Thursday, Mar 28th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Article Başarılı olma.. Monolog farklılık..

Başarılı olma.. Monolog farklılık..

Mümkün olan değil mükemmel projelerden ve mükemmel geleceklerden bahsedeceksin.. Mahiyetindekilere; bu projelerin nasıl yapılması gerektiğini değil. Bu projeyi yapın ve hayata geçirin diyeceksin.. Eğer topluma proje hakkında bilgi veriyorsan ya da projeden bahsediyorsan. Sadece projenin getirilerinden bahsedeceksin. 

Kendi hareketlerinin, tavırlarının ve elde ettiğin sonuçların sorumluluğunu üstlenmeyi bilirsen başarılı olur, ulaşılmaz olursun.. Olayların gerçekleşmesini ve olaylara yön vermeyi sağlamalısın.. 

Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin. Başka insanlara sırtını dayama, kaderci olma, olumsuzluklar için şansını ya da başkalarını suçlama.  Şans bukalemun gibidir. Biraz zaman tanı, mutlaka değişecektir. 

Mükemmelliği ara, işlerini çok iyi yapma sorumluluğunu hisset. 

Kendin ya da fikirlerin için şehir efsaneleri oluştur. Kararlı ol.. Yapabileceğin kadar söz ver. Sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap. 

Yaşamını başkalarının yaşamlarıyla mukayese etme.. Sen onların neler çektiğini bilmiyorsun. 

Ne istediğini bil..İsteklerin her tanıdığının istekleriyle örtüşmesin, aynisi olmasın. Neye sahip olmak istediklerinden çok yaşamının dengesini ve yönünü ayarla. Nasıl yaşarsan günlerin öyle geçer. Bu başarının gerçek ölçüsüdür.  Her gün yaptıklarından keyif al.. Pişmanlık duyma, yanlış bir proje ve yanlış bir kararını düzeltmeye çalışma bu konuda sana bilgi sunan uzman yada yardımcıların, yada idarecilerin unutma ki senden daha aşağıdaki mevkidedir. 

Güçlü ilişkiler kur.. Güçlü kişilerle değil, güç elde edeceğin kişilerle güçlü ilişkiler kur.  Bu hedeflerine ulaşmada yaşamına zenginlik katar. Hayatınızın değişik dönemlerinde edindiğiniz değişik arkadaşlarınızdan bugüne kadar dostluğunuzu sürdürdüklerinizin kıymetini bilin, hep koruyun, kollayın. İlişkilerde yaşanacak mutlak olumsuzlukları telafi etmek için çaba sarf etme.. Olumsuzlukları gündemden çıkaracak başka bir konu dışı gündem oluştur. Yeni bir dost kazanmak zaman harcama dost oldukların yeterlidir. Gecenin sonunda, sabahın dördünde arayabileceğiniz dostların olsun.

Şimdi başla! Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla. İyi ya da kötü zamanlarda değişikliklerle başa çıkmak ve bunlardan yararlanmak için esnek olma stratejin olsun. Esneklik iyi zamanlarda rahatlamak için kullanılan ve her zaman müracaat edilmemesi gereken epik bir ifadedir. Sadece değişik zamanlarda değil mümkünse her zaman değişikliklere hazır ol, atılımlar yap ve fırsatlardan yararlan. 

Risk almaktan korkma, risk almak; eleştirilere karşı durmayı, engellerden yılmamayı sağlar.

Başarı bir sonuçtur. Baktığında etrafındakiler, mahiyetindekiler yerinde duruyor, sizden ve kendilerinden emin, üstündekiler seni alkışlıyorsa başarılısın. 

Gülümse; gülümse-diğinde güzelleşmeyen hiçbir yüz yoktur. Gülümseme varmak istediğin en son noktanın keyfini çıkarmanı sağlar. 

Kimi zaman içindeki o sessiz sese uzmanlardan daha fazla güven. Öteki insanlardan daha akıllı ol. Yalnız bunu onlara söyleme! 

Stresten korkma. Stres kırılmana yol açmasın. Rekorlar kırmana sebep olsun. İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder. Mutlu olmanın en garantili yolu, bir başkasını mutlu etmektir. 

Yaşamın en güzel bir şey olduğunu anlamak için hasta olmanın gerekmediğini bil… Bunu bilmiyorsan çok üzücü…

Bir şey her zaman var olabilir mi!.. Var olan bir şeyin her zaman bir başlangıcı vardır.

Tüm insanları ilgilendirmesi gereken bir şeyler vardır.. Onları kullanırsan anonim bilgi ve etkin artar. Çünkü insanlar kim olduklarını ve niçin yaşadıklarını bilmek isterler. Bunu anlat.. Yoksa yaşamak kimsenin umurunda değil.. Unutma kitaplar size nasıl yaşamanız gerektiğini anlatmaz. Bunu anlatan Tanrıdır.. Tanrının varlığını düşün.

Dünyayı hazır verildiği gibi kabul edenlerden olma.. Tabiî ki dünyan yapmakta olduğun görevdir. 

Tanrı için oruç tut, Tanrı için Kurban Kes. Bu Tanrının gücün artırır. 

Bedensel çaba gören tüm işleri köleler, işçiler, memurlar görür.. Özgür yurttaşlara politika ve kültürle uğraşmak için bol zaman kalır.. Farklı olan kişi özgürdür. Tarihi belirleyen özgür insandır.. 

Bunu kader adı altında Tanrıya havale etme.. O zaman özgür olamazsın..

Doğru bilgi, doğru eylemi gerçekleştirir.. Gizli yada ulaşılmaz konularda kendine şehir efsanesi yarattır.

Utanmanın “doğal “bir şey olması için doğuştan gelmesi gerekir.. Her hareket içinde geçerlidir bu.. İnsanların doğruyu “doğurmasını” sağlamak için bilim adamları vardır.. Onu onlara bırak ve onlardan; doğruları hedefe ulaştırmakta yararlan.

Unutma her zaman en korkulan kişiler soru soran kişilerdir.. Aklının bir köşesinde tut.

Tarafsız ol.. dürüstler ve çalışkanları yanına al.. Karşındakilerin seni beğenmeleri karşısında gururlanma..Bu durum tedbiri elden bırakmanı sağlar. Elde ettiklerini koru.. Varlıklar gibi . Yapacağın işin sonucunu kestirebiliyorsan o işi yap.. Sonucundan emin olmadığın iş senin değildir..Rakibin ve düşmanlarınla yerine göre çok iyi geçin.. Kimseyi kıskanma.. Kıskandığın hasletler sende yoksa bir eksiğin var demektir. 

Sana karşı kin ve düşmanlık besleyen varsa sakınmasını bil.. Suç işlemeyen kimseyi cezalandırma.. Ahı yerde kalmaz.  

ŞAHİN DUMAN / İŞLT.YÜK.MÜH.