Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Interview Hammadde tedariğinde güvenilir ve kaliteli hizmet

Hammadde tedariğinde güvenilir ve kaliteli hizmet

Fatih Mete Hopan Plastik Kurucu OrtağıHopan Plastik, plastik ve ambalaj sektörüne ithalat-ihracat kaynaklı olarak hammadde satış ve pazarlama hizmeti sağlamak amacıyla kurulan bir firma. Plastik sektöründe global pazarda ve Avrupa pazarında lider ülkeler arasında yer alan ülkemizdeki plastik üreticilerine ve dünya pazarındaki mevcut üreticilere kaliteli ve hızlı hammadde hizmeti sağlayan bir şirket olan Hopan Plastik Kurucu Ortaklarından Sayın Fatih Mete ile firmanın faaliyetleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, kendinizden kısaca bahseder misiniz?

1990 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdum. İlköğretime Bafra’da başlayıp İstanbul’da tamamladım. Lise eğitimimi Şehremini Lisesi’nde, lisans eğitimimi Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nde tamamladım. 1 yıl İngiltere’de dil eğitimi aldım. Eğitimim boyunca Plastik Poşet Üretim Makinaları üreten Öz-mak Plastik Makina firmamızın farklı departmanlarında çalıştım. Eğitimimi tamamladıktan sonra yine şirketimiz bünyesinde 2016 yılına kadar satış pazarlama görevlerinde bulundum.

Firmanızı tanıyabilir miyiz? Hopan Plastik Ambalaj’ın kuruluş aşamaları ve gelişim süreci hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?

Hopan Plastik firmamız uzun yıllardır Öz-mak Plastik Makina olarak plastik makina ve ekipmanları konusunda hizmet verdiğimiz sektörümüze ve müşterilerimize plastik hammadde konusunda da hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Kendisi amcam olan Özkan Mete ile birlikte kurmuş olduğumuz Hopan Plastik firmamızın idaresini yine birlikte devam ettirmekteyiz. Dünya çapında hammadde üretici fabrikaları ile gerekli tüm bağlantılarımız sağlanmış, ithal edilen plastik hammaddeler sektörümüzdeki yerli üreticilerimizin hizmetine sunulmakta aynı zamanda yurtdışına ihracat yapılmaktadır.

Firmanızın faaliyetleri ve ürün yelpazesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Firmamız Polietilen (PE), Polipropilen (PP), Polistren (PS), Polivinilklorür (PVC), Polietilen Tereftalat (PET) hammaddeleri tedariği sağlamaktadır.

Müşteri profilinizi kimler oluşturuyor? Öncelikli olarak hedef aldığınız sektörler hangileridir?

Müşteri profilimizin büyük bölümünü plastik poşet, film ve ambalaj ürünleri üreticileri oluşturmaktadır. Firmamız yine diğer plastik ürünleri üreticilerine de hammadde tedarik hizmeti sağlamaktadır.

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz? Müşteri memnuniyeti için ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

Depolarımızda hazır bulunan veya yüklemeye hazır ürünlerimizin yüklenmesinden başlayan gümrük işlemlerinin yapılması, depolanması, müşterilerimize ulaştırılmak üzere yüklenmesi ile devam eden tüm lojistik hizmet süreci firmamız tarafından sağlanmaktadır. Lojistik süreçleri en hızlı şekilde tamamlayarak, üreticilerimizin hammadde ihtiyacını en hızlı şekilde ve doğru zamanda karşılamak için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Teslimatı yapılan ürünlerin kullanılmasında yine tecrübe ettiğimiz teknik bilgileri deneyimli teknik ekibimiz sayesinde müşterilerimize aktararak daha verimli ve kaliteli bir üretim süreci olmasına yardımcı oluyoruz.

Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? Ar-Ge çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Müşterilerimizden aldığımız tüm geri dönüşleri değerlendirerek hangi firmanın hangi teknik özelliklere sahip ürünlerden daha çok verim aldığını saptıyoruz. Böylece her müşterimize sürekli olarak en çok verim aldığı özelliklerdeki ürünleri sağlamaya gayret gösteriyoruz. Hangi hammaddenin hangi nihai ürün için daha uygun olduğunu belirlemeye çalışarak, müşterilerimizin en doğru hammaddeyle üretime devam etmesini hızlı bir şekilde sağlıyoruz.

Firmanızın piyasadaki konumunu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için faaliyetleriniz nelerdir?

Firmamız Türkiye pazarında ve dünyanın 70 den fazla ülkesinde müşteri potansiyeline sahiptir. Firmamız yetkililerinin ve grup firmalarımızın uzun yıllar süren başarılı çalışmaları ve bağlantıları sayesinde plastik ambalaj sektöründe dünya çapında tanınan bir firmadır. Yine pazardaki mevcut müşterilerimizle bir araya gelebilmek ve yeni potansiyel müşteriler ile tanışma imkânı bulabilmek amacıyla sektör fuarlarına katılmaktayız.

2018 yılında hedef ve beklentileriniz nelerdir?

2018 yılında yolumuza birlikte devam ettiğimiz müşterilerimize daha kaliteli daha hızlı hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Satış hacmimizi ve tedarikçisi olduğumuz firmaları artırarak birlikte büyüyeceğimize inanıyoruz. Sadece plastik ambalaj sektörü ile sınırlı kalmayarak plastiğin her alanında hizmet verebilen bir firma olmayı hedefliyoruz. 

Birazda sektör hakkında değerli düşüncelerinizi almak isteriz. Sizce 2017 yılı Türkiye plastik sektörü için nasıl bir yıldı? Şu anda size göre sektördeki en önemli trendler nelerdir?

Plastik sektörü olarak ülkemizin ekonomisine büyük katkılar sağlamaya 2017 yılında da devam ettik. Bildiğimiz gibi sektör olarak ihracatta büyük başarılar göstermekteyiz. Sektördeki tüm firmalar sürekli olarak yeni ürünler geliştirmekte, teknolojik yatırımlar yaparak daha kaliteli daha teknolojik ve tercih edilen ürünler üretmektedirler. Ülkemizin ve sektörümüzün gelişmesi için dünyanın her yerinde firmalarımız organizasyonlara ve fuarlara katılarak ihracatımızı artırmak için tüm güçleriyle çalışmaktadırlar. Son yıllarda tüm sektörlerde olduğu gibi özellikle plastik sektöründe de çok yol kat ettiğimiz ve artık global bazda Türkiye olarak varlığımızı kanıtlamış durumdayız. Bana göre sektördeki en önemli trend teknolojik gelişmeleri takip ederek birim zamanda en kaliteli ürünü en hızlı şekilde ve en düşük maliyetle üretmektir. Sektörümüzün rakip ülkelerle rekabetinde bu çok önemlidir.

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Okuyucularımıza bu yazımızı okumak için ayırdıkları değerli zamanları için çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Hammadde tedarik firması olarak plastik sektörümüzün yaşamış olduğu sorunları en aza indirerek, en yüksek verimi almaları konusunda kendilerine hizmet vermekten büyük onur duyarız.

Fatih Mete

Hopan Plastik Kurucu Ortağı