Thursday, Mar 28th

Last updateFri, 22 Mar 2024 8am

You are here: Home E-Magazine Teknoloji Çekici ürün sunumu: Azaltılmış malzeme ağırlığı ve yüksek düzeyde esneklik

Çekici ürün sunumu: Azaltılmış malzeme ağırlığı ve yüksek düzeyde esneklik

Menteşeli tepsilerdeki unlu mamuller için tam sarma etiketleme çözümü

MULTIVAC'ın ful sarma etiketleme sistemi bisküvi, kek, çörek, küçük kek veya bütün pasta çeşitleri için, menteşeli tepsilerdeki unlu mamullerin etiketlenmesini yeniden tanımlıyor. L 310 konveyör bant etiketleme makinesi, C etiketlemesi ve D etiketlemesi için verimli bir çözüm sunar ve menteşeli tepsinin bir veya her iki taraftan güvenli bir şekilde kapatılmasını sağlar ve ayrıca sürdürülebilirlik koşulları açısından örnek model oluşturur.

Şeffaf menteşeli tepsilerdeki unlu mamuller genellikle bir karton bandrol ile kaplanır. Çok yönlü ve yüksek çıkışlı L 310 konveyör bant etiketleme makinesi ile MULTIVAC, malzeme kullanımını önemli ölçüde azaltan bir çözüm geliştirdi. Karton bandrol etiketlemesi ile karşılaştırıldığında, tam sarma etiketi yüzde 70'e kadar malzeme tasarrufu sağlar. Bu yalnızca kaynak tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda tüm lojistik zincirinde daha az ağırlık anlamına gelir ve daha iyi bir CO2 dengesine katkıda bulunur.

Yüksek çıkış modunda bile güçlü performans

Patentli, servo sürücü baskı fırçalarına sahip bu güçlü sağlam model, dakikada 120 pakete kadar hızlarda paketlerin otomatik C etiketlemesini ve D etiketlemesini mümkün kılar ve 500 mm'ye kadar etiket genişliği ile çalışabilir. L 310, sadece basit bir üst etiket uygulayabilmenin yanı sıra, paketin üç tarafına C şeklinde veya dört tarafına da D şeklinde bir etiket uygulayabilir ve ayrıca paketin alt kenarıyla etiketin üst üste bindirilmesi de mümkündür. Hem C etiketlemesi hem de D etiketlemesi, paketin aynı anda kapatılmış olması avantajını sunar. Ek olarak bir delme özelliği, açmaya yardımcı olarak kullanılabilir.

Paketler çalışma sırasında otomatik olarak etiketlenir veya manuel olarak beslenebilir ya da bir yukarı akış modülünden otomatik olarak aktarılabilir. Bir başka donanım izleme ve güvenliktir. L 310, aynı zamanda, en yüksek verimde bile maksimum çıktı ve süreç güvenilirliği için sıfır kesinti fonksiyonu ve etiket/baskı izlemenin yanı sıra entegre bir yazıcı ile donatılmıştır. Rulodaki çok sayıda etiketle birlikte bu, zaman alan manuel paketleme çözümleriyle karşılaştırıldığında kayda değer maliyet tasarrufu ve yüksek verimli bir süreç sağlar.

Verimlilik açısından diğer bir nokta, özellikle çok çeşitli ürünler varsa, kısa süreli etiket rulolarının ve partilerinin hızlı değişiminin sağlanmasıdır. Etiketleyici için tüm ayar parametreleri ve entegre yazıcı için baskı düzeni, belirli reçete şeklinde saklanır ve bir parti değiştirildiğinde bunlar otomatik olarak çağrılır. İsteğe bağlı bir ekleme masası kullanılıyorsa, deneyimli operatörler bir dakikadan daha kısa sürede bir etiket rulosu değişimi gerçekleştirebilir.

Hem ürün hem de etikette yüksek düzeyde esneklik

Bu MULTIVAC etiketleyicinin ana özelliklerinden biri, büyük esnekliğidir. Dikdörtgenden yuvarlak veya oval paketlere ve hatta kek dilimleri gibi özel şekiller dahil olmak üzere çok çeşitli farklı paket şekilleri için uygundur. Tek şart, tepsinin yapısının yeterince sert olması ve etiket için yeterli temas yüzeyi sunmasıdır.

Makine, 80 g/m2'den 170 g/m2'ye kadar etiket malzemesi derecelerinde çalıştırılabilir. PP ve PET gibi plastik bazlı etiket malzemeleri sadece paketin şeffaf olarak etiketlenmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda paketin farklı bileşenlerinin ayrılmasını ve mevcut geri dönüşüm akışlarına yönlendirilmesini sağlar. Ve hatta tüketici tarafından paketten ayrılmalarını sağlayan yapışkanlı kâğıt etiketler veya alternatif olarak çözünür yapışkanlı (geri dönüşüm sürecinde ayırma ve paketlerin optimum geri dönüşüm özelliklerine sahip olmasını sağlamak için) etiketler kullanılabilir.

Tam sarma etiketler, destek malzemesi tarafından sabitlendiğinden, eğri veya kesikli etiketlerden etiketler üzerindeki yapışkansız alanlara veya ürüne veya pakete uyacak şekilde özel olarak tasarlanmış şekillere kadar neredeyse tüm şekilleri dikkate almak mümkündür. Etiketin arka yüzünün basılması da ürün bilgileri için çok daha fazla alan sunar.

MULTIVAC Markalama ve Kontrol Hakkında:

MULTIVAC Marking & Inspection, etiketleme sistemlerinin ve doğrudan web yazıcılarının önde gelen üreticilerinden biridir. Daha önce adı MR Etikettiertechnik adını taşıyan şirket 1972 yılında Enger, Westphalia'da kuruldu ve 1993'ten beri MULTIVAC Group'un bir parçası. Şirketin geniş ürün yelpazesi, standart etiketleme ve baskı çözümlerinden etiketleyici ve markalama sistemlerine kadar uzanmaktadır. Ürün yelpazesi, ağırlık kontrolü, yabancı cisimlerin tespiti ve paketlerin ve etiketlemenin görsel denetimi için denetim sistemleri ile tamamlanmaktadır. 

MULTIVAC