Friday, Mar 29th

Last updateThu, 28 Mar 2024 9am

You are here: Home Participation in Fairs Haberler Olmuksan IP ve Migros’tan engelleri aşan işbirliği

Olmuksan IP ve Migros’tan engelleri aşan işbirliği

Migros ile Olmuksan International Paper, omurilik felci hakkında farkındalık yaratmak ve hareket kısıtlılığı yaşayan bireylerin akülü tekerlekli sandalye erişimine destek olmak için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına işbirliği yapıyor.

Oluklu mukavva sektörünün önemli firmalarından Olmuksan International Paper (Olmuksan IP), kurumsal sosyal sorumluk çalışmaları kapsamında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) 2011 yılından bu yana yürüttüğü plastik kapak toplama projesine destek olmak amacıyla Migros ile işbirliği yaptı. Bu işbirliği kapsamında Olmuksan IP, plastik kapak toplamak amacıyla Migros’un Marmara Bölgesi’ndeki 20 mağazasına yerleştirilmek üzere kutular hazırladı. Her mağazada ikişer adet bulunan bu kutuların amacı, omurilik felçlilerinin ihtiyacı olan akülü tekerlekli sandalyeler ile medikal malzemelere erişimlerine katkı sağlamak ve insanları plastik kapakları geri dönüştürmeye teşvik etmek.

“Amacımız, omurilik felçlileri yararına plastik kapak paylaşımını teşvik etmek”

Sosyal duyarlılığı yüksek projelerde yer almayı önemsediklerini belirten Olmuksan IP Genel Müdürü Ergun Hepvar, sözlerine şöyle devam etti: “1998’den beri Türkiye'de omurilik felçlilerinin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümü için çalışan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) yararına, Türkiye’de modern perakende sektörünün öncüsü olan Migros ile işbirliği gerçekleştirmekten son derece mutluyuz. Olmuksan IP olarak sosyal sorumluluk projelerini geliştirmenin elzem olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu bakış açısı doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.