Friday, Apr 19th

Last updateMon, 15 Apr 2024 8am

You are here: Home Interview “Henkel matbaadan mobilyaya pek çok sektöre yapıştırıcı temin ediyor”

“Henkel matbaadan mobilyaya pek çok sektöre yapıştırıcı temin ediyor”

Şahap Bener  Türk Henkel Endüstriyel Yapıştırıcılar Bölümü Türkiye Ülke DirektörüHenkel Türkiye piyasasında lokal üretim desteği ve sunduğu yüksek performanslı sürdürülebilir ürünleriyle güçlü bir aktör. Henkel yapıştırıcı teknolojileri birimi, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun yapıştırıcı ürünleri sunuyor. Aynı zamanda mobilya ve ahşap bileşenleri, yatak, matbaa, esnek ambalaj, etiketleme, ayakkabı yapıştırıcıları ile medikal ve hijyen kullanımlı yapıştırıcılara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Türk Henkel Endüstriyel Yapıştırıcılar Bölümü Türkiye Ülke Direktörü Sayın Şahap Bener ile Henkel Türkiye hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Henkel Türkiye hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

1876 yılında Almanya’da temelleri atılan Henkel, yaklaşık 40 yıldır Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Henkel, dünya çapında olduğu gibi Türkiye’de de Çamaşır ve Ev Bakımı, Kişisel Bakım ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet gösteriyor. Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markalara sahip olan kuruluşumuzun, hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunduğu gibi Türkiye pazarında da önemli bir yeri vardır.

Henkel Türkiye’nin misyon, vizyon ve kalite politikası hakkında bilgi verebilir misiniz?

Henkel Türkiye’nin vizyonu da global vizyonumuza paralel olarak, dünya genelindeki müşteri ve tüketicilerimize ortak değerler etrafında birleşen tutkulu ekibimizle ilgili tüm pazar ve kategorilerde en güvenilir iş ortağı olarak hizmet sunmak.

Vizyonumuzu ise yeniliklerimiz, markalarımız ve teknolojilerimizle lider olmak şeklinde yanıtlayabiliriz.

Mükemmelliği tutkumuz haline getirdiğimiz mottomuz ile çözüm ortaklarımıza sürdürülebilir ve yüksek performanslı değer yaratmak, kalite politikamızı özetliyor.

Ürünleriniz ve ürün çeşitliliğiniz hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz? Ürünleriniz hangi sektörlere hitap ediyor? 

Henkel yapıştırıcı teknolojileri birimi, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun yapıştırıcı ürünleri sunuyor. Aynı zamanda mobilya ve ahşap bileşenleri, yatak, matbaa, esnek ambalaj, etiketleme, ayakkabı yapıştırıcıları ile medikal ve hijyen kullanımlı yapıştırıcılara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Ambalaj, matbaa, mobilya sektörleri Henkel yapıştırıcılarını kullanıyor.

Henkel Türkiye’nin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinden söz eder misiniz?

Henkel olarak müşterilerimize yüksek performanslı ve sürdürülebilir ürünler sunmak üzere çalışan uzman ürün geliştirme ekiplerimiz bulunuyor. Bu uzmanlarımız, yeni ürün geliştirmenin yanında, var olan ürünlerin güncel teknolojiye uyum ve adaptasyonu ve ham madde kontrolü üzerine çalışıyor. Dünyanın pek çok noktasından tam yetkinliğe sahip uzman kadromuz, ürün geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra müşterilerimize spesifik konularda destek sağlamak için faaliyet gösteriyor. Türkiye de bu araştırma ve geliştirme faaliyetlerine entegre durumda ve yerel müşterilerine Henkel’in sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri iletiyor.

Sürdürülebilirlik ile ilgili projeleriniz var mı?

Sürdürülebilirliği bir kurum kültürü olarak benimseyen Henkel olarak, çevresel ayak izlerini azaltırken aynı zamanda müşterilerimiz, tüketicilerimiz, içerisinde faaliyet gösterdiğimiz toplumlar ve şirketimiz için daha fazla değer üretmeyi hedefliyoruz. Bu fikir, sürdürülebilirlik stratejimizin ve sürdürülebilirlikle ilgili iddialı hedeflerimizin merkezinde yer alıyor. Her birimimiz ve ürünümüz için sürdürdüğümüz bu süreci, geliştirdiğimiz yapıştırıcı teknolojileri ile de destekliyoruz. Ürünlerimizin üretim ve kullanım aşamalarında olduğu gibi imha aşamasında da insan ve çevreye zararlı olmaması için yoğun efor sarf etmekteyiz. Sürdürülebilirliğin ana unsurlarından olan daha az tüketmeyi sağlamak için yüksek performanslı ürünler sunarken, daha uzun pota ömrü hedefleyerek daha az atık madde çıkışı sağlıyoruz. Tekrar kullanım ve geri dönüşüm sağlamak adına, üretimde kullandığımız hammadde seçiminden ürünün imha aşamasına dek müşterilerimizi sürdürülebilirlik politikalarımız ve çevre duyarlılığımız konusunda destekliyoruz.

Satış öncesi ve satış sonrası hizmet ağınızdan bahseder misiniz?

Henkel, Endüstriyel Yapıştırıcılar iş birimi olarak, sunduğumuz her ürünün henüz hammadde aşamasındayken yüksek teknoloji ve yetkinlik gerektiren testlerden geçmesini ve uzman ürün geliştirme kadromuz tarafından kontrolünü sağlıyoruz. Müşterilerimize en uygun ürünlerle çözüm ortağı olarak onları Webinar’lar ve eğitimler ile destekliyoruz. Ürünlerimiz piyasaya sunulduktan sonra dahi uzmanlarımız, ürünlerimizin inovasyonlarımıza entegre kalmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Henkel olarak müşterilerimizle kurduğumuz ilişkiyi, onları her aşamada desteklediğimiz için çözüm ortaklığı şeklinde tanımlıyoruz.

Türkiye piyasasındaki konumunuzu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için faaliyetleriniz neler?

Henkel Türkiye piyasasında lokal üretim desteği ve sunduğu yüksek performanslı sürdürülebilir ürünleriyle güçlü bir aktör. Üretim faaliyetlerimizle yalnızca pazarımızı değil bağlı bulunduğumuz Orta Doğu ve Hindistan’ı da besliyoruz. 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

Mevcut gıdayla temas yasaları, yalnızca insan sağlığı için güvenli gıdaların piyasaya sürülmesine izin veriyor. Gıda güvenliğine uygun ürünler sunmak, gıda endüstrisi ve onunla bağlantıda olan tüm endüstrilerin ana görevidir. Bu nedenle gıda güvenliği ve güvenli gıda ambalajına ilişkin maksimum standartları sağlayan, yeni ve sürdürülebilir ambalaj çözümlerine olan ihtiyaç artıyor. Henkel olarak bu çerçevede sunduğumuz ürünlerimizin yanı sıra ambalaj endüstrisi ve müşterilerimizi bilgilendirmek adına çalışmalar sağlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz Ambalajda Gıda Güvenliği Sempozyumu’nda Henkel ve Siegwerk yetkilileri, gıda endüstrisinin önde gelen isimleri ve T.C. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan uzman isimler, ambalaj sektöründen katılımcıları ambalaj bileşenlerinin gıda güvenliğine etkisi ve yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirdi.