öncü, güvenilir hizmetler sunan ve süreçlerimizi sürekli iyileştiren bir ekipten oluşmaktayız. Makinenin kurulum ve start verilmesi aşamasından sonra müşterimizin teknik personeline gereken mekanik ve elektronik eğitimi tarafımızdan verilmekte olup, ayrıca uzaktan erişim ile ilk müdahaleyi yapıp müşterilerimizin üretim kayıplarını önlemekteyiz.

Sektörel bazlı yurt içi ve yurt dışı pazar payınız hakkında bilgi verir misiniz?

Pesco Termo, üretiminin %80’ini ihraç eden bir firmadır. Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya uzanan farklı coğrafyalardaki pek çok ülkeye makine satmaktayız. 

Firmanızı ambalaj sektöründe öne çıkaran, rakiplerinden ayıran özellikler ve hizmetler nelerdir?

Ürettiğimiz makine modellerinin tüm ekipmanları Pesco Termo tarafından üretilmektedir. Üretici tedarikçimiz yoktur. Tek seferde 6 - 8 - 10 gözlü bardak üretimi yapabilen değişik modelde makinelerimiz bulunmaktadır. Makinelerimizin üzerinde bulunan tüm ekipmanlar CE Belgesi’ne sahiptir. Bunun yanı sıra ISO 9001 kalite belgesine ve TSEK belgesine de sahiptir. Ürünlerimizin kalitesi, işçiliğimiz ve servisimizdeki yüksek kalite müşterilerimizin bizi tercih sebeplerindendir. Otomasyon teknolojilerinin kullanıldığı otomatik kontrollü sistemler yapıyoruz. Biz müşterilerimizin çözüm ortağıyız. Bir sorun yaşadıklarında anında bizimle irtibata geçebiliyorlar.

Ürün geliştirme konusunda mevcut faaliyetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

2014 yılında üretime başladığımızda sadece bardak su makinesi üretmekteydik. Zamanla gelişen teknolojiye ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik gelen talepler doğrultusunda Termoform makineleri, Robot Sistemleri ve Kolileme ünitelerini üretmeye başladık. Ve her zaman kendimizi geliştirmeye yönelik çalışmaktayız.

Üretimlerinizde çevre duyarlılığı konusunda nelere dikkat ediyorsunuz? Markanızın çevre konusundaki yaklaşımını anlatır mısınız?

Son yıllarda sürdürülebilir gelişme açısından çevreye duyarlı işletmecilik anlayışı kaçınılmaz bir unsur olmuştur. Pesco Termo olarak bizlerde Ar-Ge çalışmalarımızda üretmiş olduğumuz makinelerde kullanmakta olduğumuz malzemelerin çevre dostu, önce insan sağlığını birinci hedef alan hijyenik ve güvenilir olmasına dikkat eden bir firmayız.

Biraz da sektör hakkında değerli görüşlerinizi almak isteriz. Ülkemizde ve dünyada ambalaj sektörünün mevcut durumu hakkında neler söylemek istersiniz?

Makine sektöründe ülkemizde de artık kaliteli makineler üretilmeye başlandı. Ortadoğu ve Afrika bölgesinde tercih edilen kaliteye ulaştık. Ne yazık ki her sektörde olduğu gibi ambalaj sektöründe de yetersiz ekipman ve kalitede üretim yapmak isteyen üreticiler bulunmaktadır. Bunlar Türk firması olarak bizleri üzmekte ve kaliteli hizmet anlayışına sahip firmaların imajını sarsmaktadır. Ticaret Bakanlığı ve Sanayi Odaları’nın durumun ciddi olarak takipçisi olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Pesco Termo

Genel Müdürü Çetin Akaydın