Tuesday, Mar 19th

Last updateThu, 14 Mar 2024 8am

You are here: Home Article Ürünler Sensör ve RFID etiketi beraber

Sensör ve RFID etiketi beraber

Turck’un HF-RFID / sensör etiketi sıcaklık ve basınç gibi ölçülen değerleri kaydeder, saklar ve temassız olarak okunabilir

İlgili müşteriler için Turck, entegre sensör işlevi ile uygulamaya özel RFID etiketleri geliştirebilir ve üretebilir. Sensör etiketleri hareketli bileşenlerde sıcaklık veya basınç gibi işlem değerlerini kaydeder ve depolar. Sensör elemanı değiştirilebilir ve ayrıca nem, manyetik alanlar, reed kontakları veya endüktif sensörler ölçmek için kullanılabilir. Sensör etiketlerine güç sağlanır ve bir HFRFID okuma / yazma kafası aracılığıyla okunur. Ayrı bir enerji kaynağı kullanarak okuma / yazma kafasına temas etmeden bile veri kaydı mümkündür. Ölçüm sıklığına, türüne ve ortam değişkenlerine bağlı olarak ölçüm döngüsü birkaç saat boyunca çalıştırılabilir ve kaydedilebilir.

TURCK sensör etiketleri, ölçüm değerlerinin veya diğer verilerin izlenip temas edilmeden depolanması gereken uygulamalar hem de daha önce bakım gerektirmeyen, kayma halkası çözümleri ile bağlantılı olan hareketli elemanlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Örnek olarak, işleme özel parametrelerin saklanması da dâhil olmak üzere silindirlerin tanımlanmasıdır. Dahası, verilerin kapalı ortamlardan veya erişilemeyen bölgelerden temas etmeden toplanması gereken yerlerde de kullanılabilir. Kullanıcı, alışılmış şekilde nesnelerin tanımlanması için geleneksel RFID işlevini de kullanabilir.

Turck Otomasyon